Interview met Annemerel de Jongh?

Wie is Annemerel de Jongh? | Interview | Apparatuur | Haar YouTube-kanaal


Wie is Annemerel de Jongh

"Live, love, run" is Annemerel de Jonghs motto. Deze hardloopster inspireert kijkers in haar video's. Zin om mee te doen aan een marathon? Hardlopers krijgen tips waarmee ze uit de voeten kunnen. In dit interview vertelt Annemerel meer over haar leven, haar vlogstijl en Canon-gear.


"Er is geen betere manier om je volgers mee te nemen dan met een vlog."


Wanneer begon je met vloggen, waarom begon je ermee?

"Ik ben in 2015 begonnen met vloggen. Mijn zusje zeurde al jaren dat ik video’s moest gaan maken, maar ik vond dat vooral een beetje eng. Ik blog al sinds 2003, maar merkte dat de vraag naar video steeds groter werd. Door mijn volgers, maar ook door opdrachtgevers. Ik heb me toen toch over mijn angst heen gezet en ben begonnen met het maken van video’s."

Welke fouten die je toen maakte zou je nu nooit meer maken?

"Ieder shot moest perfect zijn, dus voor ieder shot was ik zenuwachtig (serieus!) en ieder shot werd tien keer opgenomen. Dat maakte het vloggen een zeer tijdrovend klusje."


Waar leerde je van? Wie of wat hielp je om beter te worden?

"Ik keek in die tijd de vlogs van Casey Neistat en bewonderde zijn manier van verhalen vertellen en monteren. Ook vond ik het mooi om te zien dat hij altijd zichzelf was voor de camera. Dat ben ik in mijn blogs en op Instagram ook, maar in mijn video’s moest het ineens allemaal perfect. Daar ben ik vrij snel mee gestopt en daar werd niet alleen het vloggen zelf leuker van, mijn vlogs werden (al zeg ik het zelf) ook een stuk leuker om te zien."


Waarom is vloggen een middel dat bij je past?

"Er is geen betere manier om je volgers mee te nemen dan met een vlog. Op momenten dat ik minder vlog heb ik het idee dat mijn volgers me soms niet helemaal goed begrijpen. Doordat ik in mijn vlogs letterlijk alles deel heb ik een veel betere band met mijn volger en kan ik dingen veel beter uitleggen. Verder werk ik vaak alleen en dan zit ik ook gerust hele dagen alleen achter mijn bureau. Mijn videocamera is dan echt een uitlaatklep."


Wat wil je laten zien?

"Ik probeer mensen te inspireren om ook te beginnen met hardlopen, om te genieten van eten en de kleine dingen in het leven. Dit doe ik door middel van het delen van mijn eigen leven. Dat is niet iedere dag even inspiratievol en ook niet iedere dag even positief, maar ook dat is het leven. Niet perfect dus."

 


Wie heb je voor ogen als doelgroep?

"Mensen zoals ik zelf, 25-34, een beetje sportief, vrouwen, maar ook mannen (mijn vriend zit ook regelmatig in de vlog). Ik ben eerlijk gezegd niet veel met mijn doelgroep bezig, omdat ik mijn leven deel en dat leven wil ik niet aanpassen op mijn video’s."

"Ik probeer mensen te inspireren om ook te beginnen met hardlopen, om te genieten van eten en de kleine dingen in het leven."

Waar haal je de meeste voldoening uit?

"Als mensen zeggen dat ze door mij de deur uit zijn gegaan en zijn gaan hardlopen. Of wanneer ik hoor dat ik een vast momentje in de routine van de dag geworden ben en ik voel als een vriendin."


Hoe belangrijk is editen voor je?

"Daarmee maak ik het echt af. Belangrijk dus! Meestal steek ik er tussen de 1 en de 2 uur in. Doordat ik dagvlogs maak en die meteen de ochtend erna edit weet ik precies welke beelden ik wel en welke ik niet wil gebruiken. Doordat ik het dagelijks doe heb ik er ook een handigheid in gekregen waardoor ik het redelijk snel kan. Ik ga om acht uur achter mijn bureau zitten, koptelefoon op en knallen. Ik sta pas op als mijn vlog klaar is."


Welke belangrijke tip heb jij voor startende vloggers?

"Wees jezelf, dan houd je het het langste vol. En mensen prikken er doorheen als je niet jezelf bent. Op Instagram kun je nog een leuk plaatje voorschotelen, maar als je dagelijks (of in ieder geval meerdere keren per week) vlogt is dat gewoon niet vol te houden."


Wat wil je nog verbeteren of bereiken?

"Ik zou graag wat professioneler kunnen editen. Ik heb Final Cut Pro gekocht, maar gebruik echt maar 5% van de functies."


Waarom zou je jouw vlog/account moeten blijven volgen?

"Volgend jaar ga ik de Boston Marathon lopen, daar train ik op dit moment naartoe. Daarnaast ga ik deze zomer trouwen, wat natuurlijk ook aan bod komt in mijn video’s."


"Wees jezelf, dan houd je het het langste vol. En mensen prikken er doorheen als je niet jezelf bent."

Apparatuur

"Ik begon in 2015 met de G7X, in 2016 kocht ik de G7X Mark II, daar heb ik er aardig wat van versleten, want ik ben best wel een beetje onhandig en als je dagelijks vlogt gebruik je zo’n camera best wel intensief. Sinds augustus heb ik de nieuwe G7X Mark III. Die heeft onlangs een firmware update gehad waardoor de autofocus helemaal top is. Licht opbrengst is ook heel goed, evenals geluid (je kunt nu ook een externe microfoon aansluiten!) en beeldstabilisatie. Ik gebruik naast de Canon G7x Mark III (en mijn telefoon als ik aan het hardlopen ben) niets anders."

Canon Powershot G7X Mark II
  • Full HD video's met ingebouwde beeldstabilisatie
  • 4.2x zoomlens
  • WiFi, NFC en 3" kantelbaar LCD-touchscreen

Bekijk hier

Canon Powershot G7X Mark III
  • 4K video's met ingebouwde beeldstabilisatie
  • 4.2x zoomlens
  • WiFi, Bluetooth en 3" kantelbaar LCD-touchscreen

Bekijk hier

Overzichtspagina