Kleur in je interieur

Als je thuiswerkt of om een andere reden thuiszit, is het wel zo belangrijk dat het thuis een beetje gezellig is. Een leuk bloemetje of een sfeervolle lamp helpt al veel, maar je ruimte wordt pas echt gezellig als je foto’s ophangt. Daarom geven we je hier tips voor de mooiste wanddecoratie die je kunt maken met jouw foto’s.

Creëer sfeer met canvas of hout

Heb je een mooie familiefoto die een prominent plekje aan de muur verdient? Of wil je jouw huiskamer een rustiek tintje geven? Denk dan eens na over een afdruk op canvas of op hout. Bij Profotonet kun je jouw foto’s in verschillende formaten en diktes op canvas af laten drukken. Ga voor subtiel met een dikte van 2cm, of creëer een museale uitstraling met een canvas van 4cm. Voor een extra bijzondere look kies je voor een houten baklijst om je canvasdoek heen. Voor een rustieke uitstraling laat je jouw foto afdrukken op hout. Hierbij kies je uit twee uitvoeringen: een foto op 100% noestvrij berken multiplex met ingefreesde groeven of een foto op larikshout waarbij de foto over meerdere planken wordt verdeeld. De keuze is aan jou!

Fotocollage op de muur

Meer behoefte aan een fotomuur die je op elk moment van de dag aan kunt passen? Dan is een fotocollage iets voor jou. Fotocollages zijn perfect voor creatieve uitspattingen. Laat je foto’s afdrukken en ga aan de slag. Doe het rommelig, houd het netjes of ergens daar tussenin. Voor een speels effect laat je jouw foto’s in verschillende formaten afdrukken. Zo licht je de meest bijzondere foto’s extra uit. Om je foto’s aan de muur te bevestigen kun je gewoon buddies gebruiken, maar je kunt ook Fujifilm Shacolla gebruiken. Deze handige panelen hebben aan twee kanten een speciale lijmlaag waar je keer op keer nieuwe foto’s op kunt plakken. Daarnaast kun je ze op de muur blijven verplaatsen zonder de wand te beschadigen.

Start je eigen kunstgalerie

Zou jouw werk eigenlijk in een museum moeten hangen, maar is het nog niet zo ver? Laat dan je mooiste werk achter plexiglas plakken. Plexiglas geeft je foto’s namelijk een exclusieve uitstraling en zorgt voor kleuren die er extra diep uitzien, zoals foto’s bij een tentoonstelling. Niet zo’n fan van de glans van plexiglas? Laat dan je werk verlijmen op dibond. Dibond bestaat uit twee dunne lagen aluminium met een tussenlaag van zwart kunststof. Je foto wordt eerst belicht op Fuji fotopapier en daarna verlijmd met het dibond. Doordat je foto niet direct op het dibond wordt gedrukt, blijft je foto van hoogwaardige kwaliteit. Het dibond is superlicht, dus ook je grootste foto’s kun je zorgeloos aan de muur van je persoonlijke galerie hangen.

Ga digitaal

Je hebt zoveel leuke foto’s dat je ze het liefst allemaal tegelijk ophangt, maar dat past niet op je muur. Als jij je daarin herkent, zijn de digitale fotolijsten van Meural een uitkomst voor jou. Met een digitale fotolijst van Meural projecteer je niet alleen je leukste familiefoto’s, maar ook de werken van bekende kunstenaars. Met de ingebouwde bewegingssensor switch je gemakkelijk tussen jouw foto’s. Zo heb je altijd weer iets nieuws aan de muur. Het frame is beschikbaar in verschillende uitvoeringen: walnoothout, berkenhout, zwart en wit. Daardoor past er altijd wel een lijst bij jouw interieur. Daarnaast zijn de lijsten verkrijgbaar in verschillende formaten. Je kunt de lijst gemakkelijk besturen met de Meural app, die beschikbaar is voor iOS en Android.