Ontdek de studioflitsers van Godox 

Nieuw: Godox AD600Pro

Godox heeft een nieuwe update voor de AD600 aangekondigd: de AD600Pro. Deze veelzijdige flitser heeft een supersnelle recycletijd van 0.1-0.9 seconden met TTL en HSS en heeft bovendien een verbeterde kleurenstabiliteit modus. Ook het design is op de schop genomen: de AD600Pro ziet er nét even wat mooier en gestroomlijnder uit dan de klassieke AD600. Verder is de reflector vernieuwd en de Swivel mount verbeterd. De 600Ws draadloze flitser met TTL en HSS biedt automatische detectie voor Canon, Nikon, Sony, Fujifilm en Olympus camera's, omdat de ontvanger weer ingebouwd is in het blok. Het systeem wordt aangestuurd met de bekende 2,4 GHz radiotriggers (X1 en de nieuwe Xpro) van Godox. Tevens zal er een nieuwe Remote Head, AC power adapter en optionele rear-studio handle gelanceerd worden.

De AD600Pro is geen vervanger voor de klassieke AD600, maar zal zijdelings verkocht worden. De AD600Pro biedt meer mogelijkheden voor zowel in de studio als op locatie.

Bekijk de Godox A600Pro


Review: Godox AD200

De Godox AD200 is een Run & Gun flitslicht met TTL en HighSpeed Sync. Hij is beschikbaar voor Canon, Nikon, Fuji, Sony en Olympus camera’s. Voordat de Godox AD200 uitkwam was er de AD360. Deze had een los powerpack, wat niet altijd even praktisch was. Daarna kwam de AD600 die dit probleem oploste met een ingebouwde accu. De AD600 was tevens een stuk krachtiger, maar daarentegen ook een stuk groter en zwaarder.

De AD200 kan omschreven worden als een gulden middenweg, maar biedt nog een aantal voordelen. Zo ligt de kracht die u uit de AD200 haalt slechts 1/3e tot 1/2e stop onder die van de AD360. Tegelijkertijd is de AD200 veel compacter en kunt u tot wel 500 keer op vol vermogen flitsen op één acculading. Door zijn compacte vorm neemt u de AD200 bovendien een stuk sneller mee dan de grotere AD200; ideaal als u alleen op pad bent.

Verwisselbare kop
Wat deze off-camera flash zo speciaal maakt, is de verwisselbare kop. Hij is uitgerust met zowel een speedlight- als een barebulb kop. Standaard kunt u op de barebulb kop dezelfde reflectors en modifiers plaatsen als op de AD360, maar met een goedkope Speed Bracket heeft u in een mum van tijd een Bowens of Elinchrom mount op uw AD200. Hiermee kunt u gemakkelijk een strip of softbox bevestigen. In gebruik met de speedlight kop kunt u gebruik maken van light modifiers die geschikt zijn voor speedlites. Denk hierbij aan de modifiers zoals grids, bounces, kleurengels of snoots van Magmod of Rogue.

De compacte AD200 heeft een vormfactor die ergens doet denken aan een speedlight flitser. U ziet echter al snel dat de flitser geen hotshoe-aansluiting heeft en dus voor off-camera gebruik is. Het aansturen van de flitser kan draadloos met de X1 of X-Pro triggers van Godox. De triggers hebben een bereik tot wel 100 meter en bieden ondersteuning voor HSS (High Speed Sync). Deze ondersteuning maakt het mogelijk om bij hogere sluitertijden te flitsen (tot wel 1/8000 van een seconde).

Als 200Ws niet toereikend is, laat de Godox AD200 zich met een tweede AD200 makkelijk combineren tot één 400Ws flitser door middel van de AD-B2 adapter. Zo heeft u een 400Ws lamp met ingebouwde Bowens mount en twee LED modelling lights.

AD200: krachtig en flexibel
De Godox AD200 flitser is de beste combinatie tussen kracht en flexibiliteit: hij is licht, compact en multi-inzetbaar. De AD200 wordt geleverd met hardcase, accu en lader. Ook de speedlight en barebulb kop worden meegeleverd, evenals een 1/4e adapter voor gebruik op statief.

Bekijk de Godox AD200


 

Terug naar de overzichtspagina