Maak kans op Profoto-apparatuur!

Je kunt weer mooie prijzen winnen bij Kamera Express. Deze maand staat de fotowedstrijd in het teken van het thema Studio. Stuur jouw mooiste studiofoto in en maak kans op één van de drie prijzen van Profoto.

Wil je meedoen maar wil je eerst wat inspiratie opdoen? In dit Maandthema vind je handige tips van studiofotografen, een Kamera Express Academy, een studio-apparatuur keuzehulp, leuke musthaves en bijzondere interviews. Onderaan deze pagina geeft Profoto-ambassadeur Evely Duis extra tips die je op weg kunnen helpen bij het maken van een opvallende studio-foto.

Prijzen | Doe mee! | Tips van Profoto-ambassadeur Evely Duis


Inspiratie

Tips

Oogverblindende studiofoto's

Lees hier de uitgebreide tips & tricks van meerdere professionele studiofotografen.


Lees meer

Who to follow?

Ontdek hier de tofste Instagram-accounts van studiofotografen. Van product- tot fashionfotografie!

Lees meer

opstelling-styling

How to: styling & opstelling

Josefien Hoekstra vertelt je hier alles over hoe je je studiofoto's het beste kunt stylen én hoe je je (licht)opstelling kunt bepalen

Lees meer

Een fotowedstrijd met mooie prijzen

De winnaar van deze fotowedstrijd wint een Profoto A1-flitser. De tweede prijs is een kleine, lichtgewicht paraplu Umbrella Deep S Wit en de derde prijs een Umbrella Deep S Zilver. Twijfel niet en stuur je mooiste studiofoto gauw in. De uiterste inzenddatum is 30 september 2019.Profoto A1

De kleinste studio flitser ter wereld, de Profoto A1. De unieke ronde kop creëert snel en eenvoudig prachtig, natuurlijk licht met een zachte geleidelijke afloop. De A1 is eenvoudig in gebruik en bevat een slimme, magnetische bevestiging voor de speciale A1 Light Shaping Tools die je snel en gemakkelijk op en af kunt klikken: een Dome Diffuser, Wide Lens, Bounce Card, Gel Kit en een Grid Kit. Deze tools kunnen bovendien gestapeld worden voor meer creatieve mogelijkheden. In deze video zie je de A1 in actie.

De Profoto A1 heeft een dubbele ingebouwde LED-instellamp, die het makkelijk maakt om het licht in te stellen en te zien hoe licht en schaduw vallen, en bevat een ingebouwd Air-TTL systeem. TTL zorgt ervoor dat je direct de perfecte belichting kunt vastzetten. Minder tijd kwijt aan leren betekent meer tijd voor het fotograferen!


Tips van Evely

Evely Duis is studio-fotografe. Zelf zegt ze over haar fotografie: "Het is mijn passie. Van kinds af aan ben ik altijd creatief bezig geweest. Ik heb gevonden wat ik het liefste doe." Evely onderscheidt zich van anderen door te streven naar perfectie. Ze heeft naast fotografische vaardigheden ook Photoshop, Grafische Mediavormgeving, visagie en styling in de vingers. Ze kan deze vaardigheden inzetten om de beelden te maken die ze voor ogen heeft. Evely maakt (unieke) foto's voor bedrijven, merken en producten.

Tip 1. Maak een moodboard

"Niet alleen voor jezelf is een moodboard fijn maar ook voor je model en mogelijke visagist en stylist.

Zorg dat op je moodboard te zien is wat voor licht je voor ogen hebt, wat voor poses je ongeveer wilt voor het model en de overal sfeer van de shoot.

Maak dit niet klakkeloos na, hou het als een houvast voor je shoot. Laat je inspireren!"

 

Tip 2. Werk via Tethering

"Door je camera aan een computer te koppelen kun je direct het resultaat zien. Op het kleine display van je camera kun je alle details minder goed zien en ook de rest van het team kan niet goed meekijken.

Door aan een computer te schieten kun je meteen de scherpte controleren, het model vertrouwen geven hoe ze op beeld staat, en de rest van het team kan dingen aanpassen. Fijne software hiervoor is CaptureOne en Adobe Lightroom."

Tip 3. Ontspannen sfeer

"Zorg voor een ontspannen sfeer. Wanneer jij op je gemak bent, is het model dat ook. Je staat dan ook meer open voor spontane ideeën tijdens de shoot. Zo haal je het beste in elkaar naar boven.

Wanneer er maar 1 iemand niet op het gemak is tijdens de shoot zul je dit in je resultaat terug zien. Hoe vaker je in de studio shoot, hoe meer vertrouwen je er in hebt. Dit straal je dan uit."

Tip 4. Experimenteer met flitslicht

"Wil je alleen het flitslicht in de foto zien of wil je subtiel iets inlichten met een flitser om het te mengen met het aanwezige licht? Experimenteer maar eens hiermee.

Door een flitser direct op een model te richten, krijg je een totaal ander effect dan wanneer je het indirect tegen bijvoorbeeld een muur laat kaatsen. Ga eens voor hard of zacht licht, direct of indirect, zichtbaar of subtiel."


Doe mee!

Let op: dit betreft een wedstrijd met een juryprijs. Er kan niet gestemd worden. Je kunt je foto’s (hieronder) inzenden t/m 30 september 2019. We maken de winnaar in de eerste week van oktober bekend via Facebook.

 

Overzichtspagina