Studio

Overzichtspagina

Studio

Overzichtspagina

Filmen in de studio met Sony

Hoe maak je een goede productvideo in de studio? Wij liepen mee met Kamera Express-collega Jur Peterusma (23). Kok, fotograaf, filmer, food stylist. Wij bezochten Jur in zijn thuisstudio. In de video geniet je mee van Jurs expertise en enthousiasme! Sony gaf Jur, als groot Sony-fan, de kans om de allernieuwste camera te testen: de Sony A7R Mark IVZijn bevindingen en de belangrijkste kenmerken van deze camera vind je op deze pagina.

Jur over de Sony A7R Mark IV:

"I am in love with the Sony A7R Mark IV! Maar echt. Deze camera is perfect voor studiofotografie en -filmen. Het is dan ook 's werelds eerste 35mm full-frame camera met 61 megapixel. Dankzij deze feature zie je alle details perfect terug in je beeld. Het was heerlijk om met deze camera te mogen werken. Ik moet nu echt weer afkicken. Het liefst zou ik er elke dag mee werken.

De autofocus van dit model is subliem. Het plakt letterlijk op je onderwerp. Ook mag ik Sony complimenten geven betreffende de exsposurecompensation dial lock! Dit is echt een geweldige toevoeging. Hierdoor heb ik nooit meer last van onbedoelde veranderingen in het beeld. Daarnaast vind ik dat de 61 megapixel hun werk goed doen. Je krijgt nog meer details in beeld dan bij een Sony A7R III."

 

 

Video | Tips van Jur Peterusma | Kenmerken van de Sony A7R MarkIV  


Video

Hoe maak je foodbeelden? Je ziet het hier!

Nieuwsgierig naar de Sony A7R Mark IV? De kenmerken op een rijtje:


  • Dynamisch bereik van 15 stops bij lage gevoeligheidsinstellingen, met als resultaat gelijkmatige, natuurlijke gradaties, van diepe schaduwen tot zeer lichte tinten
  • Continu fotograferen in hoge snelheid tot maximaal 10 fps met 7 seconden volledige AF/AE-tracking in fullframe modus en een vergrote buffer geheugen
  • Verbeterde connectiviteit en bedieningsgemak waaronder high-speed Wi-Fi support, draadloze remote PC-verbinding, draadloze FTP en snellere dataoverdracht via USB, voor hoge productiviteit
  • Professionele videofunctionaliteit in 4K met volledige pixel read-out zonder pixel binning in Super 35mm modus, S-Log3 en ondersteuning voor HDR-workflow
  • Multi Interface Shoe met digitale audio-interface levert hoogwaardige geluidsopnamen met de nieuwe microfoons en XLR-adapter van Sony

Wil jij ook mooie food- en productfoto's maken? Bestel jouw Sony A7R Mark IV dan via de Kamera Express-webshop!


Tips: filmen in de studio

Heb je volop ideeën na het zien van de video en het lezen van alle info? Leer het vak dan van deze Master! Jur heeft 4 tips op het gebied van foodfotografie en -filmen.

Tip 1. Transities

"Ik vind het vooral belangrijk dat de transities van de ene naar de andere clip in de camera al gemaakt worden. Dit door middel van opvolgende bewegingen van beeld. Dit zorgt dan ook voor minder nabewerking."

Tip 2. Frame rates

"Kies de hoeveelheid framerates nauwkeurig op het onderwerp wat je schiet! Als je iets schiet wat stil staat, gebruik dan geen 120 frames per seconde. Dan lijkt het al snel alsof het onderwerp bevroren is."

Tip 3. Sound

"Sound is everything! Mocht je een video van eten maken, dan is een van de belangrijkste dingen Sound design. Hiermee kun je het verhaal nog beter vertellen en zelfs een soort ritme aan de video geven."

Tip 4. Puntjes op de i

"Ik let bij vrijwel iedere foto op welke details ik belangrijk vind en waar ik nog het een en het ander kan verbeteren. Ik wil dat het plaatje er zo uit komt te zien zoals ik dat in mijn hoofd heb."

Terug naar de studio