Op pad met de GoPro HERO7 Black

Eenvoudige bediening, veel extra's, een zeer goede beeldkwaliteit en de verschillende en intelligente opnamemodi maken de GoPro HERO7 Black een musthave voor sport- en actiefoto- en videografen. De HERO7 Black heeft namelijk een veel betere beeldverwerking dan zijn voorganger. De foto's tonen meer details in de zeer lichte en donkere delen. Ze zijn nu ook vele malen gedetailleerder.
 
Wij namen de HERO7 Black mee naar fitnessboutique Stride6ft8 Sports Performance (in Rotterdam) en kozen voor de 2e verdieping als fotolocatie. Deze verdieping geeft een wat rauwe en verlaten sfeer. Ook zijn er vele lichte en donkere delen, perfect om de HERO7 Black aan het werk te zetten. Wij maakten gebruik van 2 modi: de bekende Burst Modus en de nieuwe Superphoto-modus. 

 

Trainer Mike Breuker | Burst Mode (30/3) - Foto: Jaco

 

Burst Mode

Burst is een veel gebruikte modus om een mooie actiefoto met de GoPro vast te leggen. In deze modus maakt de camera een vooraf bepaald aantal beelden gedurende een vooraf ingestelde tijd. De snelste burst is 30 afbeeldingen in 1 seconde. De langzaamste is 3 afbeeldingen in 1 seconde. De opties zijn: 30/1, 30/2, 30/3, 30/6, 10/1, 10/2, 10/3, 5/1 en 3/1. Er is ook een Auto-optie die iets anders werkt dan de Burst-modus. De camera zal dan zo veel mogeljik foto's maken, terwijl hij tegelijkertijd prioriteit geeft aan de belichting.

U kunt de burst aanpassen voor het aantal foto's dat u per seconde wilt maken. Hoe sneller de actie, hoe meer foto's u per seconde nodig heeft. De onderstaande foto's hebben een Burst-rate van 30 foto's in 3 seconden.

 

 

Trainer Mike Breuker | SuperPhoto - Foto: Jaco
 

SuperPhoto

De instelling zegt het al: SuperPhoto voor superfoto's. Met de nieuwe fotomodus SuperPhoto krijgt u automatisch de mooiste foto's. Daarmee past de Hero 7 Black automatisch HDR, ruisvermindering of local tone mapping toe voor optimale beelden. De drie bovengenoemde tools hebben ieder een belangrijke toegevoegde waarde bij het maken van een SuperPhoto.

Het doel van HDR is om meer details in schaduwen en hooglichten naar voren te brengen. Local Tone Mapping verhoogt het contrast in geselecteerde delen van de afbeelding, meestal rond gebieden met hoge details en overgangen met hoog contrast zoals lijnen. Het algemene effect is dat het beeld er scherper uitziet. Multi Frame Ruisvermindering is bedoeld om de negatieve effecten van beeldruis bij hoge ISO's te verminderen.

Over het algemeen heeft u niet veel controle over de exacte (uit)werking van SuperPhoto. U krijgt een verbeterde afbeelding. Er is één uitzondering. Er is een mogelijkheid om alleen de HDR-optie te gebruiken zonder lokale kleurenmapping of ruisonderdrukking te gebruiken. U vindt deze instelling op hetzelfde scherm als waar u SuperPhoto in- of uitschakelt. (zie onderstaande foto)

 

 

 

Overige functies

Met dit topmodel kunt u uw verhalen direct delen met vrienden en familie door ze te streamen via Facebook Live! Wilt u verhalen delen op online platforms zoals Snapchat en Instagram? Leg met de HERO7 Black nu ook uw verhalen vast in portretmodus! U kunt verticaal opnemen zoals u dat ook doet met uw smartphone. Dat is perfect voor het maken van beelden voor uw Snapchat- en Instagramaccount. De door u gestreamde videos kunt u ook meteen in hoge resolutie opslaan op een SD-kaart.

Dankzij de HyperSmooth beeldstabilisatie maakt u zeer stabiele videobeelden. De action camera voorspelt de bewegingen van de camera en corrigeert de beweging. Hierdoor lijkt het alsof de video's met een stabilizerende gimbal zijn gemaakt. Dit maakt de action camera geschikt om extreme sporten mee vast te leggen.

Mis nooit meer een actiemoment met Voice Control. Door 'GoPro, take a photo' of GoPro, start recording' uit te spreken legt u alles handsfree vast! 

Meet uw snelheid, afstand en nog veel meer met de GPS-functie aan boord. Voeg in de GoPro-app stickers toe aan uw video’s vol actie om te laten zien hoe snel, ver en hoog u wel niet bent gegaan.

 

GoPro App - Where it all 'appens

 

GoPro app

Met de originele GoPro app haalt u het meeste uit uw GoPro actioncam. U kunt hem gebruiken om uw actioncam en alle camerafuncties bedienen. Zo kunt u eenvoudig de instellingen aanpassen, een opname starten, pauzeren of stoppen.

 

Quik app

Met de Quik app kunt u supersnel uw opnames bewerken en delen met uw vrienden. De app analyseert binnen een paar seconden uw beeldmateriaal om de beste momenten te vinden. Vervolgens worden daar prachtige overgangen en effecten aan toegevoegd.

Er is keuze uit maar liefst 29 videostijlen, elk met zorgvuldig gekozen overgangen en graphics. Voeg gemakkelijk muziek toe aan uw video’s. De Quik app synchroniseert overgangen automatisch op de maat van de muziek. Sla uw video’s op en deel ze via Social Media met vrienden en familie.

 

Quikstories

QuikStories vervangt de Capture app en werkt samen met Quik, de snelle editor van GoPro. Met Quikstories kunt u automatisch beelden van uw HERO7 Black actioncam naar uw smartphone verplaatsen.

Binnen enkele seconden worden uw actieshots getransformeerd in een zogenoemde Quikstory: een geweldige video voorzien van effecten en muziek. Verder kunt u met de app uw GoPro bedienen, de gemaakte beelden terugkijken en korte clips maken. 

 

Accessoires

GoPro Camera Headstrap

De GoPro Camera Headstrap biedt u vele mogelijkheden! De hoofdband is gemakkelijk in te stellen en u bevestigt hem direct op uw hoofd of op uw helm. Zo krijgt u een groot perspectief en filmt u alles zoals u het zelf ook zag tijdens het skiën, raften of skaten.

GoPro 3-way mount

De GoPro 3-Way mount kunt u gebruiken als ministatief, uitklapbaar monopod en extra grip voor uw GoPro. Het ministatief zit opgeborgen in het handvat en kan afzonderlijk gebruikt worden, maar ook samen met de handle grip. De monopod is uitklapbaar tot een lengte van 50,8 cm en klapt in naar een lengte van 19 cm. Alle constructies zijn waterbestendig en zowel op als in het water te gebruiken.

GoPro Sports Kit

De GoPro Sports Kit bevat de perfecte accessoires voor tijdens het skiën, raften en mountainbiken. In deze kit zit een chesty/harnas voor geweldige hands-free beelden. Een tweede item in de kit is de Handlebar/Seatpost/Pole mount. Deze klemt gemakkelijk rond verschillende soorten palen zodat het mogelijk is om beelden te maken vanuit verschillende perspectieven.

 

 

 

GoPro HERO7 review - Kamera Express

 


GoPro HERO7 Black Action Cam

De GoPro HERO7 Black is een actioncam waarmee u opnamen kunt maken in 4K in 60fps. De camera is onder uiteenlopende omstandigheden te gebruiken en is waterdicht tot maar liefst tien meter diepte. De GoPro is te bedienen via het touchscreen, de GoPro-app of stembediening. Dankzij de ingebouwde HyperSmooth-beelstabilisatie is het mogelijk om, zonder gimbal, zeer stabiele beelden te kunnen schieten.

Uiteraard maakt u dankzij de moderne 12 mp-sensor haarscherpe foto's. Met de geïntegreerde WiFi- en Bluetooth-mogelijkheden is de actioncam te verbinden met de GoPro-app en is het mogelijk om de opgenomen beelden te verwerken tot een prachtige en deelbare video. De video kunt u delen op SnapChat of Instagram. Liever direct de beelden delen? Het is ook mogelijk om rechtstreeks videobeelden te streamen naar Facebook Live terwijl de beelden ook op de SD-kaart worden opgeslagen.

Meer weten?

Bekijk onze speciale GoPro Hero7 pagina! Hier vindt u onder andere vergelijkingen van de drie GoPro Hero7-varianten.

 

Bekijk de GoPro HERO7 Black Action Cam

Terug naar de overzichtspagina