Sony RX10 serie

De Sony RX10 is een compactcamera met veel voordelen. Zo heeft deze een relatief grote beeldsensor en een hoogwaardig Zeiss objectief. Sinds de introductie van de RX10 heeft Sony nóg drie RX10 camera's uitgebracht. Dit zijn geen opvolgers, maar er zijn wel belangrijke verschillen en overeenkomsten. Zo is de behuizing van de camera bij elke versie identiek 

Sony RX10

De Sony RX10 is de eerste camera in de serie van de RX10. Geniet van heldere foto's van groothoek tot telefoto. Optical SteadyShot zorgt voor scherpe foto's, van prachtige portretten met achtergrondvervaging tot straatscènes en sfeervolle interieurs. Blijf op uw onderwerp focussen met snelle, haarscherpe automatische scherpstelling, die zelfs bewegende onderwerpen moeiteloos volgt. Het grootste verschil met de andere camera's in deze serie is de filmfunctie: de maximale resolutie is Full HD. Toch is de beeldkwaliteit zichtbaar beter, doordat Sony ervoor heeft gekozen om wel de gehele sensor uit te lezen. 

Sony RX10 mark II

De Sony RX10 mark II is op diverse punten verbeterd ten opzichte van de RX10. Allereerst is dat de filmfunctie, waarbij deze camera in 4K kan filmen. Ook heeft de elektronische zoeker 2.35 miljoen beeldpunten voor een scherper beeld. De RX10II heeft een slow motion functie met uitgebreide gevoeligheidsbereik van een ISO tot 25.600 in plaats van 12.800. De camera is, net als de RX10, een ideale all-round camera voor prachtige foto's zonder met een lens te hoeven wisselen. Ook heeft de RX10II een slow motion functie met opnamesnelheden van 250, 500 en zelfs 1000 bps. Tot slot heeft deze een hogere seriesnelheid.    

Sony RX10 mark III

De Sony RX10 mark III is niet lang na de mark II verschenen. Het belangrijkte verschil tussen deze camera's is het objectief. Het zoombereik ligt maar liefst tussen 24 en 600mm. De beeldstabilisatie werkt daarbij beter! De Sony RX10 mark III beschikt over een zoom-assist, zodat je nooit je onderwerp kwijt raakt. Ook deze camera heeft uitstekende beeldkwaliteit, een weerbestendige body, 4K video en een elektronische zoeker.

Sony RX10 mark IV

De Sony RX10 mark IV is nog sneller met uitgebreide autofocus. Ook de autofocus is bedienbaar via het touchscreen! De sensor is vernieuwd en zorgt er samen met de processor voor verbeterde beeldkwaliteit bij zowel foto's als video's. Daarnaast heeft deze camera een maximum snelheid van maar liefst 24 beelden per seconde. De Sony RX10IV is uitgerust met een Fast Hybrid AF met fasedetectie en maar liefst 315 scherpstelpunten.

Terug naar overzicht