Sony Go Native

Sony Go Native - Landschapsfotografie

De juiste gear uitkiezen voor landschapsfotografie is heel belangrijk. Het moet kwalitatief zeer goed zijn, maar niet te zwaar zijn zodat je het makkelijk mee kunt nemen onderweg. Over het algemeen worden voornamelijk groothoeklezen gebruikt voor landschapsfotografie. Hiermee kun je zoveel mogelijk van het landschap, en daarmee het totaalpaatje, vastleggen. Daarentegen worden ook telelenzen steeds populairder voor landschapsfotografie. Dankzij het grote zoombereik leg je het landschap op een creatievere manier vast.

Sony Go Native

Waarom een Sony lens voor landschapsfotografie?

Sony lenzen hebben een groot diafragma, een zeer degelijke bouwkwaliteit en een waanzinnige beeldkwaliteit. Alle lenzen die hier worden uitgelicht zijn voorzien van de nieuwste en beste technieken. Daarnaast zijn ze ook nog eens licht van gewicht waardoor je ze met gemak meeneemt! Verder biedt de combinatie van een Sony camera en een Sony objectief jou de beste kwaliteit die je wenst. En of je nu door de natuur wandelt, hoge bergen beklimt of graag de mooiste sterrenhemel fotografeert, voor elke activiteit is er wel een Sony lens beschikbaar.

Daarnaast heeft Sony een uniek en universeel systeem: Sony One Mount. Dit systeem verbindt full-frame, APS-C, foto’s en films, amateurs en professionals met een breed assortiment aan camerabehuizingen en lezen voor eindeloze mogelijkheden. Ook gebruikt de One Mount body-algoritmes voor snelle, nauwkeurige autofocus, schietsnelheden en beeldstabilisatie. Verder zorgen de behuizing en design voor een superhoge resolutie met geweldige scherpte.


Welke lens moet ik dan kiezen?

Sony heeft een zeer uitgebreid assortiment in lenzen. Hieronder zullen wij een top 3 van onze favoriete lenzen voor landschapsfotografie uitlichten: de Sony FE 16-35 F/4 ZA OSS Vario-Tessar T*, Sony FE 24mm F/1.4 GM en de Sony FE 70-200 F/4 G OSS.

Sony FE 16-35 F/4 ZA OSS Vario-Tessar T*

De Sony FE 16-35 F/4 ZA OSS Vario-Tessar T* is een lens die je niet mag missen in jouw collectie. Deze groothoek zoomlens biedt je een fantastische beeldhoek waarmee je uitgestrekte landschappen kunt vastleggen.

Deze lens biedt een constant diafragma van F/4.0 over het volledige zoombereik. Dit betekent ook dat je kunt inzoomen en herkaderen zonder de belichtingsinstellingen of scherptediepte te hoeven wijzigen. Hierdoor kun jij je volledig focussen op het uitvoeren van jouw composities.

Verder beschikt deze lens over ingebouwde Optical SteadyShot beeldstabilisatie. Dit compenseert camerabewegingen voor opnames onder ruis wanneer je geen statief gebruikt. Ideaal dus wanneer je content maakt in donkere omstandigheden! Daarnaast bevat deze lens over een anti-reflecterende T*-coating van ZEISS waardoor schittering beperkt blijft.

Natuurlijk is de 16-35mm ook gemaakt van een stof- en vochtwerende behuizing waardoor je onbezorgd kunt fotograferen en filmen. Met een gewicht van 518 gram is dit een fantastische lens die je alles biedt wat je nodig hebt.

Sony 16-35mm

Sony FE 24mm F/1.4 GM

Sony 16-35mm

De Sony FE 24mm F/1.4 GM is een primelens met extra groot diafragma. Hierdoor is hij perfect geschikt voor landschapsfotografie tijdens jouw avonturen, ook wanneer de lichtomstandigheden niet optimaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan grotten, het Noorderlicht of de Melkweg. Dankzij het grote diafragma van F/1.4 wordt het nog makkelijker om deze prachtige natuurverschijnselen vast te leggen. Daarnaast zorgt het brandpuntsafstand van deze lens (24mm) ervoor dat je het meest natuurlijke perspectief krijgt.

Omdat deze 24mm F/1.4 een primelens is, krijg je nog scherpere foto’s en meer details dan je al gewend bent. Dit komt omdat er minder bewegende onderdelen in een prime lens zitten en het licht maar door één lens hoeft in plaats van meerdere lenzen.

Doordat je niet kunt in- en uitzoomen met deze lens zul je creatiever te werk moeten gaan. Het voordeel hiervan is dat je je volledig kunt focussen op je onderwerp en compositie, omdat je je niet meer bezig hoeft te houden met het in- en uitzoomen.

Dankzij het stof- en vochtbestendige ontwerp hoef jij je geen zorgen meer te maken om je objectief. Ook wanneer je in ongunstige weersomstandigheden fotografeert doet deze lens zijn werk. Hierdoor kun je met een gerust hart op reis om de mooiste landschappen vast te leggen.

Verder beschikt deze lens over de beste technieken. Zo is de lens voorzien van 11 diafragmabladen waardoor je nog mooiere bokeh krijgt. Ook bevat de lens twee XA-elementen, drie ED-glas elementen en een anti reflecterende Nano coating. Dankzij deze nieuwste technieken en het compacte ontwerp van de lens wordt dit jouw beste vriend. Met slechts 445 gram is hij perfect geschikt om mee te nemen op reis.

Sony FE 70-200 F/4 G OSS

Ben je op zoek naar een ander perspectief voor jouw foto’s? Overweeg dan de Sony FE 70-200 F/4 G OSS. Deze telelens is een lichtgewicht werkpaard waarmee je altijd uit de voeten kan. Met een telelens haal je het beeld dichterbij waardoor je het gevoel krijgt dat je minder ver van het landschap staat. Daarnaast brengt een telelens de voor- en achtergrond dichter bij elkaar waardoor er een ander diepteperspectief ontstaat.

Dankzij de ingebouwde Optical SteadyShot beeldstabilisatie ben je nog zekerder van scherpe foto’s. Daarnaast bevat de 70-200 een 9-bladige diafragma wat de creatieve mogelijkheden vergroot en een prachtige bokeh creëert met natuurlijke highlights. Ook heeft deze lens een Nano AR-coating en een stof- en vochtwerende vormgeving.

De 70-200 bevat tevens een beeldstabilisatie-modusschakelaar. Deze schakelaar biedt een modus voor pannen waarmee de Optical SteadyShot beeldstabilisatie actief blijft tijdens het pannen. Hiermee maak je nog scherpere beelden.

Wil je een lens die naast landschappen ook nog geschikt is voor portret- en wildlife fotografie? Zoek dan niet verder want deze 70-200 biedt je naast een compact design ook de beste kwaliteit. Met een gewicht van 840 gram is dit de zwaarste lens uit dit rijtje, maar dat is het meer dan waard.

Sony 70-200 F/4

Sony 70-200 F/4

Conclusie

Kort samengevat zijn deze drie lenzen perfect voor landschapsfotografie. Bedenk goed waar jouw focus ligt en baseer daar je keuze op. Wil je uitgestrekte landschappen vastleggen? Ga dan voor de 16-35mm. Wil je fantastische beeldkwaliteit met een ultragroot diafragma? Kies dan de 24mm. Wil je creatieve landschapsfoto’s met een groot bereik? Dan is de 70-200 perfect voor jou.

Voor welke lens ga jij?