Sony e-mount

Sony E-mount, one mount!

Alle voordelen voor jouw als beeldmaker op een rij

Sony heeft ervoor gekozen om al haar systeemcamera’s en lenzen te voorzien van maar één mount, de E-mount. Dit zorgt ervoor dat jij als beeldmaker nooit meer andere lenzen hoeft aan te schaffen wanneer je een nieuwe Sony camera wilt aanschaffen. Ideaal toch? Tijd om je meer te vertellen over de technologie en de voordelen van deze mount.

Snel naar: Voordelen | Technologie van de E-mount l Mogelijkhedenl Functies

Voordelen van de E-mount

Één mount voor alle camera’s en alle lenzen, hieronder alle voordelen op een rij;

Connect met APS-C en full frame lenzen (Wanneer een APS-C e-mount lens op een Full Frame camera wordt geplaatst, dan zal deze automatisch in cropmode gaan werken.)

Perfect voor fotografie en videografie

Toegankelijk voor amateurs en professionals

Groei eenvoudig mee met je apparatuur in elke fase van je hobby of carrière

Dankzij de unieke Sony technologie werken de Sony lenzen naadloos samen met de Alpha systeemcamera’s

Met meer dan 60 verschillende lenzen van instap tot high end heb je volop keuze

Technologie van de Sony E-mount

Met de E-mount ben je klaar voor jouw ontwikkeling als beeldmaker. Zo kunnen jouw Alpha camera en E-mount lenzen goed samenwerken met de body-algoritmen en de speciale functionaliteiten van de lenzen. Dit houdt in dat je altijd gebruik kunt maken van bijvoorbeeld de snelle, nauwkeurige autofocus en opnamesnelheden, beeldstabilisatie en meer unieke functionaliteiten. Daarnaast zorg je er op deze manier voor dat je altijd kunt rekenen op de beste resoluties omdat je Sony zijn eigen lenzen gebruikt.

Mogelijkheden door gebruik van de Sony E-mount

Wanneer je de keuze maakt om gebruik te maken van een Sony E-mount lens op een E-mount camera dan kan je erop vertrouwen dat jouw camera het beste presteert. De lenzen van Sony zijn namelijk helemaal afgestemd op de camera’s van Sony. Elke instelling die je maakt en welke lens je ook gebruikt, de algoritmes zijn zo geoptimaliseerd zodat je de beste prestaties uit je foto’s en video’s haalt.

We bedoelen hiermee dat je beschikt over ultramoderne AF-algoritmen en actuatoren voor een betrouwbare, accurate en soepele scherpstelling. Als het gaat om de uitdagingen bij het scherpstellen, zoals fluctuatie in de beeldhoek (ademhaling) en axiale chromatische verschuiving, zijn deze verleden tijd. Deze verschijningen worden volledig onderdrukt, terwijl klikloze irisregeling de bediening biedt die je nodig hebt voor filmopnamen. Naast het traploos instelbare diafragma zijn de lenzen ook allen uitgerust met Af-motoren zonder mechanische overbrengingen waardoor deze vele malen stiller zijn bij het scherpstellen dan andere merken. Vooral bij het filmen met weinig omgevingsgeluid is dit een mooi voordeel. Simpel toch? Maar dit is nog niet alles. Wat je eigenlijk moet weten is dat de E-mount toegankelijk is voor elke fotograaf en videograaf, beginnend of professional. Zo staat je apparatuur jouw creatieve proces niet in de weg en heb jij de vrijheid om te schakelen tussen de APS-C, full-frame of professionele camcorder met welke lens je ook maar wilt gebruiken van de lenzenserie.

Goed om te weten is dat de stabilisatie van jouw Sony lens in combinatie met een Sony systeemcamera perfect op elkaar zijn afgesteld. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om met langere sluitertijden te werken en verkleint het de kant op bewegingsonscherpte. Een lichtgewicht objectief is natuurlijk altijd fijn, zeker wanneer jij veel on the go aan het shooten bent. Kijk dan ook zeker eens naar het gewicht van verschillende objectieven en maak de keuze die het best past bij jouw fotografie. Blijf jezelf verwonderen in de kleine dingen.

Features beschikbaar voor Sony camera's en lenzen

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van jouw Sony camera in combinatie met Sony lenzen behoudt je alle samenwerkende functies. Dit zorgt natuurlijk voor de hoogst haalbare kwaliteit en creativiteit. Maar welke functies zijn er dan te gebruiken? Dat zijn de volgende: