Sony A7R

Sony A7R-serie

Specificaties | Vergelijking | A7-serie kiezen 

De Sony A7R-serie omvat de Sony A7R III A, Sony A7R IV A en de Sony A7R V. Deze drie professionele systeemcamera's hebben eindeloos veel mogelijkheden en leveren bijzondere beelden op. De A7R-serie biedt een professionele werking in een sterke en compacte behuizing waardoor jij de vrijheid houdt om spectaculaire foto's te maken. De A7R-serie wordt steeds inspirerender door de ongeëvenaarde beeldkwaliteit en verwerkingssnelheid.

De camera's hebben een resolutie van 42 megapixel (A7R III) tot 61 megapixel (A7R IV + V) en zijn voornamelijk gericht op het maken van de hoogste kwaliteit beelden waarbij veel detail belangrijk is. Denk aan landschappen, studiofotografie, wildlife, fashion, macro en architectuur. Zeker wanneer jij vaak grote afdrukken maakt of veel moet croppen ben je bij de Sony A7R-lijn aan het juiste adres. Met de Exmor CMOS-sensor hebben de camera's binnen deze serie een hoge resolutie, enorme gevoeligheid, extreem dynamisch bereik, onovertroffen details en laag ruisniveau. Ook geniet je van een waanzinnige kleurenweergave, betere ruisonderdrukking en sneller fotograferen in burst-modus. Ben jij benieuwd naar een review van de A7R IV? Kijk hier wat Gustav Kiberg, professioneel natuurfotograaf, zegt over dit model.

Met de A7R V kan je een grote stap vooruit zetten in de wereld van foto- en videografie. Dit model is een echte samenvoeging van de Sony A7R IV A en de Sony A1, zo beschikt deze camera over het beste van de A7R IV A, bevat het innovatieve features van Sony’s vlaggenschip A1, maar biedt ook nieuwe features die niet op deze andere modellen zitten. Ideaal!

Specificaties A7R V

  • 61 megapixels
  • ISO-gevoeligheid:100 - 102.400
  • Autofocus: dier, mens, vogel, insect, auto, trein, vliegtuig
  • AF-punten: 693
  • JPG, RAW (compressed, uncompressed, lossless)
  • 3-assig kantelbaar touchscreen
  • 8K video
  • 8-stops beeldstabilisatie
  • Buffer: tot 1000 foto's in burst

De verschillen tussen de A7R III, A7R IV en A7R V

De live autofocus tracking is met de A7R V sterk verbeterd, waardoor je altijd scherpe foto's hebt, zelfs wanneer jouw onderwerp niet stilstaat of wanneer jij te maken hebt met tegenlicht. Zo kun je naast dieren en mensen ook vogels, insecten, auto's, treinen en vliegtuigen volgen.

Snelheid is alles, daarom biedt Sony met de A7R V 2x geheugenkaartsleuven die geschikt zijn voor CFexpress Type A kaarten, maar natuurlijk kun je ook met SD UHS-I/II kaarten terecht.

Ook voor video ben je bij de A7R-serie aan het goede adres. De A7R III en IV zijn voorzien van de mogelijkheid om in 4K te filmen, terwijl de A7R V 8K film biedt. Hierdoor heb jij alle scherpte en details die je je kan wensen. We hebben meerdere overeenkomsten en verschillen tussen deze drie modellen in een overzicht gezet.

 

sony a7r iii

sony a7r iv sony a7r v
 

Sony A7R III

Sony A7R IV

Sony A7R V

Aantal megapixel 42,4 megapixel 61 megapixel 61 megapixel
Accuduur 560 foto's 530 foto's 530 foto's
AF-punten 399 567 693
Beeldstabilisatie 5.5 stops, 5-assige Sensor Shift 5.5 stops, 5-assige Sensor Shift 8 stops, 5-assige Sensor Shift
ISO-gevoeligheid 50-102.400 50-102.400 100-102.400
Ondersteunende beeldformaten JPEG, RAW (compressed, uncompressed) JPEG, RAW (compressed, uncompressed) JPEG, RAW (compressed, uncompressed, lossless)
Stof en spatwaterdicht      
Kantelbaar scherm Kantelen, flippen Tilten Kantelen, flippen en tilten
Auto Focus Mens, dier Mens, dier Mens, dier, vogel, insect, auto, trein, vliegtuig
Touchscreen      
Bluetooth      
Wi-Fi      
Silent Shutter      
4K video      
8K video      
Burst 10 10 10
Aantal geheugenkaartsleuven 2 2 2
Geheugenkaart type 1x SD UHS-I/II, 1x SD UHS-I 2X SD UHS-I/II 2X CFexpress Type A / SD UHS-I/II
Type accu NP-FZ100 NP-FZ100 NP-FZ100
Gewicht incl. accu + geheugenkaart 657 gram 665 gram 723 gram
 

Bekijk de Sony A7R III hier

Bekijk de Sony A7R IV hier

Bekijk de Sony A7R IV hier

Kies een systeemcamera van de A7-serie, maar welke?

De A7-serie bestaat uit verschillende groepen: de Sony A7, Sony A7C, Sony A7R en de Sony A7S. De Sony A7-serie bevat camera's geschikt voor diverse soorten fotografie en uitmuntende kwaliteit. Lees alle verschillen tussen de Sony A7 II, A7 III en A7 IV in ons overzicht van de A7-serie. De Sony A7C is ideaal voor de content creator die vaak op pad is en daardoor geen zware, grote camera wilt meenemen. De Sony A7R-serie is vooral bedoeld wanneer je aan de slag wilt met het maken hoge kwaliteit foto's, deze ook vaak afdrukt, maar wel waarde hecht aan een lichte en compacte camera. Denk bijvoorbeeld aan het maken van landschap- of portretfotografie. De laatste in het rijtje is de A7S-serie. Deze is speciaal voor videografie en voor fotografen die ook in omstandigheden met weinig licht foto's willen maken met zo min mogelijk ruis.De verschillen tussen de Sony A7S II en A7S III vind je in ons overzicht van de A7S-serie. Wil je nog meer weten over alle modellen van de totale A7-serie, neem dan een kijkje om de beste overweging te maken voor jezelf.

Sony A7R modellen

sony a7r iii

Sony A7R III

De A7R III biedt een toegankelijke manier om kennis te maken met de hoge resolutie camera's van Sony.

Bekijk hier!

Sony A7R IV

Met deze favoriete resolutieknaller maak jij waanzinnige beelden van hoge kwaliteit.

Bekijk hier!

Sony A7R V

Deze hybride alleskunner met 61 megapixel en 8K film brengt jou een stap verder in de wereld van foto- en videografie.

Bekijk hier!

Terug naar Sony's systeemcamera overzicht