Sony A7

Sony A7-serie

Specificaties | Vergelijking | A7-serie kiezen 

De Sony A7-serie omvat de Sony A7, Sony A7 Mark ll en Sony A7 Mark lll. Deze allround systeemcamera’s zijn ideaal voor de vrijetijdsfotograaf en de professional onder ons. De A7-serie staat bekend om het afleveren van hoge kwaliteit foto’s en wordt consequent verbeterd met nieuwe functies om fotografie nog makkelijker, leuker en van hogere kwaliteit te maken.

De camera’s staan bekend als compacte full frame systeemcamera’s met een ideale balans tussen resolutie, ISO-prestaties en autofocussnelheid. Alle drie de modellen van de A7-serie hebben een 24,3 megapixel sensor, waarbij de A7 Mark lll gebruik maakt van vernieuwde beeldprestaties. De Sony A7 Mark lll is voorzien van unieke extra functies: een silent shutter, Eye Auto Focus en 4K video’s.

Specificaties

Vergelijk de Sony A7 mark II en A7 mark III

Natuurlijk zitten er tussen de drie modellen binnen de A7-serie verschillen. Sony is immers altijd bezig met het verbeteren van haar apparatuur. De meeste verschillen zitten tussen de Sony A7 Mark ll en de Sony A7 Mark lll. Het aantal autofocus punten zijn verhoogd tot 693. Met de A7 Mark lll kan jij straks op vakantie maar liefst 710 foto’s maken op één accu.

Beeldstabilisatie is een fijne tool om te zorgen dat je foto’s niet bewogen zijn door trillingen. De 5-assige beeldstabilisator van de A7-serie is te vinden in de Mark ll en Mark lll. Naast stabiele beelden is het natuurlijk belangrijk dat je op de juiste plek de focus legt. Wanneer je mensen fotografeert, wil je natuurlijk de focus leggen op de ogen. Laat de A7 Mark lll nu de Eye Auto Focus functie hebben. Ideaal wanneer jij veel portretten gaat maken. Bekijk de overige verschillen in onze vergelijkingstabel hieronder.

 

 

Sony A7 II

Sony A7 III

AF-punten 117 693
Megapixels 24,3 24,2
Type sensor Full frame CMOS-sensor (35 mm) Full frame CMOS-sensor (35 mm)
ISO-gevoeligheid 50-25600 50-204800
Afbeeldingsprocessor BIONZ X BIONZ X
Ondersteunende formaten JPEG, RAW JPEG, RAW
Stabilisatie    
Burst 5 10
Touchscreen    
Eye Autofocus    
Batterij type NP-FW50 W-serie NP-FZ100
Bluetooth    
Accuduur 350 foto's 710 foto's
Geheugenslots 1 2
Video Full HD UHD 4K
Gewicht 599 gram 565 gram
 

Bekijk de Sony A7 II hier

Bekijk de Sony A7 III hier

Kies een systeemcamera van de A7-serie, maar welke?

De A7-serie bestaat uit verschillende groepen: de Sony A7, Sony A7R en de Sony A7S. Maar welke serie kan je dan het beste waarvoor gebruiken? Laten we je alvast helpen om een eerste selectie te maken. De camera’s uit de Sony A7-serie zijn geschikt voor diverse soorten fotografie en maken beelden van uitmuntende kwaliteit. Alle verschillen tussen de Sony A7 mark ll en A7 mark lll heb je al gelezen. De Sony A7R-serie is vooral bedoeld voor wanneer je aan de slag wilt met het maken van hoge kwaliteit foto's, maar wel waarde hecht aan een lichte en compacte camera. Denk bijvoorbeeld aan het maken van landschap- of portretfoto’s. De verschillen tussen de Sony A7R ll, A7R lll en A7R IV vind je in ons overzicht van de A7R-serie. De laatste in het rijtje is de A7S-serie. Deze is speciaal voor videografie en voor fotografen die ook in omstandigheden met weinig licht foto’s willen maken met zo min mogelijk ruis. De verschillen tussen de Sony A7S en A7S ll vind je in ons overzicht van de A7S-serie. Wil je nog meer weten over de A7-serie, neem dan een kijkje om de beste overweging te maken voor jezelf.

 

Sony A7 Mark Il

  • 24,3 Megapixels
  • 5-assige beeldstabilisatie
  • Video: Full HD

Bekijk hier!

 

Sony A7 Mark Ill

  • 24,3 Megapixels
  • 2 geheugenslots
  • Video: UHD, 4K

Bekijk hier!

Terug naar overzicht systeemcamera