Sony Alpha A1

Groot, groter, grootst en compact

kopje: Kenmerken l 8K filmen l vervorming & flikkering | Realtime eye-autofocus | Instellingen en menu | Specificaties Alpha 1

De Sony Alpha A1 is een full frame systeemcamera waarmee je als content maker alle kanten op kunt. Nergens hoef je compromissen te sluiten want je kunt direct aan de slag met het maken van hoge resolutie beelden, indrukwekkende 8K video-opnames en snelheid.

Specificaties:

  • Full frame E-mount
  • 50,1 megapixel Exmor RS CMOS-sensor
  • 8K video 30p- en 4K 120p-video in 10-bits
  • Eye-autofocus voor vogels
  • Maximale ISO: 50-102400
  • 5-assige SteadyShot beeldstabilisatie
  • BIONZ XR-beeldprocessor

Sony Alpha A1 onder de loep

Geen compromis op beeldkwaliteit en snelheid

Laten we beginnen met het uitlichten van de meest unieke specs van de Sony Alpha A1. Deze camera heeft namelijk maar liefst 50.1 megapixels en de mogelijkheid tot maximaal 30 foto's per seconde. De combinatie van de 50.1 megapixels en de Exmor RS CMOS-sensor geeft jou hoge resolutie en gevoeligheid met weinig ruis en een dynamisch bereik tot maar liefst 15 stops. De beeldverwerkingsprocessor levert zelfs een hogere kleurprecisie dan andere modellen.

De hoge resolutie wordt gecombineerd met ongelofelijke snelheid. Door de hoge uitleessnelheid is het mogelijk om continue burstopnamen met AF en AE-tracking te maken. Dit maakt de camera ideaal voor sport en andere situaties waarin de actie voor jou centraal staat. De EVF wordt met 240 fps bijgewerkt wat zorgt voor minimale vertraging tijdens het continu fotograferen.

8K video 30p- en 4K 120p-video in 10-bits

Videografie is een van de specialiteiten van Sony. En de Alpha A1 past perfect in het straatje. Deze camera heeft namelijk de mogelijkheid om in 8K op te nemen met 30p of in 4K met maar liefst 120fps in 10-bits. De 4K opnames kun je ook nog tot wel 5x langzamer afspelen. Veelzijdigheid is de kern van deze camera.

Vervorming en flikkeringen zijn verleden tijd

Ben je altijd aan het strugglen met de vervormging en flikkeringen in je beelden? Dan krijg je nu een lach op je gezicht, want dit is verledentijd bij de Alpha A1! De snellere sensoruitlezing zorgt er namelijk voor dat je geen last meer hebt van vervorming in jouw foto’s bij gebruik van de elektronische sluiter. Naast dat je geen last meer zult hebben van vervorming is er nog iets wat je niet meer zult tegenkomen. De camera heeft namelijk geen last meer van flikkeringen als je de mechanische en elektronische sluiters gebruikt. Dit resulteert in geen flikkeringen van TL- of kunstverlichting meer in jouw prachtige actiebeelden. Hoe fijn is dat?

Bijzondere flitsfuncties

De Sony Alpha A1 is de camera waarmee flitssynchronisatie mogelijk is met de elektronische sluiter, dankzij de hoge uitleessnelheid van de gestapelde CMOS-sensor. Daarnaast is er dankzij het dubbel aangedreven sluitersysteem een synchronisatie snelheid van 1/400s mogelijk, waardoor je nog beter in staat bent om dynamische bewegingen vast te leggen en aan de slag kunt met jou creativiteit.

Realtime eye-autofocus

Ben je al jaren fan van het vastleggen van wilde dieren? Op safari of in de Nederlandse weilanden? De Sony Alpha A1 beschikt namelijk over de mogelijkheid om door middel van de realtime eye-autofocus de ogen van vogels nauwkeurig te volgen en scherp op de foto te zetten. Dit is zelfs mogelijk wanneer de vogel opvliegt of wanneer je aan de slag gaat met het aanpassen van de compositie. Zo ben je vanaf nu altijd in staat om wilde dieren of vrije vogels scherp vast te leggen op ieder moment. 

De eye-autofocus voor dieren is nog verder ontwikkeld waardoor je de kans hebt om bij diverse dieren de ogen scherp te krijgen. Maar daar stopt het niet, je kunt het nu namelijk zelfs toepassen wanneer het dier ondersteboven hangt. Bijvoorbeeld een spelende aap, een slapende luiaard of een landende buizerd. Daarnaast is de al bestaande eye-autofocus verbeterd, waardoor je met de Alpha 1 in staat bent om menselijke ogen te volgen en scherp in beeld te houden wanneer je meebeweegt. Ook beschikt de camera over de mogelijkheid om realtime tracking in te stellen. Deze functie activeer je door de sluiterknop maar half in te drukken, je camera mee te bewegen en je behoudt dan de automatische scherpstelling. Wil je de gezichts-/eye-autofoucus activeren in AF, dit zorgt ervoor dat je bent verzekerd voor naadloze AI-tracking van menselijke ogen en ogen van dieren en vogels. De realtime eye-autofocus mogelijkheden zijn ook toe te passen in video opnames.

Sony a1

Ben je iemand die filmt, maar ook graag foto’s maakt? Dan heeft deze camera iets voor jou. Je kunt bij de Sony Alpha 1 namelijk afzonderlijk je instellingen bepalen voor foto en video. Daarnaast heeft de Alpha 1 speciaal voor jou als professionele fotograaf en videograaf een nieuwe menustructuur wat nog eenvoudiger te bedienen is én met touchscreen. Tijd om een nog fijnere work-flow te bedenken voor de shootdagen en opname dagen. Maar eerst lekker experimenteren wat voor jou de beste manier is.   

Sony Alpha A1 specificaties

 Sony Alpha A1

Lens mount

E-Mount

Megapixel

50.1 megapixel

Silent shutter

 

Type sensor

Exmor R BSI CMOS-sensor

Hoogste video kwaliteit

8K

Ondersteunde opname codec

XAVC S, XAVC HS

Bit-rate

10-bits

ISO-gevoeligheid

50-102400

Scherpstelpunten

759

Beeldstabilisatie

5-assige SteadyShot beeldstabilisatie

Beeldformaat

JPG, RAW, JPG + RAW

Stof en spatwaterdicht

 

Full frame

 

Kantelbaar scherm

 

Human & Animal eye autofocus

 

Touchscreen

 

Bluetooth

 

WiFi

 

Aantal geheugenkaart slots

2

Type accu

NP-FZ100

Afmeting

128,9 x 96,9 x 80,8 mm

Gewicht

737gr