Welk SIRUI objectief gebruik ik voor mijn video?

Als videomaker gaat er een wereld voor je open aan creatieve mogelijkheden en kun je jouw visuele verhalen tot leven brengen met het juiste video objectief. Tegenwoordig is er een enorm ruime keuze als we gaan kijken naar video objectieven en hoe maak je hierin nu de juiste keuze? Dit is grotendeels afhankelijk van het type video wat je wil opnemen en welke eisen je hieraan stelt. Daarnaast is het belangrijk welke camera je gebruikt. Betreft dit een cropsensor of full frame camera en welke lensvatting is voor jou geschikt? Dit bepaalt voor een groot deel welk video objectief het best geschikt is voor jou.

SIRUI heeft zijn grote collectie aan video objectieven duidelijk onderverdeeld in Cine lenzen en Anamorphic lenzen waardoor het al een stuk overzichtelijker wordt. Daarnaast zetten wij de verschillen graag voor je op een rij, zodat je uiteindelijk moeiteloos de juiste keuze kunt maken.

Wat is een SIRUI Cine lens?

Een Cine lens, ook wel cinema lens genoemd, is een geavanceerde lens die speciaal ontworpen is voor het maken van films en professionele videoproducties. Deze lenzen zijn gemaakt met de strenge eisen van de videograaf in het achterhoofd. Zo bieden ze een superieure optische prestatie en beschikken ze over een robuuste bouwkwaliteit, een nauwkeurige scherpstelling en een soepele diafragma-aanpassing. Ze hebben vaak een handmatige scherpstel- en diafragmaring, een consistente plaatsing van het tandwiel voor compatibiliteit met follow focus-systemen en een standaard diameter, zodat accessoires eenvoudig bevestigd kunnen worden. De Cine lenzen van SIRUI staan bekend om hun uitzonderlijke beeldkwaliteit, minimale vervorming en het vermogen om een filmische look te creëren.

De lenzen zijn onderverdeeld in twee verschillende series, de Jupiter Full Frame Cine Lens en de Night Walker Series S35 Cine Lens.

SIRUI Jupiter Full Frame Cine Lens

 • Geschikt voor full frame sensor
 • Lensvatting: EF- en PL-mount

SIRUI Jupiter Cine lenzen

SIRUI Night Walker Series S35 Cine Lens

 • Geschikt voor APS-C en S35 sensor
 • Lensvatting: RF-, E-, X- en MFT-mount

SIRUI Night Walker Cine lenzen

Wat is een SIRUI Anamorphic lens?

Een Anamorphic lens is een gespecialiseerde lens die het beeld horizontaal comprimeert tijdens het opnemen door het gebruik van een cilindrisch optisch element. Deze compressie verandert de beeldverhouding wat resulteert in een smaller, verticaal uitgerekt beeld waardoor er een duidelijke breedbeeldverhouding ontstaat. Tijdens het afspelen of de nabewerking wordt dit gedecomprimeerd om zo het originele beeldformaat te herstellen. Door dit proces wordt het gezichtsveld verbreed en ontstaat er een duidelijke filmesthetiek met een verbeterde horizontale resolutie. De uiteindelijke beeldverhouding hangt voornamelijk af van het formaat van de lens, maar de meest voorkomende verhoudingen zijn 2.39:1 en 2.35:1. Hiermee wordt de filmmaker in staat gesteld om weidse, meeslepende beelden te creëren die synoniem zijn aan de filmervaring. Daarnaast beschikt de lens over unieke optische kenmerken, zoals lensflares en een uitgerekt bokeh.

De Anamorphic lenzen van SIRUI zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er drie verschillende varianten beschikbaar voor de full frame camera.

SIRUI Venus 1.6x Full Frame Anamorphic Lens

 • Geschikt voor full frame sensor
 • Lensvatting: RF-, E-, L- en Z-mount

SIRUI Venus 1.6x Anamorphic

SIRUI Saturn Carbon Fiber Full Frame

 • Geschikt voor full frame sensor
 • Lensvatting: RF-, E-, L-, X- en DL-mount
 • De DL-mount niet bij 50mm

SIRUI Saturn Anamorphic

SIRUI 1.8x Full Frame Anamorphic Lens

 • Geschikt voor full frame sensor
 • Lensvatting: RF-, E-, L- en Z-mount

SIRUI 1.8x Anamorphic

Maar ook voor de camera’s met een APS-C sensor zijn er Anamorphic lenzen beschikbaar. Daarnaast heeft SIRUI ook een speciale adapter op de markt gebracht waarmee je jouw sferische lenzen kunt veranderen in anamorfe lenzen of je kunt de knijpverhouding van jouw anamorfe lenzen vergroten. De adapter heeft knijpfactor van 1.25x en je kunt hiermee een dunner bokeh en een geringere scherptediepte creëren. De adapter heeft een schroefdraad van 82 millimeter en maar liefst drie step-down ringen (67mm, 72mm en 77mm) en één step-up ring (92mm), waardoor deze compatibel is met een breed scala aan lenzen.

SIRUI 1.33x APS-C Anamorphic Lens (24mm, 50mm, 75mm)

 • Geschikt voor APS-C sensor
 • Lensvatting: MFT-, E-, X-, EF-M, en Z-mount
 • De EF-M en Z-mount niet bij 50mm

SIRUI 1.33x APS-C Anamorphic

SIRUI 1.33x APS-C Anamorphic Lens (35mm)

 • Geschikt voor M4/3
 • Lensvatting: MFT-mount
 • Adapterring-E, EF-M en Z-mount


SIRUI 1.33x APS-C Anamorphic

SIRUI 1.25x Anamorphic Adapter


SIRUI adapter