Kamera Express wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2016!

Afgelopen maandag was een spannende dag voor het hele team van Kamera Express. Op 21 november werd namelijk voor de 32e keer de Rotterdamse Ondernemersprijs uitgereikt. Met een grote groep reisden we af naar het WTC-gebouw in Rotterdam. Daar kregen we te horen dat we deze prestigieuze prijs wonnen, iets wat tot het laatste moment spannend was. We waren uitzinnig van vreugde  toen wethouder Maarten Stuijvenberg de prijs overhandigde aan oprichter Peter Merceij en algemeen directeur Ben Cornelisse.

Nominatie

“Toen we hoorden dat we bij de laatste drie genomineerden van de Rotterdamse Ondernemersprijs hoorden, waren we al heel blij. Zo’n nominatie doet echt iets met je bedrijf. We merkten dat het direct leefde en er was gelijk die gedrevenheid om te winnen. Iedereen werd opgeroepen om te stemmen, wat ook veelvuldig gedaan is”, aldus Ben Cornelisse. Dit bleek succesvol: Kamera Express behaalde een overweldigende meerderheid van de publieksstemmen. 

De winnende combinatie

Een sterk staaltje Rotterdams lef. Dat is hoe de jury het gedreven ondernemerschap van Kamera Express omschrijft. Bij Kamera Express wordt de klant weer centraal gesteld en laten ze goede service haast vanzelfsprekend lijken. Ben Cornelisse: “We vinden het leuk als mensen naar onze winkels komen om mooie spullen te kopen, waar ze hard voor gespaard hebben. Dat moet een feestje zijn”. Ook de bedrijfscultuur werd geroemd. Vakkennis staat voorop bij Kamera Express. “We vinden het belangrijk om veel te weten, zodat we een stukje kunnen sparren over de hobby of professie van onze klant”, aldus Cornelisse. De winkelmedewerkers zijn specialist op het gebied van foto en video, zodat de klant altijd van een deskundig en passend advies voorzien wordt. Bovendien wordt er de tijd genomen en naar de klant geluisterd. “Dit zorgt ervoor dat de klant graag bij ons terugkomt”. De jury vatte het mooi samen: “scherp inkopen, de klant voorop stellen, meeveren met de prijs, weten waar je het over hebt en vooral met heel veel passie ondernemen”. Dit bleek de gouden combinatie voor het winnen van de Rotterdamse Ondernemersprijs. 

Kamera Express wil de markt maken in plaats van volgen. 2016 was een bewogen jaar in de fotobranche, maar Kamera Express wist –ondanks de moeilijke retailbranche– een mooie groei te behalen en succesvol meerdere winkels te openen. Natuurlijk wordt er ook naar de toekomst gekeken. Peter Merceij: “In 2017 zullen we het grootste foto- video experience center ter wereld openen. Een plek die niet alleen bedoeld is voor vak- en hobbyfotografen, maar voor iedereen die wil leren over foto- en videografie”. Innovatief en creatief, maar zeker ook trendsettend, aldus de jury. Peter Merceij is zeer vereerd met de winst van de Rotterdamse Ondernemersprijs. “Dit hadden we niet kunnen bereiken zonder onze hardwerkende medewerkers. Samen staan we sterk”.