De Ricoh GRIII

Op 25 september 2018 is vlak voor de aankondiging van de Photokina, bekend gemaakt dat de Ricoh GR III in 2019 uit zal komen. Nu zijn we een half jaar verder en kunnen we u meer informatie geven over de Ricoh GRIII. Deze camera heeft een aanzienlijke update gekregen in vergelijking met de GR II, zoals een nieuwe lens, beeldsensor, beeldprocessor en een compacte behuizing. Dit voor nog betere beeldkwaliteit en meer gebruiksgemak!

Bekijk de Ricoh Pentax GR III

 

GR LENS 18,3mm F/2.8 lens met nieuwe features

Een verbetering bij de Ricoh GRIII is de lens. De camera beschikt over een GR Lens 18.3 mm met een diafragma van F/2.8. Dit objectief is zo opgebouwd dat u optimaal beeldkwaliteit heeft. Met een ingebouwd high-refraction low-dispersion lenselement en een glass-molded lenselement heeft u beelden die helder en scherp zijn, waarbij abberaties, flare en ghosting verminderd worden. Met behulp van de optionele GW-4 Wide Conversion Lens kunt u de beeldhoek vergroten tot een 21mm ultragroothoek. Ook biedt deze lens mogelijkheden voor macrofotografie met een minimaal scherpstelafstand van zes centimeter.

De Ricoh GR III beschikt over een ingebouwd ND-filter met een belichtingscorrectie van 2 stops. Hiermee heeft u een mooi bokeh-effect als u op een diafragma van F/2.8 fotografeert. Op een diafragma van F/16 legt u mooie lichtstroken vast.

 

Stabilisatie, meer pixels en snelle processor

De Ricoh GR III is uitgerust met een 24,4 megapixel APS-C CMOS-sensor. Dit zorgt voor beelden met een hoge resolutie, hoger dan de Ricoh GR II. Deze had slechts een resolutie van 16,2 megapixels. Zo zijn uw opnames voorzien van een hoge resolutie boordevol gradatie. Filmen doet de Ricoh GRIII in Full HD met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een framerate van 60. De GR III heeft ook een nieuwe ontwikkelde GR ENGINE 6 beeldprocessor. Data van de beelden worden nu sneller doorgevoerd door de sensor en biedt een ISO-gevoeligheid van 102.400. Ook is er verandering gebracht in het autofocussysteem waarmee u nog scherper, sneller en met meer precisie kunt scherpstellen. 

Daarnaast heeft de Ricoh GRIII een ingebouwd 3-assige stabilisatiesysteem. Dit compenseert bewegingen die de camera maakt, waardoor uw video's een minder schokkerig beeld hebben. Ook zijn op de beeldsensor microscopische trillingen met sub-pixelprecisie toegepast. Hierdoor zorgt het AA (anti-aliasing) Filter Simulator van de camera voor hetzelfde niveau van moiréreductie als bij een optisch AA-filter. U kunt deze functie aan- of uitzetten op sluitertijden langer dan 1/1000 seconden.

 

 

Handig touchscreen en visuele effecten

De Ricoh GR III is uitgerust met een 3,0" LCD touchscreen scherm. Zo heeft u volledige controle over uw camera-instellingen, zoals autofocus, menuselectie en vergroting. Daarnaast heeft u ook geen last van reflecties als u buiten fotografeert. Dankzij de functie 'Outdoor View' kunt u de helderheid van het scherm aanpassen voor een betere zichtbaarheid onder slechte lichtomstandigheden.

Daarnaast heeft u met deze camera de mogelijkheid om visuele effecten toe te passen. De camera beschikt over 10 basismodi voor beeldbediening, waarmee u bijvoorbeeld de verzadiging, tint en contrast naar eigen wens kunt instellen. U kunt uw eigen instellingen opslaan onder de functie 'Image Control'.

 

 

Bluetooth en draadloze LAN verbinding

Het is ook mogelijk om de camera aan uw mobiele apparaten te koppelen. Zo kunt u gebruikmaken van een Live-View image en met behulp van Bluetooth de camera bedienen. Ook is het mogelijk om locatiegegevens toe te voegen aan uw opnames.

Kortom

De GR III weegt inclusief geheugenkaart en batterij slechts 257 gram. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht is de camera goed te gebruiken in één hand. Een perfecte camera voor straat- en reisfotografen!

 

Vergelijk de GRIII met de GRII

Hieronder laten we de verschillen en overeenkomsten zien tussen de Ricoh GRIII en zijn voorganger Ricoh GRII.

 

 

Ricoh GRIII

Ricoh GRII

Aantal megapixel 24,24 16.2
Type sensor CMOS APS-C
Maximale resolutie 6000 x 4000 pixels 4928 × 3264 pixels
Autofocuspunten 9 9
Beeldstabilisatie Ja Nee
ISO 100-102400 100-25600
Sluitertijd 1/4000s - 30s 1/4000s - 300s
Beelden per seconde 4 4
Digitale zoom 8.1x 7.2x
Soort display (formaat display) TFT LCD touchscreen (3 inch) LCD (3 inch)
Kantelbaar Nee Nee
Video FHD/HD FHD/HD
Maximale videoresolutie 1920 x 1080 pixels 1920 x 1080 pixels
Maximale framerate 60p 60p
Gewicht 257 gram 251 gram
Afmetingen (BxHxD) 109x62x33 117x63x34.7