Review Godox AD400 Pro

Russell Pearson , landschaps- en reisfotograaf:

"Ik zal me even voorstellen. Ik kom oorspronkelijk uit Engeland maar woon al 28 jaar in Nederland. Normaal gesproken ben ik natuurlijk constant on the road, als landschaps- en reisfotograaf. Sinds vorig jaar ben ik daar even mee gestopt, zodat ik iets nieuws kon proberen, namelijk: portretfotografie. Ik begon met natuurlijk licht, een reportageflitser en een paraplu. Al snel ontdekte ik dat ik toch wel iets beters nodig had. Dankzij de professionele hulp van Kamera Express kwam ik uit bij de nieuwe AD400 PRO TTL van Godox. Daarmee kan ik zowel op locatie als in de studio terecht."

Vele extra's | Ervaringen | Conclusie


Vele extra's bij de Godox AD400 Pro

"Je krijgt een draagtas bij de AD400 Pro. Dat is erg handig. Hier past alles in. Je kunt de tas supermakkelijk meenemen naar een locatie. De tas zelf is compact en stevig. De componenten passen precies en stevig in de voorgesneden inzetstukken van schuim. In de draagtas zit een flitser, een 400 Watt-lamp, een reflector met beschermkap, een Bouwens Mount Adapter Ring, een lithium-ion batterij, een oplader en een voedingskabel. Daarnaast krijg je er een set schroeven bij, waarmee je de Bouwens Mount kunt bevestigen aan het apparaat. Het bevestigen van deze Bouwens-adapter gaat snel en eenvoudig. Dit vereist enkel het gebruik van de meegeleverde inbussleutel.

Met de AD400 PRO is het mogelijk om ongeveer 390 Full-power flitsen uit te oefenen met een reclycle-tijd van ongeveer 0,9-1.0 seconden. Dit is razendsnel met vol vermogen. De modelleerlamp van de AD400PRO is een 30W COB LED. Je kunt hem scherp stellen met weinig licht. De kleurtemperatuur van 4800k komt overeen met daglicht buiten.

"Met de AD400 PRO is het mogelijk om ongeveer 390 Full-power flitsen uit te oefenen met een reclycle-tijd van ongeveer 0,9-1.0 seconden. Dit is razendsnel met vol vermogen."

Het LCD-dot matrix controlepaneel, inclusief aan-uitknop, bevindt zich aan de zijkant van de AD400 PRO. Het aanpassen aan TTL, Handmatig of Multimodus is eenvoudig. Het is gemakkelijk om de instellingen aan te passen te spelen met verschillende lichteffecten. Dit is allemaal aan te passen met behulp van het bedieningspaneel.

Ik vind het erg prettig dat het mogelijk is om de AD400PRO draadloos te bedienen. Dit is mogelijk via de ingebouwde GODOX X-Pro trigger en een 2,4 GHz X-Systeem radio-ontvanger. De triggers zijn te vinden voor Nikon, Canon, Sony, Fuji, Pentax, Olympus en Panasonic."


Ervaringen

"Ik heb nu de AD400PRO een kleine drie weken in huis en heb hem al bij een aantal shoots uitgeprobeerd. Het valt me op hoe gemakkelijk het is om deze AD400PRO te gebruiken. Hij is licht en door gebrek aan kabels makkelijk te verplaatsen in de juiste positie. De accu is echt fantastisch. Ik heb hem al tijdens twee shoots gebruikt en het was nog niet nodig om de accu op te laden. De accu is nog steeds voor 50% beschikbaar.

"In een tijdperk waarin alles mobiel, licht en gemakkelijk in gebruik is, is de AD400PRO echt een aanwinst voor mij!"

Ik vind het wel makkelijk aan de AD400PRO dat hij ook mobiel is. Je hoeft geen stopcontact te zoeken als je stroom nodig hebt. Alles zit in een klein pakket en is klaar voor gebruik. Het licht is constant en met de XPro-trigger is het een fluitje van een cent om het licht goed in te stellen vanaf je camera. In een tijdperk waarin alles mobiel, licht en gemakkelijk in gebruik is, is de AD400PRO echt een aanwinst voor mij.

Je kunt dankzij de High Speed Sync studio-licht gebruiken met een shallow DOF voor dreamy portretten. Daarnaast is het geheel ook sterk genoeg om buiten te shooten in zonlicht."

 


Conclusie

"Ik ben fan! De Ad400PRO is een waardige toevoeging aan mijn arsenaal. Snel, makkelijk in gebruik en makkelijk mee te nemen op locatie. Kies hiervoor en je raakt niet teleurgesteld."

Meer over Studio