Who to follow

Instagram-inspiratie. Volg deze toffe reisfotografen

Op het internet zijn er talloze interessante accounts te vinden die iets met fotografie te maken hebben. Zeker op Instagram wemelt het ervan. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn ook zó veel goede reisfotografen. Who to follow?

Kiezen was dit keer niet makkelijk, uit al die inspirerende en avontuurlijke accounts. Wij hebben onderstaande reisfotografen op een rijtje gezet. Sommige fotografen hebben zelfs toptips gegeven, voor wie zelf met reisfotografie aan de slag wil. Volg deze fotografen en reis met ze mee.

Als je 's ochtends kijkt naar hun nieuwe posts, begin je gegarandeerd vrolijk aan je dag. Waarschuwing: je bucketlist groeit per kijkminuut.

@livetheadventure

Al scrollend door dit account maak je een wereldreis. De beelden op dit platform zijn afkomstig van diverse fotografen van overal ter wereld. Je ziet Game of Thrones-achtige ijsgrotten in IJsland en dromerige foto’s bij de Rainbow Mountain in Peru. Ver weg, dichtbij, het maakt niet uit: @livetheadventure laat zien dat er overal schoonheid te vinden is.

Floortje Dessing @eindevandewereld

Volg het officiële account van Floortje Dessing. Zoals je gewend bent van Floortjes programma’s en boeken weet zij bijzondere plekken te vinden. De foto’s stralen avontuur uit en je ziet hoe puur en oprecht Floortjes contact met de locals is. De fotocredits liggen bij verschillende fotografen.

@wearetravellers

Roëll de Ram is de oprichtster van het platform @wearetravellers. Sinds ze door Brazilië reisde met haar backpack is zij besmet met het reisvirus. Ze schreef het boek ‘’Backpack bestemmingen’’ en straalt op de foto's vanuit alle hoekjes van deze aardbol. Je komt haar foto's vaak tegen als je zoekt op #wanderlust. En terecht!

Toptip van @wearetravellers: "Voordat ik op reis ga, zoek ik via Social Media, zoals Instagram, naar toffe fotoplekjes. Ik doe ideeën op op het gebied van compositie. Ter plekke speel ik met de invalshoek, objectieven en verhoudingen en met een secure nabewerking via Lightroom maak ik een foto écht af.'' 


@gypsea_lust

Lauren Bullen van Gypsea Lust danst in zwierige jurken op festivals en knuffelt met slangen. Ze trekt baantjes in een transparant zwembad op Ibiza, speelt met sneeuwhonden en slaapt onder de sterrenlucht van Lapland. Haar leven is een stoer sprookje. Op haar account vind je leuke locatietips maar ook fashion- en stylingtips.

@oded_wagen

‘’Nomad’’ en cultureel fotograaf Oded Wagenstein (Israël) maakt indringende foto’s van de mensen die hij op reis ontmoet. Hij onthoudt de namen van de mensen die hij in beeld brengt. Hij wil iemands buitenkant én ziel weergeven. Oded ziet de camera als een brug die je kunt maken, tussen culturen en tussen mensen.

Toptip van @oded_wagen: "It is important to remember that it is a process. When we see images made by others, we only see the good work. We do not see the bad images, the hard work and the effort. One of the most important things I have learned that not everyday is successful and not every shot is a money shot. But still, you need to wake up the next day and go out. It is hard effort for everybody, we are just not aware to that.’’ 

@reisjunk

Greg en Irene zijn de gezichten achter @reisjunk, een reisblog voor de avontuurlijke reiziger. Ze zeggen hierover: “Voor jou, en een beetje voor onszelf, gaan we op zoek naar de beste tips en mooiste plekjes op aarde.’’ De ene keer showen ze foto’s van elkaar en de andere keer richten ze zich op de landschappen en inwoners van een gebied.

Toptip van @reisjunk: "Sta op reis altijd voor zonsopgang op. Het licht is dan het mooiste en de wereld straalt dan rust uit. Een voorbeeld is onze post van Petra een tijdje terug. Het verschil tussen de foto van 7u en die van 11u is gigantisch."


@chelseakauai

Chelsea Y. heeft als motto: "Seek the extraordinary in every day. Explore often, consume mindfully." Dat zie je: je ziet haar vaak op een uitbundige manier iets nieuws proberen op haar foto’s. Koorddansen, duiken, op een iglo van glas staan... Ze is idealistisch en bespreekt in haar captions wat haar raakt. 

@natgeotravel

Via dit account zie je dagelijks indrukwekkende foto’s voorbijkomen van diverse topfotografen. Ze laten ze je de diversiteit van de wereld zien. Van een mistige foto van Les Houches in Frankrijk tot de spelende ijsbeertjes in Wapusk National Park. Van een actieshot van cowboys tot het idyllische noorderlicht. 


Onze reisfotografen

Bij Kamera Express werken vele gepassioneerde fotoliefhebbers en fotografen, waaronder reisfotografen met ieder een eigen, unieke stijl.

Hieronder vind je een kleurrijke selectie van Kamera Express-medewerkers en reisfotografen die in het oog springen:

@charlietash

Charlie Tash, ofwel Jeroen Moor, speelt met de mogelijkheden van compositie. Strakke architectonische lijnen wisselt hij af met landschapsfoto’s met vaak één opvallend element. Zijn foto's zijn spannend om naar te kijken, of ze nu in Gambia, op Lombok of in Vriezenveen gemaakt zijn.

Toptip van @charlietash: "Als je een mooie foto ziet, schiet hem direct! Als je hier later voor terug komt, kan je dat moment vaak niet meer opnieuw creëren, doordat het weer, het licht of je gemoedstoestand nét anders is en je het plaatje niet meer ziet.''

@shotbymyka

Kelly Myers van @shotbymyka omschrijft zichzelf als ‘street art gekkie’. Ze maakt foto’s van steden en murals tijdens trips door Nederland, België, Spanje, Engeland (waar haar vader vandaan komt) en muralwalhalla Berlijn. Zelfs op de meest afgelegen en rauwe plekjes weet zij nog pareltjes te vinden.

Toptip van @shotbymyka: "Voordat ik op reis ga, scroll ik soms uren door Instagram heen. Alles voor het perfecte plaatje! Alhoewel het heel gezellig is om met meerdere mensen op pad te gaan, fotografeer ik het liefst in mijn eentje. Zo word ik niet afgeleid en kan ik zo lang blijven staan als ik wil."

@pboogaard

Pim van den Boogaard maakt heldere reisfoto’s, in en buiten Europa. Vaak brengt hij landschappen in beeld, andere keren maakt hij mysterieuze onderwaterfoto’s of actieshots. Je voelt de Saharawind over de Marokkaanse zandduinen waaien en ontspant door de kalme uitstraling van de tempel in het meer.

Toptip van @pboogaard: "Een compacte zoomlens is je beste vriend op reis! Zelf heb ik altijd de Lumix 14-140 f/3.5-5.6 in mijn tas. Een groothoek voor landschappen en zoom voor alles wat ver weg is. Ideaal. Je hoeft dan nooit meer te wisselen van lens."

@sanderzeilmaker

De kleuren in Sander Zeilmakers foto’s zijn intens en verrassend. Zó mooi kan de aarde zijn! Of je nu kijkt naar abstracte shots van de lucht, naar een dichtgegroeide tuin of naar borrelende warmwaterbronnen… Deze foto’s hebben iets magisch. Je kunt er een lange tijd naar kijken en telkens weer iets nieuws zien.  

Toptip van @sanderzeilmaker: "Doe van tevoren genoeg onderzoek naar de locatie die je wilt fotograferen. Kijk naar het weer, de compositie en de ervaringen van andere fotografen. Dat scheelt tijd en dat is handig als je onderweg bent."

Smaakt dit naar meer? Houd dan de Instagram-pagina van Kamera Express in de gaten. Daar kun je niet alleen het werk van inspirerende fotografen zien, je kunt er ook vragen stellen. 

Terug naar de overzichtspagina