QLED TV en Audio

QLED TV & Audio

Samsung introduceerde in 2017 een nieuwe innovatie op het gebied van tv modellen: QLED. Ze maken gebruik van de Quantum dot-techniek. Dit is een techniek met een extra filter waar nanokristallen aan het paneel zijn toegevoegd. De Quantum dots zetten licht om in extreem intense kleuren

QLED | QLED v.s. LED | Audio

Samsung QLED 4K

Redenen om te kiezen voor QLED

We horen je al denken, maar wat is dan dé reden dat ik moet gaan voor een QLED televisie. Tijd om je mee te nemen in de voordelen van deze televisies;

  1. Helder beeld
  2. 100% kleurvolume
  3. Elk detail is zichtbaar
  4. Grote kijkhoek vanaf elk plek
  5. Geen refleccties van omgevingslicht in beeld
  6. Geluid is te volgen daar waar de actie is
  7. Geen kabels meer in het zicht
  8. Maar éém afstandsbieding voor al je apparaten

Technieken die dit mogelijk maken

Deze voordelen hebben allemaal te maken met de technologieën die Samsung in zijn QLED-televisies stopt.

Quantum Dot

Door de Quantum Dot-technologie toe te passen aan het scherm, heeft de televisie veel meer keus aan gradaties en tinten die hij voor één bepaalde kleur kan kiezen. De kleur groen wordt dan daadwerkelijk de kleur groen die de filmmaker bedoeld heeft en niet een kleur groen die erop lijkt. Het gevolg is dat je naar een helder beeld kijkt met een hoger.

Direct Full Array

QLED tv's beschikken ook over Direct Full Array-technolgie. Deze zorgt ervoor dat bepaalde delen het scherm kunnen worden gedimd of juist meer verlicht worden. Donkere beelden worden dan echt donker en heldere beelden worden echt sprankelend.

Ultra Viewing Angle

Bij QLED televisies heb je ook veel betere kijkhoek. Dit komt door de Ultra Viewing Angle. Deze technologie zorgt ervoor dat aangrenzende pixels niet belicht worden en dat licht beter verspreidt wordt. Dus waar je ook zit, je ziet alle beelden zoals ze bedoeld zijn.

Quantum HDR

High Dynamic Range, ook wel HDR genoemd, zorgt ervoor dat contrasten eruit springen. EIk kleinste detail wordt dan zicthbaar.

Anti Reflection

Bij QLED televisies heb je ook veel minder last van reflecties. Dit komt door de speciale Quantum Dot-technologie. De laag nanokristallen op het scherm gaan weerspiegelingen tegen. Dit is goed te zien als je overdag bij een heldere zon of 's nachts met een lamp aan televisie kijkt.

Object Tracking Sound

Sommige QLED tv's beschikken over Object Tracking Sound. Hiermee valt het beeld samen met het geluid. Het geluid beweegt dan namelijk mee met wat er op het scherm gebeurt.

Surrond SoundSurround geluid

Array_functieDirect Full Array

QLED versus LED

Ja je hebt het goed gezien, het woordje 'LED' zit verwerkt in de QLED. Maar is dit dan ook echt hetzelfde? Ja en nee. Laten we je het eventjes uitleggen. De basistechnieken van beide tv’s zijn gelijk, want beide tv’s beschikken bijvoorbeeld over backlight. Maar er zijn wel degelijk verschillen tussen de tv’s.

Zo hebben QLED televisies een Quantum Dot techniek, dit houdt in dat er nanokristallen zijn toegevoegd aan de LED panelen. Hierdoor zijn QLED televisies nog helderder en voorzien van een groter kleurbereik. Ook in een fel verlichte kamer of als je films en series met donkere scènes kijkt.

 

QLED

Samsung QLED

 LED

Samsung LED

Wil je het meest heldere beeld?

   

Kijk je veel films en series met donkere scènes?

   

Wil je geen kabels in het zicht?

   

Wil je één afstandsbediening voor alles?

   

Wil je een kleine televisie?

   

Speel je veel games, dus wil je een lage inputlag?

   

Ben jij er al uit?

Samsung QLED

QLED televisie

Bekijk het assortiment

Samsung LED

LED televisie

Bekijk het assortiment

Audio

Goed geluid, daar wordt iedereen enthousiast van! Maar om je een beetje op weg te helpen in deze grote vijver aan mogelijkheden vertellen we je kort iets over de soundbars en oordopjes van Samsung.

Samsung Soundbar

Soundbar

Een goede tv is natuurlijk fijn, maar goed geluid erbij maakt het feestje compleet. Goed geluid is niet alleen belangrijk voor de beleving bij het kijken van films of series, maar ook bij het luisteren van muziek. Daarnaast is de soundbar een ideale compacte oplossing als je geen ruimte hebt voor een grote audio installatie.

Bekijk het assortiment

GalaxyBuds

Samsung oordopjes

Het is niet alleen belangrijk om thuis goed geluid te hebben, maar ook onderweg hoef je niet in te leveren op goed geluid. Dan zijn de Samsungs oordopjes iets voor jou. De oordopjes zijn ideaal wanneer je gaat sporten of buiten gaat fietsen. Ze zijn eenvoudig te koppelen en hebben een rijk, gedetailleerd en krachtig geluid. Alsof je helemaal vooraan staat bij je favoriete concert.

Zonder je helemaal af

Met de oordopjes kun je je ook prima afzonderen. In de meeste Samsung oordopjes zit Active Noise Cancelling. Omgevingsgeluiden worden onderdrukt, zodat jij je helemaal kan focussen op je training of telefoongesprek zonder ruis.

Bekijk het assortiment