Profotonet is de nieuwe printpartner van World Press Photo

Profotonet, onderdeel van de Kamera Express Groep, is vanaf dit jaar de trotse printpartner van de World Press Photo Foundation. Met deze samenwerking versterkt Profotonet haar positie binnen de vakfotografie.

De samenwerking tussen World Press Photo en Profotonet verbindt verhalen die ertoe doen met de rest van de wereld. Raymond Luijks, General Manager van Profotonet, noemt het een grote eer. “Deze samenwerking is de ultieme bevestiging dat de kwaliteit die Profotonet levert hoog is. Dusdanig hoog dat we prints mogen produceren voor de World Press Photo Foundation. Hiervoor is alleen het beste goed genoeg.”

Grootformaat panelen en 700 afdrukken

Als printpartner gaat Profotonet grootformaat panelen en 700 afdrukken produceren voor de World Press Photo Foundation. Luijks: “Deze samenwerking past binnen onze ambitieuze groei als beste fotovaklaboratorium van Europa. Het is een grote eer om voor deze hoog aangeschreven internationale organisatie de meest hoogwaardige prints en wanddecoraties te mogen maken.”

World Press Photo Foundation is een Nederlandse stichting die jaarlijks ’s werelds meest prestigieuze persfotografiewedstrijd organiseert: de World Press Photo van het jaar.

Evert Elzinga

Fotograaf: Evert Elzinga

Na de bekendmaking van de winnende inzending worden de genomineerde foto’s tentoongesteld tijdens de Flagship Exhibition in De Nieuwe Kerk te Amsterdam. Ook worden de foto’s bijeengebracht in een reizende tentoonstelling die de hele wereld rondgaat. De Flagship Exhibition, in combinatie met de reizende tentoonstelling, tonen de beelden van gebeurtenissen van het afgelopen jaar die belangrijke maatschappelijke kwesties weergeven.

Wie is Profotonet?

Profotonet is een ImageLab in Capelle aan den IJssel gespecialiseerd in professionele kwaliteit fotoproducten en onderdeel van de Kamera Express Groep. Met een team van 42 fotospecialisten ontwikkelt Profotonet al ruim 40 jaar fotoafdrukken, wanddecoraties en fotoboeken. Naast printpartner van World Press Photo is Profotonet al jarenlang partner van de prestigieuze journalistiekprijs de Zilveren Camera.

Over Kamera Express

Kamera Express is dé foto- en videospecialist voor iedere beeldmaker en heeft één duidelijke missie: de foto- en video enthousiasteling en professional op elk terrein het beste bieden. Ze inspireert haar klanten met creatieve content, evenementen, workshops en (online) cursussen via de Kamera Express Academy. Ze biedt een compleet assortiment, scherpe prijzen en deskundig advies. Daarnaast biedt Kamera Express een aantal extra services, zoals de verhuur van foto- en videoapparatuur, het ontwikkelen van fotoprints, fotoboeken en wanddecoratie, digitalisering van media en apparatuur leasing.

Kamera Express heeft nu 13 winkels in Nederland, 9 winkels in België, 9 winkels in Duitsland en 2 winkels in Luxemburg. Daarnaast heeft Kamera Express webshops in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Spanje en Italië.