De Profoto B10!

De Profoto B10 maakt deel uit van de Off Camera Flash-familie, die begon met de compacte B2, verder ging met de volwaardige B1X monolight en later werd uitgebreid met de A1 met hotshoe-aansluiting. De B10 combineert de beste eigenschappen van de voorgaande flitsers uit de serie in één kleine maar krachtige flitser. Zo is de B10 evenals de B1X een monolight en kunnen alle OCF Light Shapers ook gebruikt worden op de B10. 

 

Een groot licht in een kleine behuizing

Krachtige Li-Ion accu

De flitser maakt gebruik van een Li-Ion batterij als voeding. Hiermee kan je tot 400 keer flitsen op volledig vermogen of heb je 75 minuten aan volledig continulicht tot uw beschikking. Als de accu leeg is, kan je deze opladen met behulp van de Battery Charger 3A. Hiermee is de batterij in slechts 90 minuten al volledig opgeladen. Dus zorg dat je altijd flitslicht bij je hebt met de Profoto B10!

Compatibel met de Air Remote TTL

Een van de meest opwindende kenmerken van de B10 is natuurlijk de TTL-technologie die gebruik maakt van het automatische flitsbelichtingssysteem van uw DSLR of mirrorless camera. De weg naar deze geweldige functie is de aankoop van een optionele draadloze radio Air Remote TTL controller die gemaakt is voor Nikon, Canon, Fujifilm, Olympus en Sony camera's. Deze hot-shoe-mounting controller heeft 8 kanalen en 3 groepen, waardoor de interferentie met andere nabijgelegen systemen en apparatuur minimaal is. Elke groep kan onafhankelijk van elkaar worden bestuurd, waardoor de vermogensverhoudingen voor TTL-systemen +/-2 EV kunnen worden aangepast en de handmatige bediening van negen stops kan worden uitgevoerd. De B10 en de Air Remote TTL ondersteunen ook High Speed Sync met sluitertijden van maar liefst 1/8000 seconden om de fotograaf volledige controle te geven over de achtergrondverlichting of om het gebruik van grote diafragma's voor creatief werk mogelijk te maken.

Profoto-app

De Profoto-app maakt het mogelijk om uw Profoto B10 op afstand aan te sturen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld het vermogen en de kleurtemperatuur in te stellen. Firmware-updates voor de Profoto B10 zijn te updaten via de app!

Combineer met talloze light shaping tools

De Profoto B10 is compatibel met de volledige reeks light shapers uit de OCF-serie en meer dan 120 andere lichtvormers van Profoto. Op deze manier kan je iedere gewenste belichting creëren die je maar wilt. Maak de keuze uit paraplu’s, beautydishes, softboxen, snoots en grids in talloze soorten en maten!

Ook te gebruiken voor video

Ben je een Hybrid Shooter en schiet je foto’s en video’s? Dan is de Profoto B10 perfect voor jou!
De Profoto B10 kan met een volle accu 75 minuten continulicht produceren en de helderheid en kleurtemperatuur zijn naar wens in te stellen. Ideaal voor het opnemen van bijvoorbeeld interviews.

 

Profoto B10 in gebruik

Hierboven zie je enkele voorbeelden van de Profoto B10 in actie!

Profoto B10 zelf uitproberen?

Uiteraard wil je deze fantastische flitser natuurlijk ook zelf uitproberen. Dat kan met het 'Try Before You Buy'-programma! Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over dit Test-programma en de beschikbaarheid van de Profoto B10.