Polaroids lenzenfilters

Wilt u uw foto-accessoires aanvullen met goede lenzenfilters? Wilt u uw lenzen beschermen tegen krassen, stof of vuil? Wilt u UV-straling of reflectie wegfilteren zodat uw beeld scherper wordt? Wilt u spelen met (licht)effecten en langere sluitertijden? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Bij ons kunt u verschillende Polaroid-filtertypes aanschaffen. U vindt alle Polaroid-filters in onze webshop.

Het merk Polaroid staat al meer dan 80 jaar bekend om de degelijke, betrouwbare kwaliteit. Veel fotografen maken gebruik van lenzenfilters om optimaal resultaat te behalen. Natuurfotografen gebruiken bijvoorbeeld polarisatiefilters. De meer experimentele fotografen gebruiken filters ook wel voor creatieve, surrealistische effecten. Haast alle fotografen hebben standaard wel een filter op hun lens ter bescherming. Het is afhankelijk van wat uw doel en wensen welk type lenzenfilters u nodig heeft. Hieronder lichten wij 5 verschillende Polaroid-lenzen uit. Daarnaast wijzen wij u erop dat wij diverse formaten aanbieden.

 

Polaroids Multicoated UV protect filter

De Polaroid multi coated UV protect filter beschermt uw lens tegen krassen en vuil. Tevens wordt UV straling weggefilterd. Het voordeel daarvan is dat u geen blauwe kleurzweem krijgt. Iets waar u last van heeft als u bijvoorbeeld hoog in de bergen fotografeert.

Polaroids Pro UV Filter

De UV filter van Polaroid voorkomt het verlies van scherpte en contrast door het filteren van UV straling. Daarnaast zorgt de filter er ook voor dat er geen beschadigingen op de lens komen. Geschikt voor groothoek.

Polaroids Filter Kit

Er bestaan diverse filterkits van Polaroid. Polaroid biedt onder andere een kit voor objectieven aan die bestaat uit een UV-filter, een circulair polarisatiefilter en een ND9 filter. Uiteraard zijn er ook andere samenstellingen.

 

Polaroids Variabele ND Filter

De Polaroid ND filter is een vaste variabele neutrale dichtheidsfilter dat zorgt voor een vermindering van lichtdoorlatendheid van ongeveer 1.3 tot 8.6 stappen. ND-filters worden ook wel grijsfilters genoemd. Vooral landschapfotografen maken gebruik van dit filter.

Polaroids Polarisatiefilter

De Polaroid (Circulair) Polarisatie filter is ideaal wanneer u meer contrast wilt aanbrengen in uw foto. Zo worden de blauwe kleuren veel blauwer en het gras bijvoorbeeld groener. U ziet het op de voorbeeldfoto: de kleuren en contrasten in de lucht zijn veel beter zichtbaar bij de foto met filter dan bij de foto zonder filter. Het filter wordt ook vaak bij zwart-wit-fotografie gebruikt. Daarnaast filtert een polarisatiefilter reflecterend licht waardoor het minder zichtbaar is. Daardoor is meer detail te zien in de foto’s en worden wateroppervlaktes doorzichtig.

Diverse formaten

Naast verschillende type filters bieden wij diverse formaten filters aan van Polaroid. Dat zijn deze maten: 37mm, 40.5mm, 43mm, 46mm, 49mm, 52mm, 55mm, 58mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm en 82mm. Het is belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen en formaten van de filters zodat u een filter koopt dat past bij uw fotografiewensen en uw camera. 

Bekijk alle Polaroid filters hier!