polaroid bewaren

Hoe bewaar je je Polaroids?

Schiet je graag Polaroids? Lees hier hoe de foto's zo lang mogelijk goed blijven!

Wanneer je een mooie herinnering hebt vastgelegd is het natuurlijk belangrijk dat je de Polaroid, en daarmee de herinnering, goed bewaard. Daarom leggen wij je hier uit hoe jij het best je Polaroids kunt bewaren.

Voor het ontwikkelen

Bewaren

Als je meerdere Polaroid cartridges hebt gekocht en deze niet meteen wilt gebruiken, kun je deze het best ongeopend in een droge, koele omgeving bewaren. Leg de cartridges plat neer en zorg dat de temperatuur stabiel blijft tussen de 4 - 18°C. Leg je Polaroids vooral niet in de vriezer! Dit beschadigd de chemicaliën in de Polaroid en zal het resultaat beïnvloeden.

Gebruiken

Je kunt prachtige bloesemfoto’s maken waarop elk bloemetje scherp is, maar wij dagen je uit om eens te spelen met de scherptediepte van je foto. Wanneer de bloesem scherp is en de achtergrond wazig, komt de bloesem meer tot z’n recht. Dit kan fantastische beelden opleveren!Na het ontwikkelen

Na het nemen van je Polaroid foto vinden er een aantal chemische reacties plaats. Houd daarom je Polaroid altijd uit direct zonlicht en op een normale temperatuur.

De eerste 30 dagen

We raden het niet aan om je Polaroids direct in een fotoalbum op te bergen of ze op een stapeltje in de hoek te leggen. Geef de Polaroids eerst wat rust. Zo heeft de Polaroid tijdens de eerste 30 dagen nog rustig de tijd om volledig te drogen en kunnen de chemische processen worden voltooid.

Na de eerste 30 dagen

Na de eerste 30 dagen kun je de Polaroids gerust in opbergen, het liefst in een droge en donkere omgeving, zoals in een fotoalbum. Wil je je Polaroids inlijsten? Dan kun je dit het beste doen achter glas dat Uv-licht tegenhoudt, zodat je Polaroids niet vervagen.

> Terug naar het merk