Bekijk de merkenstands

Alle merken die iets met fotografie hebben, zijn met een stand vertegenwoordigd op de Photokina 2018. Of het nou om camera’s en lenzen gaat of om tassen, filters en draagriemen. Het ene merk gaat voor de beleving, de ander stalt zijn spullen zo mooi mogelijk uit. Natuurlijk zijn alle grote en bekende fabrikanten vertegenwoordigd. Maar ook kleine merken waarvan we soms de naam hier (nog) niet of nauwelijks kennen zijn in Keulen vertegenwoordigd. Hieronder geven wij u een impressie van de aanwezige merkenstands op de Photokina. Zo bent u er toch een beetje bij!

Sony | PanasonicFujifilmFuji InstaxCanonNikonGoPro | DJIProfotoBroncolor


Sony

Als er een stand is die niet te missen valt, is het wel die van Sony. De enorme stand is zeer imposant te noemen, maar alles heeft een eigen plekje gekregen; de Sony Alpha camera's, RX-serie camera's en natuurlijk de verschillende objectieven. Zo was het toch een overzichtgelijk geheel. Ook het nieuwe 24mm objectief is natuurlijk van de partij. Daarnaast is er veel ruimte voor live action. Zo waren er twee samurai's druk in de weer met zwaarden. Aan het publiek de taak om dit zo goed mogelijk vast te leggen. Een ding is zeker: de Sony stand werd goed bezocht. 


Panasonic

Bij Panasonic staan de nieuwe Lumix camera's centraal, maar daarnaast is er nog genoeg te zien en te doen. Zo zijn er verschillende modellen, waaronder een balletdanseres, die gefotografeerd kunnen worden. Daarnaast hangt de stand vol informatieve weetjes en kunt u er prachtige ansichtkaarten scoren. 


Fujifilm

Bij Fujifilm is er enorm veel te zien en te doen. Zo waren er verschillende modellen aanwezig die door het publiek vastgelegd konden worden. Ook organiseert Fuji allerlei livetalks, waar ambassadeurs meer vertelden over hun werk. Dit wordt natuurlijk ondersteund met prachtige foto's. Natuurlijk zijn ook de nieuwe producten van de partij. Deze werden dan ook uitvoerig bekeken door het aanwezige publiek.


Fuji Instax

De prijs voor meest kleurrijke stand gaat naar Fuji Instax. Daar troffen we een enorme wand met Instax SQ6 camera's in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast werd er natuurlijk de nieuwe SQ20 gepresenteerd en was er aandacht voor de limited edition SQ6, ontworpen door niemand minder dan Taylor Swift.


Canon

Bij Canon staat beleving centraal. De enorm grote, sfeervolle stand neemt bijna een hele hal in beslag en hangt vol met prachtige foto-afdrukken. Daarnaast zijn er allerlei demonstraties, waaronder een met wapperdoeken (te zien op de foto) en kunt u lezingen volgen van verschillende Canon ambassadeurs. Ook heeft u natuurlijk de kans om de nieuwe EOS R uit te proberen.


Nikon

Ook bij Nikon is er genoeg te beleven. Natuurlijk werden de nieuwe Z6 en de Z7 in de spotlights gezet, waar veel belangstelling voor was. Ook is het mogelijk om high-speed video te testen (met MRMC) en zagen we ook hier lezingen met Nikon fotografen. 


GoPro

Op de stand van GoPro kunt u de pas gerelease GoPro HERO 7 serie (zowel de Black, Silver als White edition) bewonderen. Daarnaast was de stand sportief aangekleed met o.a. een crossmotor en een mountainbike (te zien op de foto's). Dit zijn natuurlijk perfecte sporten om vast te leggen met uw GoPro.


DJI

DJI heeft niet een, maar twee stands op de Photokina. Op de grote stand, die zich bevindt in hal 2.2, worden de paradepaardjes tentoongesteld. Zo zien we bijvoorbeeld de Ronin-S, verschillende Osmo's en natuurlijk de nieuwe Mavic drones terug. Ook heeft DJI niemand minder dan videograaf Philip Bloom uitgenodigd. Hij deelt o.a. zijn ervaringen met de Ronin-S. Naast deze stand, is er ook buiten een (kleine) plekje voor DJI gereserveerd. Bij allebei worden er drones gedemonstreerd. In een kooi weliswaar, maar toch krijgen we een goed beeld van wat ze precies kunnen.


Profoto

De stand van Profoto mag dan niet zo groot zijn, druk is het er wel De meeste belangstelling gaat naar de nieuwe B10 flitser. Deze wordt naar hartelust uitgeprobeerd. Ook Brendan de Clercq, gecertificeerd Profoto trainer is aanwezig. Hij geeft verschillende productdemonstraties met o.a. de A1 en de B10. Verder is er een spectaculaire winactie: bezoekers van de Photokina die hun gegevens achterlaten op de tablet maken iedere dag kans op een Profoto A1. 


Broncolor 

Tegenover de stand van Profoto vinden we Broncolor. Een ruim opgezette stand waar alle lichtvormers, flitskoppen en meer te zien is. Tevens zijn er productspecialisten aanwezig die antwoord geven op al uw vragen. Ook over de nieuw aangekondigde F160 LED lamp en Scope D50 kunnen zij u alles vertellen. 

Terug naar de overzichtspagina