Pentax Banner

Pentax K-1 Mark II

Met de Pentax K-1 Mark II krijg je veel voor weinig. Deze 36.4 megapixel full frame DSLR camera met uitgebreide functies is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf die van meer creatieve vrijheid wilt genieten. Als de opvolger van de Pentax K-1 biedt deze camera verbeterde functies, een hoogwaardig beeldkwaliteit en een stevige, weerbestendige behuizing die zelfs in koude temperaturen tot -10 °C uitstekend blijft werken.

Specificaties | Belangrijkste kenmerken | Bestel nu

Pentax K-1 Mark II

Specificaties van de Pentax K-1 Mark II:

  • Full frame DSLR camera
  • 36.4 megapixel CMOS sensor
  • Stof- en weerbestendig
  • Flexibel kantelbaar 3.2" LCD-scherm
  • Full HD-video met 30fps en 4K Interval Movie Mode
  • ISO 100 tot 819200

Belangrijkste kenmerken

Pentax K-1 Mark II

Prime IV beeldverwerkingsmotor

Dankzij de PRIME IV beeldverwerkingsmotor van de Pentax K-1 Mark II kan je genieten van snelle en hoogwaardige beeldverwerkingstechnologieën. Zo beschikt de camera over efficiënte ruisverwerking, Fine Sharpness en Extra Sharpness functies en het Pentax Real-time Scene Analysis System. Dit systeem past een deep learning technologie toe om de vervorming, vignettering en chromatische aberratie, dat veroorzaakt wordt door bepaalde lenseigenschappen, te compenseren. Met de Fine Sharpness en Extra Sharpness functies komt het onderwerp van je beelden nog beter tot zijn recht, doordat de contouren natuurlijker en fijner verwerkt worden.

Altijd scherp

De Pentax K-1 Mark II beschikt over een verbeterd sensor-shift type bewegingsreductie mechanisme. Hierdoor kan er gecompenseerd worden voor alle lenzen wanneer er opgenomen wordt vanuit de hand. Dit nieuwe Shake Reduction (SR) mechanisme beschikt over vijf assen wat horizontale en verticale verschuivingen die vaak voorkomen bij macrofotografie en rolbewegingen stabiliseert. Deze bewegingen zijn vaak moeilijk te verwerken door de op de lens geïnstalleerde trillingsreductie mechanismen. Dit in body SR mechanisme is ook compatibel met panning shots. Hierbij wordt de SR-unit aangestuurd om alleen de bewegingsrichting van de camera te detecteren en om alle andere vectoren te compenseren.

Pentax K-1 Mark II
Pentax K-1 Mark II

Hoge resolutie en heldere kleuren

Met het geavanceerde Dynamic Pixel Shift Resolutie System II maakt de Pentax K-1 Mark II gebruik van het SR mechanisme. De camera legt daarmee vier foto’s van dezelfde scène vast door de beeldsensor telkens iets te verschuiven. Zo worden alle RGB-kleurgegevens en informatie over de weerkaatsing van de hoeveelheid licht per pixel verkregen en samengevoegd tot één beeld met uitzonderlijk hoge resolutie. Hierdoor worden meer details verkregen en wordt het ontstaan van valse kleuren voorkomen.

In weer en wind

Dankzij de 87 afdichtingsonderdelen is de K-1 Mark II stof- en waterdicht. In combinatie met een objectief uit de AW- of WR-serie kan je deze camera zorgeloos bij alle weersomstandigheden gebruiken. Zelfs bij koude temperaturen tot -10 °C. Wanneer er tóch stofdeeltjes op de sensor vast komen te zitten wordt dit verwijderd met het stofverwijderingsmechanisme. Dit mechanisme past ultrasone trillingen toe op het glaspaneel voor de beeldsensor waardoor effectief alle stofdeeltjes verwijderd worden. Hierdoor heb je nooit meer last van vervelende stofvlekken op je beelden.

Pentax K-1 Mark II GPS Module

GPS-module en elektronisch kompas

De ingebouwde GPS-module en het elektronisch kompas van de Pentax K-1 Mark II geven samen de richting van de camera aan op het LCD-scherm. Hiermee kunnen Exif-gegevens, waaronder de locatie, richting en tijd, toegevoegd worden aan opgenomen foto’s en video’s. Dit is vooral handig wanneer je een zonsopkomst of -ondergang wilt fotograferen. Met de GPS Log functie kunnen jouw bewegingen automatisch met vaste intervallen vastgelegd worden. Door het logbestand op je computer te openen kan je de afgelegde route bekijken door Google Earth of andere digitale kaarten.

Dankzij de GPS-module, het elektronisch kompas en het SR-mechanisme kan je ook met gemak astronomische objecten vastleggen. De Pentax K-1 Mark II berekent op basis van de breedtegraadgegevens van GPS-satellieten, de richting van de camera en de horizontale/verticale hoek de beweging van hemellichamen. Op basis hiervan synchroniseert de K-1 Mark II de beweging van zijn beeldsensor met nauwkeurige precisie. Hierdoor kan je met langdurige belichting zelfs de zwakste sterren vastleggen zonder sterrensporen.