Panasonic Lumix DMC-LX15 review

De Panasonic Lumix DMC-LX15 is een high-end compact camera die ondanks het kleine formaat een echte krachtpatser is. Met deze luxe camera richt Panasonic zich op de beginnende fotograaf, maar dankzij verschillende geavanceerde features is het ook voor de meer gevorderde fotograaf ideaal om als extra camera overal mee te nemen; u stopt hem namelijk zo in uw broekzak!

Zo heeft de LX15 een snelle en zeer heldere f/1.4-2.8 24-72mm Leica DC Vario-Summilux zoomlens waarmee u zelfs bij weinig licht de kleinste details haarfijn vastlegt. Door het bereik van 24-72mm maakt u gemakkelijk close-ups, portretten en alledaagse opnames. Daarnaast beschikt het over een 20 megapixel 1” MOS-sensor en Venus Engine voor de hoogste kwaliteit, de 4K Video en 4K Photo functie en is het 3” touchscreen bovendien 180 graden kantelbaar, handig voor het maken van selfies én vloggen.

 

 

 

 

Filmen en fotograferen in 4K kwaliteit!

De Panasonic LX15 kan dus opnemen in 4K kwaliteit met 30 frames per seconde en in Full HD met maar liefst 120 frames per seconde, ideaal voor slow-motion video’s. Tijdens het vloggen blijft de camera dankzij de focusprestaties erg goed op uw gezicht scherpstellen, ook als er op de achtergrond veel beweging is. Ook al heeft deze camera een relatief kleine sensor, de scherptediepte wordt goed weergegeven en u komt zelf mooi naar voren in het beeld. Door de hoge lichtgevoeligheid kunt u ook op locaties met weinig licht goed blijven filmen, wat ideaal is voor vloggers die niet altijd de beschikking hebben over goede lichtomstandigheden. Daarnaast is ook de LX15 voorzien van de 5-assige beeldstabilisatie van Panasonic, wat ervoor zorgt dat u vloeiende beelden kunt maken en trillingen tot een minimum worden beperkt. Deze beeldstabilisatie werkt echter alleen wanneer u filmt in Full HD en niet in de 4K stand. De camera beschikt niet over een microfooningang, dus wilt u dat het geluid van dezelfde kwaliteit is als het beeld dan is het aan te raden om dit met een externe microfoon op te nemen.

Wat betreft fotograferen beschikt de Panasonic LX15 over 4K Photo met de drie exclusieve modi 4K Burst, 4K Burst Start/Stop en 4K Pre-burst. Door het gebruik van deze modi heeft u altijd voldoende keuze om het perfecte moment uit te kiezen, bijvoorbeeld wanneer u snel bewegende onderwerpen wil vastleggen. U kunt hier meer lezen over de 4K Photo functie.

Daarnaast kunt u ook met de Post Focus en Focus Stacking functies uw creativiteit tijdens het fotograferen volledig benutten. Met de Post Focus techniek is het mogelijk om achteraf scherp te stellen door een scherptepunt in de foto aan te wijzen. Om Post Focus mogelijk te maken gebruikt Panasonic de 4K-filmfunctie en het Depth-From-Defocus systeem. Met Focus Stacking worden beelden die op een ander punt zijn scherpgesteld samengevoegd tot een nieuwe foto met een grotere scherptediepte. Zo krijgt u verschillende delen van de foto haarscherp en dat zonder fotobewerkingsprogramma's als Photoshop of Lightroom te gebruiken. Lees hier meer over deze functies.

 


De Panasonic DMC-LX15 is dus een zeer veelzijdige camera die u, in tegenstelling tot grotere systeem- of spiegelreflexcamera’s, gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Een compacte alleskunner met een gebruiksvriendelijke bediening en dat in een mooi vormgegeven ontwerp. Met features als 4K video, 4K Photo en de Post Focus en Focus Stacking functies heeft u zeer veel creatieve vrijheid en maakt u zonder problemen de mooiste foto’s en video’s.

 

Bekijk hier ook onze Panasonic Lumix DMC-LX15 video review: