Panasonic Lumix GH5 Firmware update

Panasonic heeft een nieuwe firmware update voor de Lumix GH5 aangekondigd die de prestaties van deze camera naar een hoger niveau zal tillen; versie 2.0. Hierbij is veel aandacht besteed aan de wensen van fotografen en filmmakers waardoor dit niet alleen een firmware update is, maar ook een upgrade van cameraprestaties waar professionele GH5-gebruikers blij van worden.

 

Zo is het na het installeren van de update onder andere mogelijk om tethered opnames te maken, is de Autofocus (AF) verbeterd, net als de prestaties in 6K Photo en 4K Photo.

In combinatie met geïnstalleerde Lumix Tether-software voor pc’s kunt u de camera bedienen door hem met een USB kabel aan te sluiten op een pc. U kunt het beeld dan bekijken op een groot computerscherm, wat handig is bijvoorbeeld bij commerciële fotoshoots. Met de functies 6K Photo en 4K Photo kunt u het maken van video-opnames starten en stoppen via tethered opnames.

Wat betreft de Autofocus is dit verbeterd voor het fotograferen van onderwerpen met weinig contrast. Daarnaast is onder meer de AF Tracking verbeterd bij het maken van video-opnames en kan het AF-gebied worden verplaatst als de ontspanknop half is ingedrukt tijdens het maken van de opnames in de Burst-modus, 6K Photo en 4K Photo.

Andere verbeteringen van de 2.0 update zijn onder andere een verkorte wachttijd voor 6K-Burst en 4K-Burst, extra ALL-intra video-opnamemodus, 4K HDR video-opnames en verbeterde Body I.S. (beeldstabilisator).

Kijk voor meer informatie over deze update op de Panasonic website.

Download hier de update