Panasonic Cinema Like Effect

Met Cinema Like Effect, waarmee de Panasonic 4K camcorder HC-VXF1 en HC-VX1 zijn uitgerust, zijn opnametechnieken mogelijk die worden gebruikt bij het maken van speelfilms, zoals Slow & Quick Video, Slow Zoom, Slow Motion Video en Dolly Zoom. Deze compacte 4K-camcorders bieden hiermee leuke mogelijkheden voor het maken van video’s met een bioscoopeffect.

Dolly Zoom, ook wel het vertigo-effect, is een techniek die vaak in films wordt gebruikt om een bepaald drama effect toe te voegen. Dit ontstaat door te zoomen op de achtergrond, terwijl de grootte van het onderwerp hetzelfde blijft. Om dit effect te krijgt rijdt u tijdens het filmen de dolly naar achteren, terwijl u met dezelfde snelheid inzoomt. Als u het tegenovergestelde effect wilt bereiken, kunt u de dolly naar voren rijden en synchroon uitzoomen.

Voor het Slow Motion effect gebruikt de camcorder meer beelden per seconde, wat ook weer zorgt voor een dramatisch effect. Daar tegenover staat dat u voor fast motion juist minder beelden per seconde kunt gebruiken. Dit geeft vooral een leuk effect bij het filmen van bijvoorbeeld wolken of langslopende mensen.