Panasonic G90 V-log Live View Composite

Panasonic G90 V-log en Live View Composite

De Panasonic G90 bevat diverse handige functies die het fotograferen en filmen een stuk makkelijk én leuker maken. In dit artikel nemen we de ingebouwde V-Log en de Live View Composite functie onder de loep. De eerste is een leuke functie voor de filmmakers onder ons en de tweede is perfect als je graag sterrenhemels fotografeert.


V-log

De V-log instelling is geen onbekende bij Panasonic camera's. Het bijzondere aan de G90 is dat deze de V-log al standaard er ingebouwd zit. Er is geen update of uitbreiding nodig. Je kan de V-log aanzetten in het menu voordat je gaat filmen. De reden om V-log te gebruiken bij het filmen is dat je een veel groter dynamisch bereik krijgt. Het contrast en de kleurverzadiging worden verminderd, waardoor je veel meer details in de donkere en lichte plekken krijgt. In de nabewerking kan je het contrast en de kleur vervolgens weer toevoegen. Je hebt in de nabewerking overigens veel meer controle over het beeld, doordat je dus filmt met een groot dynamisch bereik. In het voorbeeld hieronder zie je hoe een V-log opname omgetoverd kan worden naar een prachtig beeld.

Panasonic V-log tropische zonsondergang voor Panasonic V-log tropische zonsondergang na

Live View Composite

De nieuwe Live View Composite functie is ideaal bij het maken van foto's van bijvoorbeeld vuurwerk of sterren. Deze functie maakt een serie foto's met een lange sluitertijd met intervallen en combineert al deze foto's in één. De sluitertijd is in te stellen van een halve- tot 60 seconden. Met een volle batterij fotografeer je tot wel drie uur achter elkaar om één superfoto te maken. Een goed voorbeeld van zo'n foto kan je hieronder zien. Door het draaien van de aarde en de lange sluitertijden veranderen de sterren in strepen. Doordat meerdere foto's op elkaar gestapeld worden, krijg je een beeld met sterren en lange slierten er achter.

Panasonic sterrenhemel long-exposure