Kamera Express neemt Foto Gregor in Duitsland over

Foto- en videospecialist Kamera Express neemt het Duitse Foto Gregor Groep over. Met de overname voegt Kamera Express acht filialen in Duitsland aan haar portfolio toe en verstevigt met in totaal 34 winkels haar positie als Europa’s grootste foto- en videospecialist.

Kamera Express is de afgelopen kwart eeuw uitgegroeid tot dé omnichannel foto- en videospecialist van de Benelux, die off- en online een betrouwbare partner is voor beeldmakers van ieder niveau. Het bedrijf nam eerder dit jaar al vijf filialen van Photogalerie in België en Luxemburg over en geeft nu invulling aan haar ambities om ook Duitslands grootste te worden. Kamera Express was al actief met winkels in Frankfurt en Hannover en voegt daar met de overname van Foto Gregor nog eens acht winkels aan toe. Hiermee geeft het bedrijf versneld invulling aan haar strategische visie als omnichannel retailer. De voorgenomen transactie ligt nog ter goedkeuring bij de mededingingsautoriteit.

“We hebben een bewezen succesvolle omnichannel bedrijfsvoering die we ook graag in Duitsland verder uitrollen. Door de overname van de Foto Gregor Groep voegen we acht fysieke winkels aan ons portfolio toe met een sterke merknaam én een mooie landelijke spreiding. Dat gecombineerd met onze groeiende online aanwezigheid, maakt dat we onze sterke groei in de Duitse markt verder kunnen doorzetten”, aldus Ben Cornelisse, CEO van Kamera Express.

Foto Gregor is al jaren een gerenommeerde naam in Duitsland. Gestart in 1974 op de Neumarkt in Keulen, is het bedrijf door de jaren heen organisch gegroeid. Sinds begin 2021 heeft de onderneming acht fysieke winkels in Duitsland. Naast Foto Gregor ook opererend onder de handelsnamen Foto Wiesenhavern en Foto Haas, hebben deze winkels in de regio’s waarin zij opereren een sterke naamsbekendheid. De overname geeft Kamera Express nu een zo goed als landelijke dekking in Duitsland.

“Onze winkels staan bekend om de goede service en expertise van onze medewerkers. Maar we zien ook dat de online marketing en verkoop steeds belangrijker wordt. Door onze samenwerking met Kamera Express kunnen we online sterker groeien, terwijl we de vertrouwde service in onze winkels behouden”, geeft Foto Gregor-CEO Ralph Schumacher aan.

Kamera Express heeft straks winkels in Nederland (13), België (9), Duitsland (10) en Luxemburg (2) en is online in tien Europese landen actief. De filialen die door de overname aan de formule worden toegevoegd zijn gevestigd in Keulen, München, Braunschweig, Hannover, Hamburg, Bremen, Kiel en Lübeck.