Sony FX30

Sony FX30

Ontworpen om de visie van content creators tot leven te brengen!

Onverwachts kwam Sony naar ons toe met de mededeling dat de cinemalijn uitgebreid ging worden. Met de Sony FX30 brengt Sony een hoogwaardige, maar toegankelijke cinema-camera op de markt. Je levert namelijk weinig in op het gebied van beeldkwaliteit, maar je bespaart aanzienlijk op de kosten ten opzichte van de FX3.

In het kort | Eerste blik op de FX30 l Ins en outs van de camera | Specificaties l Bekijk hier!

In het kort

De Sony FX30 is een hoogwaardige cine-camera die eenvoudige toegang biedt tot de Cinema-lijn van Sony. De camera beschikt onder andere over de populaire S-Cinetone look, een groot dynamisch bereik, Dual Base ISO en CINE EI modus. Daarnaast is de body voorzien van meerdere bevestigingspunten voor accessoires, statuslampjes en meer details die je workflow nóg efficiënter kunnen maken. Hiermee schaart de FX30 zich tussen de andere Cinema Line-modellen op het gebied van bediening, functionaliteit en ontwerp.

Een eerste blik op de Sony FX30

Zoals je in de video ziet is de nieuwe FX30 vergelijkbaar met de FX3, maar zijn er toch kleine verschillen. De Sony FX30 kenmerkt zich door de combinatie van een hoogwaardige functionaliteit in combinatie met een lichtgewicht, maar veelzijdige behuizing.

Heb je genoeg van de camera gezien en ben je overtuigd? Klik dan hieronder!

Bestel hem hier!

Ins en outs van de camera

Cinematische beeldkwaliteit

De FX30 is uitgerust met een APS-C-sensor (Exmor R CMOS). Deze sensor zorgt voor een hoge gevoeligheid, weinig ruis en een groot dynamisch bereik en levert een prachtige 4K-resolutie in 120 fps. Zoals eerder genoemd beschikt de FX30, net als professionele cinema-camera's, over S-Cinetone. Hierdoor zijn je beelden voorzien van natuurlijke mid-tones, zachte kleuren en fantastische hooglichten. Je schiet je beelden in drie verschillende modi met de S-Log3 gammacurve, wat zorgt voor een professionelere, cinematische colorgrading. Ten opzichte van de FX3 heeft de FX30 met Dual Native ISO zelfs een verbetering in huis. De FX30 heeft bij ISO800 en ISO2500 een groter dynamisch bereik en minder ruis.

Geavanceerde autofocus prestaties

De autofocus van de FX30 is zeer betrouwbaar en nauwkeurig te noemen. De camera beschikt namelijk over een wijd scherpstelbereik over het gehele frame. Daarnaast is het heel eenvoudig om je onderwerp in focus te houden dankzij de real-time eye AF voor mensen, dieren en vogels. De unieke, op AI gebaseerde, real-time tracking van de FX30 zorgt er zelfs voor dat je gemakkelijk scherpstelt bij het filmen met een kleine scherptediepte of wanneer je snel bewegende onderwerpen volgt.

Compact ontwerp

Deze hoogwaardige functies komen samen in een compact, lichtgewicht en herkenbaar ontwerp. De body van de FX30 is ontworpen met mobiliteit en efficientie in gedachten. Zo is de body voorzien van maar liefst vijf schroefdraden voor de bevestiging van accessoires, waardoor je geen extra cameracage meer nodig hebt. Daarnaast houdt de ingebouwde 5-assige stabilisatie je complete setup stabiel, zelfs in uitdagende situaties.

Flexibele bediening voor film

Met een nieuw menu in de Sony FX30 zijn je favoriete instellingen in een mum van tijd aangepast. Daarnaast heb je nóg meer zekerheid dat je opnames goed verlopen dankzij de statuslampjes en displays waarop je snel en eenvoudig afleest of je opname is gestart. Het flexibele, high-resolution LCD-touchscreen biedt een grote vrijheid in positionering en framing tijdens het gebruik van een gimbal. Verder bedient de zoomhendel compatibele aangedreven zoomlenzen en maakt Clear Image Zoom mogelijk met niet-aangedreven zoom- en primelenzen voor een prachtige beeldkwaliteit. Met behulp van automatische en handmatige modi kunnen o.a. de sluitertijd en ISO kunnen onafhankelijk worden ingesteld voor een flexibele belichtingsmodus. Ook bekijk je eenvoudig je kadrering in horizontale weergave dankzij de verticale markeringen.

Uitbreidbaar

De twee XLR-ingangen maken het opnamen van audio in hoge kwaliteit mogelijk. Met een optionele XLR microfoon kun je digitale audiogegevens direct op je camera overbrengen voor een uitstekende audiokwaliteit. De body van de FX30 is natuurlijk ook voorzien van andere aansluitingen, zoals USB-C, Multi/micro-USB, microfoon, koptelefoon en een Multi Interface Shoe met een ingebouwde digitale audio-interface. De FX30 ondersteunt zelfs UVC (USB Video Class) en UAC (USB Audio Class) en kan gebruikt worden als webcam wanneer deze is aangesloten op een compatibel apparaat.

Sony FX30 specificaties

 

 
Sony FX-30

Lens mount

E-Mount

Type sensor

APS-C (Exmor R CMOS)

Hoogste video kwaliteit

4K

Frames per seconde op 4K

120fps

Megapixel Video

20.1 megapixel

Megapixel Foto

26 megapixel

Ondersteunde opname codec

Long GOP, AII-I / H.264, H.265

Bit-rate

10-bit 4:2:2

ISO-gevoeligheid

100-32000

Beeldstabilisatie

5-assige beeldstabilisatie

Beeldformaat

XAVC S / XAV S-I / XAVC HS

Kantelbaar scherm

 

Human, Animal & Bird eye autofocus

 

Touchscreen

 

Wi-Fi

 

Bluetooth

 

Aantal geheugenkaart slots

2

Type accu

NP-FZ100

Afmetingen

129.7 x 77.8 x 84.5 mm

Gewicht

562gr

Benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten tussen de FX30 en de FX3? Kijk dan hier!

Bekijk hier meer!

Bekijk hier snel de Sony FX30, maar bekijk ook zeker de kitsamenstellingen. Hiermee heb je meteen een complete setup in huis waardoor je direct aan de slag kunt!

Bekijk ook de bundels

Bekijk hieronder ook de overige bundels. Nu tijdelijk tot €400 korting!

€250 korting

Sony FX30 24

€100 bundelkorting

Sony FX30 20mm

€100 bundelkorting

Sony FX30 18-105