Ontdek de Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II

De ultieme groothoeklens met een extreem snelle autofocus.

Met de Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II heb je een groothoeklens in handen waar je u tegen zegt. Fotografen stellen steeds hogere eisen aan hun apparatuur en Sony heeft dit middels vernieuwde technologieën allemaal in deze lens verwerkt. Zo is heb objectief een stuk kleiner en lichter, waardoor je deze zonder probleem de hele dag kunt meenemen. De beeldkwaliteit is aanzienlijk verbeterd en de lens is ook uitermate geschikt voor het maken van video’s. Dit is een mooie toevoeging aangezien steeds meer fotografen opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging en de wereld van de videografie willen gaan ontdekken.

Bekijk de Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II

Specificaties

Next-Gen AF

Het objectief beschikt over een extreem snelle autofocus. Daarnaast kun je kiezen voor focustracking om jouw onderwerp altijd scherp in beeld te krijgen.Minimale focus breathing

Met deze lens kun je perfect video-opnames maken. Door de vier XD lineaire motoren is het objectief heel stil tijdens het scherpstellen en heb je een minimale focus breathing. Door de verbeterde beeldstabilisatie krijg je haarscherpe beelden.

Verschillende typen fotografie

Door de zoomfunctie en het groothoekbereik kun je verschillende onderwerpen vastleggen, zoals landschappen, portretten en architectuur. Tevens kun je hem gebruiken voor close ups door een minimale scherpstelafstand van 22 centimeter en een vergrotingsfactor van 0.32x.

Compact en licht

Een groot voordeel is het compacte formaat en het gewicht. Zo is de lens maar liefst 20% lichter ten opzichte van zijn voorganger. Hierdoor kun je hem de hele dag met je meenemen.

Speciale glaselementen

De lens is opgebouwd uit 15 elementen in 12 groepen. Zo beschikt de lens over asferische XA en ED glaselementen om aberraties te verminderen.

Ideaal in het donker

Een maximaal diafragma van F/2.8, een snelle sluitertijd en een goede ruisonderdrukking maken dit de ideale lens voor opnames in omstandigheden met weinig licht.

Super scherpe beelden

Het objectief is opgebouwd uit 15 glaselementen verdeeld over 12 groepen. Zo beschikt de lens over een asferisch element, drie XA asferische elementen, twee low dispersie ED elementen, een ED element en een super ED element. Dit zorgt ervoor dat de aberraties, lensflare en ghosting worden verminderd, zodat er een optimale resolutie wordt behaald. Dankzij de coating op de lenselementen worden interne reflecties verminderd voor een hoger contrast en een verbeterde helderheid. Tevens is de scherpte tot in de hoeken enorm verbeterd ten opzichte van de Mark I, zodat je nog scherpere beelden kunt maken.

Verbluffende autofocus

Toch wel opvallend aan dit objectief is de snelle autofocus. De lens maakt gebruik van vier XD lineaire motoren waarmee deze snelheid wordt behaald. Tevens kun je eenvoudig switchen van focus modus door de verschillende knoppen op de lens en kun je de focus vastzetten op de ogen van jouw onderwerp. Middels focustracking kun je zelfs bij snelle acties jouw onderwerp scherp op beeld krijgen.

Enorme diversiteit

De Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II is een allround objectief dat je kunt gebruiken voor verschillende vormen van fotografie. Zo kun je weidse landschappen vastleggen door te kiezen voor een kleine brandpuntsafstand van 16mm, maar ook mooie portretten maken op 35mm. Het is daarnaast een perfecte lens om mee te nemen tijdens het reizen, omdat je zowel overzichtsfoto’s kunt maken als close ups. Dit komt door een minimale scherpstelafstand van slechts 22 centimeter. Door de toevoeging van de diafragma lock-switch kun je de diafragmaring vastzetten. Dit is ideaal als je het diafragma in de camera wilt instellen in plaats van via de ring. Naast het maken van foto’s kun je deze lens tevens gebruiken voor videografie.

Ideaal voor videografen

Door de vier XD lineaire motoren die in de lens verwerkt zijn, heb je een minimale focus breathing tijdens het scherpstellen. Zo kun je probleemloos in- en uitzoomen, van focuspunt wisselen en je instellingen aanpassen, zonder dat je dit terug hoort in je beeldmateriaal. Daarnaast kun je opnames maken met 120fps en door middel van de twee focus hold buttons is het gemakkelijk om je onderwerp scherp in beeld te houden. Kortom, deze Mark II is perfect voor videografen.

Donkere situaties

Met een maximaal diafragma van F/2.8 en de snelle sluitertijden die de lens kan behalen, kun je ook in donkere omstandigheden haarscherpe foto’s maken. De lens beschikt over een goede ruisonderdrukking waardoor ruis bijna niet is terug te zien op de foto’s. Bovendien is de lens vocht- en stofwerend dankzij een speciale Fluorine coating, zodat je deze tijdens alle weersomstandigheden kunt gebruiken.

Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II specificaties

De Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II brengt een aantal aanzienlijke verbeteringen met zich mee ten opzichte van zijn voorganger. Om jou verder op weg te helpen, zetten wij deze verschillen tussen de Mark I en Mark II graag voor je op een rij in de onderstaande tabel.

 

 Sony FE 16-35mm F/2.8 GM

 Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II

 

Sony FE 16-35mm F/2.8 GM

Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II

Lensmount Sony FE-mount Sony FE-mount
Brandpuntafstand 16-35 mm 16-35 mm
Lensopbouw (elementen / groepen) 16 / 13 15 / 12
Asferische elementen 5 4
ED glaselementen 2 4
Minimale scherpstelafstand 28 22
Vergrotingsfactor 0.62x 0.32x
Scherpstelmotor Direct Drive Super Sonic Wave 4 XD lineaire motoren
Beeldstabilisatie Nee Ja
Diafragma F/2.8 – F/22 F/2.8 – F/22  
Diafragmabladen 11 11
Diafragmaring Nee Ja
Diafragma click-switch Nee Ja
Lens coating Nano AR coating Fluorine coating
Filtermaat 82 mm 82 mm
Autofocus Ja Ja
Focus breathing Matig Minimaal
Focus hold button Ja Ja (2 knoppen)
AF/MF-switch Ja Ja
Geschikt voor video Matig Goed
Burst Nee ? 30fps (foto) / 120 fps (video)
Afmetingen 89 x 122 mm 87.8 x 111.5 mm
Gewicht 680 gram 547 gram
Stof- en waterbestendig Ja Ja

Bekijk de Sony FE 16-35mm F/2.8 GM II

Ontdek alles over Sony