Ontmoet Kelly, klantenservicemedewerker bij Profotonet en beginnend fotograaf

kelly roest

Kelly Roest werkt inmiddels al bijna twee jaar bij de klantenservice van Profotonet. Hiervoor werkte ze ook al vier jaar aan de productiekant van onze printpartner.

Wanneer Kelly vrij is, vindt ze het heerlijk om te ontspannen door te fotograferen. Ze fotografeert nog niet zo lang, maar vindt het een mooie uitdaging en vertelt er graag meer over. Ze wil vooral mooie momenten en herinneringen vastleggen.

Kelly vertelt ons graag meer over hoe haar passie is ontstaan en geeft tips aan andere beginnende fotograferen. Want beginners, dat waren we ooit allemaal.

“Het leuke aan fotografie vind ik dat je je meer bewust wordt van alles om je heen.”

Experimenteren met diverse specialisaties

Ik vond het als kind al erg leuk om op pad te gaan met een wegwerpcamera, maar ben jarenlang niet heel actief geweest met fotograferen. Sinds een paar jaar heb ik een spiegelreflexcamera. Ik vind het heel leuk om hiermee te experimenteren en spelen.

Ik ben dus nog echt een beginnende fotograaf en daardoor ook nog zoekende in mijn specialisatie. Het verschilt eigenlijk per seizoen wat ik leuk vind om te fotograferen. In het voorjaar en de zomer vind ik het leuk om bloemen en kleine beestjes vast te leggen, in het najaar fotografeer ik graag paddenstoelen en in de winter vind ik het tof om architectuur te fotograferen. Van alles dus! Ik heb de afgelopen tijd dan ook veel verschillende dingen gefotografeerd. Zo mocht ik een tijdje geleden exotische dieren vastleggen. Dit zijn niet de mooiste foto’s geworden, maar het was wel heel leuk om te doen. Ik denk dat mijn favoriete foto op dit moment een foto van paddenstoelen is. Ik had een bepaald beeld in mijn hoofd en dat heb ik ook zo vastgelegd. Dat was echt tof!

Het is erg leuk om met de verschillende specialismes te experimenteren. Ik ben dan ook nog echt bezig met het ontwikkelen van mijn eigen stijl en specialisme. Het leuke aan fotografie vind ik dat je je meer bewust wordt van alles om je heen. Door de lens zien dingen er anders uit en ga je er ook meer op letten.

“Ik kan met trots zeggen dat ik sinds kort mijn camera handmatig instel. Dus ik kies per foto en situatie de camera-instellingen.”

kelly roest

Gear en instellingen

Ik fotografeer op dit moment met een Nikon D5600 in combinatie met een 18-55mm-lens. Dit is vrij basic gear, maar ik vind het een fijne camera om fotografie mee te ontdekken. Een tijdje geleden mocht ik van een collega een 105mm-lens lenen. Dat vond ik ook erg interessant.

In het begin fotografeerde ik voornamelijk in de automatische stand, maar ik kan met trots zeggen dat ik sinds kort mijn camera handmatig instel. Dus ik kies per foto en situatie het diafragma, de sluitertijd en witbalans en ik stel ook handmatig scherp. Daarnaast verken ik ook het bewerken van mijn foto’s.

nikon spiegelreflex

Nikon Spiegelreflexcamera's

nikon lenzen

Nikon Lenzen

wegwerpcamera

Wegwerpcamera's

Tips om te starten

Wanneer je begint met fotografie, kan ik je aanraden om gewoon eens een winkel van Kamera Express binnen te stappen en je te laten informeren. Als je vervolgens een camera hebt gevonden die bij je past, kun je online veel inspiratie opdoen. Ik heb zelf veel gehad aan de tips en tricks op de website van Kamera Express. Hierdoor kun je leren over veel verschillende thema’s.

''Heb geduld! Elke expert is ooit een beginnende fotograaf geweest.''

Je moet vooral onderwerpen gaan fotograferen die je zelf leuk vindt en niet omdat veel anderen het ook doen. Daarnaast kun je veel leren van het vragen van feedback. Zo laat ik mijn beelden regelmatig zien aan collega’s die ook fotograferen. Zij kunnen mij soms handige tips en technische verbeteringen geven, waar ik dan weer rekening mee kan houden.

De belangrijkste tip die ik kan geven is: heb geduld! Elke expert is ooit een beginnende fotograaf geweest.

kelly roest

< Ontmoet al onze experts