Ontmoet Henk, onze accountmanager op de B2B-afdeling met een passie voor militaire luchtvaartfotografie

Henk Tito

Henk Tito werkt al 14 jaar voor Kamera Express. Hij begon in 2008 als winkelmedewerker in onze winkel in Amsterdam. Daar groeide hij al snel door naar de functie van filiaalmanager. Henk merkte na verloop van tijd dat zijn interesse uitging naar de zakelijke kant van het bedrijf, daarom werkt hij sinds een paar jaar als accountmanager op onze B2B-afdeling.

Al lang voordat Henk begon met werken bij Kamera Express, had hij een passie voor fotografie. In het bijzonder militaire luchtvaartfotografie. Het geweld, de snelheid en de herrie van militaire luchtvaart spreken hem aan, maar deze aspecten maken het ook een uitdaging om de perfecte foto te maken. Als je wilt beginnen met militaire luchtvaartfotografie kun je vaak wel wat tips gebruiken, daarom deelt Henk graag zijn tips & tricks voor het maken van foto’s van militaire vliegtuigen.

Specialisatie | Gear en instellingen | Bucketlist | Tips

‘’Wat ik zo leuk vind aan militaire luchtvaart is de actie, het geweld, de herrie en de snelheid. Het gaat allemaal zo snel, soms wel tegen de geluidsbarrière aan!’’

Specialisatie: military aviation

Ik ging in de jaren 70 al als kleine jongen mee met mijn vader naar open dagen van de vliegbasis in Soesterberg. Dit heeft een grote indruk op mij gemaakt. Hierdoor groeide mijn interesse in militaire vliegtuigen. Al snel combineerde ik het vliegtuigspotten met fotografie en mijn hobby werd steeds serieuzer.

Wat ik zo leuk vind aan military aviation, zoals militaire luchtvaart ook wel wordt genoemd, is de actie, het geweld, de herrie en de snelheid. Dit trekt me aan en ik vind het dan ook leuk om naar militaire evenementen te gaan in zowel binnen- als buitenland. Zo kom ik regelmatig in Engeland en ik ga binnenkort weer naar Zwitserland om foto’s te maken voor de Zwitserse luchtmacht in de bergen. Zo’n evenement is leuk, omdat de demoteams van alles laten zien, maar het gaat mij ook om de hele sfeer van het evenement.

Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar plekken en momenten waar écht iets gebeurt. Als ik binnenkort naar Zwitserland reis voor een evenement, betekent dit dat ik een flinke klim ga maken de bergen in. Door de hogere positie kan ik een foto maken van de militaire kisten die langs of onder mij vliegen. Ik probeer altijd foto’s te maken die net anders zijn dan de rest. Omdat ik al langer fotografeer, heb ik vaak de kans om een mediapas te krijgen op evenementen. Hierdoor word je natuurlijk verwend met een goede plek om te fotograferen. Toch zoek ik dan vaak op de tweede dag een andere plek uit om mijn foto’s te maken. Zo zorg ik voor unieke beelden die niet elke fotograaf op zo’n event kan schieten.

Henk Tito

Gear en instellingen

Ik fotografeer zelf met een spiegelreflexcamera, maar als je nu zou starten met militaire luchtvaartfotografie dan zou ik aanraden om te fotograferen met een systeemcamera. Snelheid is enorm belangrijk; snelheid in je camera en snelheid in je autofocus. Het gaat allemaal zo snel, soms wel tegen de geluidsbarrière aan. Je systeem moet snel genoeg zijn om dat te kunnen volgen. Daarnaast heb je een objectief met veel millimeters nodig. Ik fotografeer eigenlijk altijd met minimaal een 400mm-lens en soms gebruik ik zelfs een 500mm-lens. Deze lenzen hebben beide een vast brandpunt, want ik fotografeer voor 90% met een vast brandpunt. Voor sommige fotografen is dat vervelend, omdat je dan dus niet kunt zoomen en het is ook een investering die je maakt. Sigma maakt ook lenzen tot 500mm en die zou je ook prima kunnen gebruiken voor aviation fotografie.

‘’Je kunt bij luchtvaartfotografie enorm spelen met de instellingen”

Naast de juiste gear, zijn ook een goede voorbereiding en de juiste kleding belangrijk, vooral als je de natuur in gaat. Vergeet hierbij niet om een tas mee te nemen die beschermd is tegen regen. Ik gebruik een Nikon D850 en mijn 500mm telelens, maar heb ook een 70-200mm-, een 24-70mm- en nog een 17-35mm-lens bij me. Het zijn vaak lange dagen, dus ik zorg ook altijd dat ik extra accu’s en geheugenkaarten mee heb en ben ook altijd erg blij met mijn walkstool zodat ik tussendoor ook nog even kan gaan zitten. Zorg daarom voor een waterdichte én grote rugzak.

Je kunt bij luchtvaartfotografie enorm spelen met de instellingen, zoals je sluitertijd. Zo heb je bij het fotograferen van een straaljager een hele korte sluitertijd nodig, maar bij bijvoorbeeld een helikopter heb je een langere sluitertijd nodig, omdat je anders de propellers niet ziet. Qua instellingen zit je met het diafragma bij het fotograferen van helikopters al snel op 22 of 32. En je moet ook letten op je ISO-waarde. Bij lange sluitertijden overdag moet je ISO-waarde helemaal naar beneden. Deze moet zo laag mogelijk zijn omdat je foto’s anders snel overbelicht zijn. Dit kun je eventueel voorkomen door een ND-filter te gebruiken.

Henk Tito

Tot slot fotografeer ik altijd in RAW, omdat dit veel voordelen heeft in de nabewerking. Je hebt meer kleurdiepte en je foto is makkelijker te corrigeren op het gebied van over- en onderbelichting. Ik werk zelf met Photoshop en let bij de nabewerking op het wit- en zwartpunt, de balans in de foto, de kleurtemperatuur en het contrast. Als het helemaal naar m’n zin is, plak ik mijn handtekening eronder, transporteer ik het naar een jpeg-bestand en plaats ik de foto op mijn website.

Nikon D850 body

Nikon D850 body

Nikon AF-S 500mm f/5.6E PF ED VR

Nikon AF-S 500mm f/5.6E PF ED VR

F-Stop Ajna Aloe Drab Green

F-Stop Ajna Aloe Drab Green

Sigma 150-600mm F/5-6.3 DG OS HSM I

Gitzo GM4562 eXact monopod

Bucketlist

Wat hoog op mijn bucketlist staat, is foto’s maken op een vliegdekschip. Helaas is dit mij tot nu toe niet gelukt, maar dit gaat ooit nog wel gebeuren in de toekomst!

‘’Je maakt de beste foto als je uitademt, daarom moet je je ademhaling goed onder controle hebben.”

Tips & tricks

We hebben het natuurlijk over militaire fotografie, dus we hebben het over snelheid. Ik werk nooit met een statief, omdat alles wat ik wil vastleggen veel te snel alweer voorbij is. Een goede beeldstabilisatie in je camera of in je objectief zal je gaan helpen. Daarnaast is ook een goede autofocus erg belangrijk. Je wilt dat je autofocus je onderwerp snel pakt en dat de focus het onderwerp ook volgt. Het leren meegaan met het vliegtuig is een kwestie van ervaring opdoen. Ik werk ook altijd met een bepaalde ademhalingstechniek voor fotografie. Je ademhaling onder controle hebben, kan je helpen als je zonder statief werkt. Je houdt hierbij niet je adem in, wat een natuurlijke reactie is. Je ademt uit, dat houd je vast en dan maak je de foto.

Henk Tito

Om snelheid vast te leggen werk je in principe met een korte sluitertijd. Wil je safe spelen dan kies je een korte sluitertijd, maar als je wilt experimenteren en meer beweging op beeld krijgen, dan kies je een wat langere sluitertijd. Wil je een kist bevriezen? Dan kun je op een 2000e van een seconde de foto maken. Maar je kunt ook eens een langere sluitertijd nemen als de kist langs een achtergrond voorbijschiet. Bij een helikopter zit ik soms op een 30e van een seconde om de hele rotor rond te krijgen.

Mocht je een beginnende luchtvaartfotograaf zijn en niet in het bezit zijn van objectieven tot 500mm, dan kun je ook met het vastleggen van civiele luchtvaart beginnen. Op de polderbaan van Schiphol heb je al genoeg aan een 70-200mm-lens. De vliegtuigen die je daar ziet zijn groot, staan op de grond of ze landen net. Dat is heel leuk om mee te starten en te experimenteren. Daarnaast zijn er op sociale media grote communities waar je je bij kunt aansluiten en je kunt je in Nederland zelfs aansluiten bij een spottersvereniging van een vliegbasis. Dit is een leuke manier om meer te leren over luchtvaart in combinatie met fotografie, mensen te ontmoeten en om ervaring op te doen.

Waar kun je mij vinden

Websites: airshowaviation.com | www.protito.com

Henk Tito

Henk Tito

Henk Tito

Henk Tito

< Ontmoet al onze experts