Interview Harro Cats - Sea & Sea

Wie is Harro Cats? | Interview | Apparatuur | Voorbeeldfoto's


Wie is Harro Cats?

Harro Cats (48) van Sea & Sea Benelux BV is het gezicht achter het wat luxere onderwaterfotografiemerk Sea & Sea. Het is het merk voor, zoals Cats het zegt, de meer eisende gebruiker. “Stap 2 en dán verder!”

Harro Cats is een ervaren duiker die al zijn materiaal zelf test. Hij heeft vele beelden geschoten met zijn eigen Sea & Sea-producten. Wie met deze general-manager in gesprek gaat, wordt in korte tijd aangestoken met het duik- en onderwaterfotografievirus. Hij kan er uren, met smaak, over vertellen.

"De apparatuur van Sea & Sea is voor stap 2 en dán verder!"


Over Sea & Sea

Sea & Sea is hét merk voor de ervaren onderwaterfotografen en -beeldmakers. In 2012 kwam het merk beschikbaar, Harro besloot meteen te solliciteren. Hij was al een lange tijd fan van de mooie professionele producten. “Als ik op moet sommen waarom je deze producten moet uitproberen, is deze pagina te klein. De beelden van de ambassadeurs die deze spullen gebruiken spreken denk ik voor zich. Je kunt met deze producten prachtige, verfijnde beelden schieten, op een comfortabele manier. Zoek het werk van Bruno van Saen en Els van den Borre maar eens op. Hun werk is fenomenaal!”


Harro Cats test alle producten zelf, in Nederland en in het buitenland. Hij probeert zowel de apparatuur als de accessoires uit. De gepassioneerde duiker vindt het een mooi excuus om het water in te gaan. Hij wil ook oprecht weten hoe zijn producten in elkaar zitten, hoe ze werken en wat er eventueel beter kan. Hij is communicatief sterk en kent vele duikers, verkopers, ondernemers en klanten.

Wil je een gespecialiseerde producttraining? Dan kun je ook bij Harro aankloppen!

Cats is op de hoogte van bugs, verbeteringen en ontwikkelingen en deelt dit met de mensen om hem heen. Bij Harro kun je dus terecht voor gave producten maar ook voor duiknieuwtjes. Loop maar een keer naar hem toe op een duikbeurs en je zult het meteen merken: met deze man kun je een goed inhoudelijk gesprek voeren. Wanneer je een gespecialiseerde producttraining wil, kun je ook bij hem aankloppen.

Harro zelf is nog steeds een fanatieke duiker. Hij begon ermee in 1991 en is nooit gestopt. “In 1991 heb ik een onderwatervideocamera aangeschaft, een grote, van Sony... De MPK-75, met Sea & Sea 100 Watt halogeenlampen… Die camera heb ik tot 1993 gebruikt.” Hij lacht: “Daarna heb ik hem per ongeluk verzopen.”

Harro vertelt: “Het was een superding en ik had alle editingmateriaal in huis. Maar ik kwam nooit aan het editen toe. Het kostte zo veel tijd. Daarna ben ik foto’s blijven maken. Ik koos bewust voor dia’s. Daarbij is manipulatie niet mogelijk. Je bent zo klaar. Ideaal!”Een topproduct van Sea & Sea is volgens Harro de YS-D2-flitser. “Dat is de crème de la crème van Sea & Sea. ’s Werelds meest toonaangevende onderwaterflitser. De Mercedes of Audi onder de flitsers. De flitser is sterk, compact, lichtgewicht, bliksemsnel en zeer gebruiksvriendelijk. Hij is zowel elektronisch aan te sturen als optisch. De flitser heeft een goede garantie, van twee jaar. Prijswinnende ambassadeurs gebruiken hem, zoals Bruno van Saen, Els van den Borre en René Lipman, de hoofdredacteur van Duiken Magazine."

Harro Cats wil iedereen op het hart drukken om de apparatuur goed te testen voor gebruik, vooral behuizingen. “Lees de gebruikerstips goed, check hoe je de behuizing moet afsluiten en zorg voor een goede nazorg door na te spoelen met zoet water en door de behuizing volledig af te drogen (om kalk- en zoutafzetting op de bedieningsknop te voorkomen). Ga daarna lekker aan de slag. Je kunt zó veel moois met onderwaterfotografie. Er is een oceaan aan mogelijkheden!”

Vragen? Mail Harro via [email protected]

Voorbeeldfoto’s

Benieuwd naar de beelden van Harro? Een greep uit zijn portfolio:


Overzichtspagina