Bepaal zelf welke spiegelreflexcamera bij u past! 

Bij een spiegelreflexcamera wordt in de zoeker het beeld exact vastgelegd dat ook op het negatief of de beeldsensor wordt geplaatst, door het gebruik van een prisma/spiegel. Door de toevoeging van verwisselbare lenzen kan met deze manier van fotograferen onder verschillende omstandigheden een beeld worden vastgelegd. De camera’s zijn als body te verkrijgen, dan kan je er zelf een lens bij zoeken. Of je kiest voor een set van body en lens die zorgvuldig zijn samengesteld.
Binnen de spiegelreflexcamera's van Nikon kan je twee soorten onderscheiden, de DX-formaat camera's en de FX-formaat camera's. Dit heeft te maken met de sensorgrootte van de camera. 

FX-formaat camera's hebben een beeldsensor van ongeveer 36mm x 24mm groot. Dit wordt ook wel een full frame formaat genoemd. Een FX-formaat is even groot als het traditioneel fotobeeld van 35mm (35,9mm x 24mm). Het voordeel van een camera met FX-formaat is dat het een grotere gevoeligheid biedt en minder ruis in uw foto.
DX-formaat camera’s hebben een kleinere sensor dan de FX-formaat camera’s. De sensor van DX-formaat zijn ongeveer 24mm x 16mm groot. Deze camera’s zijn lichter en kleiner dan FX-formaat camera’s, maar bieden nog steeds erg hoge beeldkwaliteit.

 

Instapniveau 

Nikon D3500 (DX-formaat)

De D3500 is een compacte instap spiegelreflexcamera die dankzij de combinatie van topkwaliteit en voortreffelijke prestaties de perfecte toegang tot de wereld van fotografie biedt. Deze opvolger van de Nikon D3400 heeft een grote DX-formaat sensor van 24.2 megapixel en door het grote ISO-bereik van 100-25.600 maakt hij altijd foto's met veel detail en Full HD video's, zelfs in situaties met weinig licht.

Bekijk hier!

Nikon D5600 (DX-formaat)

De Nikon D5600 is de opvolger van de Nikon D5300. De 5000-serie van Nikon gaat net even een stapje verder dan de 3000-serie. De camera beschikt over een kantelbaar touchscreen, waarmee je door op het scherm te drukken kan scherpstellen op je onderwerp. In het scherm zitten maar liefst 39 scherpstelpunten, waardoor je nauwkeurig kunt scherpstellen. Een camera eenvoudig in gebruik en om flink mee te spelen!

Bekijk hier!

 

Enthousiaste fotograaf 

Nikon D7500 (DX-formaat)

De Nikon D7500 is een semi-professionele camera voor de enthousiaste fotograaf en biedt extra creatieve mogelijkheden. De D7500 biedt dezelfde beeldkwaliteit als de D500, een professionele camera van DX-formaat. De D7500 biedt uitstekende prestaties in diverse omstandigheden en de camera is erg snel, waardoor hij geschikt is voor sport- en wildlifefotografie. Met de D7500 kan je ook video’s maken in 4K Ultra HD-kwaliteit voor de meest prachtige beelden.

Bekijk hier!

Nikon D750 (FX-formaat)

De Nikon D750 heeft 51 autofocuspunten en is zeer geschikt is voor zowel foto- als videografie. Met een 24,3 megapixel CMOS-sensor en een EXPEED 4 beeldprocessor, is deze camera zeer geschikt voor het produceren van hoge resolutie beelden met vloeiende kleurgradaties en lage ruis. De D750 heeft een hoge ISO-gevoeligheid van 51.200, WiFi, een continu snelheid van max 6.5 fps en ondersteunt Full HD 1080p/60fps video's.

Bekijk hier!

 

Professioneel 

Nikon D780 (FX-formaat)

De D780 de nieuwste full frame spiegelreflexcamera van Nikon. Deze full frame spiegelreflexcamera combineert de voordelen van een DSLR met alle technologie van nu. Kortom, een professionele en moderne FX camera. Maak de ultieme foto met de 24.5 megapixel BSI CMOS-sensor. Dankzij de EXPEED 6-beeldprocessor heeft de camera een enorm dynamisch bereik wat ervoor zorgt dat jij heldere foto's schiet, zelfs met weinig licht!

Bekijk hier!

Nikon D850 (FX-formaat)

De Nikon D850 is een krachtige full frame spiegelreflexcamera die uw fotografie naar een nieuw niveau tilt. Deze camera biedt de perfecte combinatie van resolutie, snelheid en lichtgevoeligheid. Hij is uitgerust met een 45.7 megapixel back-illuminated CMOS sensor zonder low-pass filter en een EXPEED 5 beeldprocessor. Dit zorgt voor exceptionele scherpte en een uitzonderlijk dynamisch ISO-bereik. 

Bekijk hier!

Nikon D5 (FX-formaat)

De Nikon D5 is een camera met een zeer krachtig vermogen. De camera heeft een 153-punts scherpstelsysteem en 99 kruissensoren, een grote buffer, touchscreen en het is mogelijk om 4K UHD video's te maken. Ook heeft de camera een krachtige buffer waarmee tot 200 NEF (RAW)- of grote JPEG-beelden vast kunnen worden gelegd in één snelle serie-opname. De EXPEED 5 processor garandeert een beeldkwaliteit die ongekend hoog is!

Bekijk hier!

Nikon D6 (FX-formaat)

De Nikon D6 voldoet aan alle professionele eisen voor een ultieme combinatie van snelheid en nauwkeurigheid. Van het laatste nieuws tot internationale sportwedstrijden, de Nikon D6 verzekert je van scherpe beelden. De Nikon D6 heeft een krachtig AF-systeem en beschikt over een snelle real-time beeldoverdracht voor prachtige full-frame DSLR opnamen. De 20.8 megapixel FX-sensor geeft je foto's met veel detail en afdrukken van hoge kwaliteit.

Bekijk hier!

Alle Nikon spiegelreflexcamera's

Terug naar de overzichtspagina