nikon z6 II en z7 II

NIEUW: Nikon Z6 II en Z7 II

De volgende generatie full frame systeemcamera's

Het wachten is voorbij: de Nikon Z6 II en Z7 II zijn eindelijk hier. Gepresenteerd als de volgende generatie van de topklasse Z7- en Z6-systeemcamera’s. Dit belooft veel goeds!

De full frame systeemcamera's zijn ontworpen rondom de zeer grote Z-vatting en het steeds meer groeiende assortiment NIKKOR Z-objectieven. Zowel de Z6 II als de Z7 II zijn voorzien van EXPEED 6-processors, snellere en grotere buffers ter ondersteuning van snelle continu-opnamen en twee kaartsleuven die plaats bieden aan één UHS-II SD- en één XQD- of CFexpress-kaart. Beide camera's kunnen video's opnemen in 4K/60p. Optioneel is de MB-N11 battery grip, die beschikt over knoppen voor verticale bediening en extra grip bij opnames. Om de camera op afstand te besturen gebruik je de nieuwe WR-R11b draadloze afstandsbediening. Overigens kun je hiermee ook prima een externe fliters zoals de SB-5000 aansturen.

Al nieuwsgierig geworden naar de Nikon Z6 II en Z7 II? Tijd om je meer te vertellen over de nieuwste camera's van Nikon.

Nikon Z6 II

De Nikon Z6 II is een intuïtieve, veelzijdige full frame systeemcamera die je de beeldkracht biedt om sneller, scherper en vloeiendere opnamen te creëren.

 • Grote Z-vatting en full frame sensor van 24.5 megapixel
 • Dual EXPEED 6, tweemaal zo krachtig
 • Ultrabreed hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten
 • Beeldstabilisatie tot vijf stops in maximaal vijf richtingen
 • Maximale ISO van 51.200
 • Twee cardslots voor backup
 • Vernieuwde AF and tracking mogelijkheden - 14 BPS
 • USB-C hot charging tijdens het fotograferen
 • Optionele battery grip met verticale bediening

Bekijk hier

Nikon Z7 II

Niets staat je nog in de weg bij de realisatie van je visie. Van complexe portretten tot cinematische actie: breng elk detail uitgebreid in beeld.

 • Grote Z-vatting en full frame sensor van 45.7 megapixel
 • Dual EXPEED 6, tweemaal zo krachtig
 • Ultrabreed hybride AF-systeem met 493 scherpstelpunten
 • Beeldstabilisatie tot vijf stops in maximaal vijf richtingen
 • Maximale ISO van 25.600
 • Twee cardslots voor backup
 • Vernieuwde AF and tracking mogelijkheden - 10 BPS
 • USB-C hot charging tijdens het fotograferen
 • Optionele battery grip met verticale bediening

Pre orderGrote Z-vatting

De Z-vatting is zoals bij de Z7 en Z6 met een diameter van 55mm nog steeds de grootste full frame vatting van elk camerasysteem. Een grotere vatting betekent meer licht en meer licht betekent een nog hogere beeldkwaliteit. Profiteer van een groter dynamisch bereik en stel scherp met absolute trefzekerheid zelfs wanneer je fotografeert bij extreem weinig licht.

Nog snellere autofocus

Het ultrabrede hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten biedt een nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp. Je kunt met maximaal 14 bps fotograferen bij volledige resolutie en met volledige autofocus en automatische belichting. Mis geen moment.

Stel scherp met absolute standvastigheid. Oogdetectie AF volgt de ogen van mensen, dierdetectie AF doet hetzelfde voor katten en honden. Stel betrouwbaar scherp op de ogen van je onderwerp, ongeacht of je foto's maakt of video opneemt.

Tweemaal zo krachtig

De nieuwe Nikon Z6 II en Z7 II zijn in alle opzichten krachtig, sterker en beter. Dankzij de grotere Z-vatting en de grote full frame sensor zijn de beelden gedetailleerder en helder. Je bent verzekerd van absolute trefzekerheid, zelfs wanneer je fotografeert bij extreem weinig licht.

De twee processors geven de camera meer snelheid. De kracht van autofocus (AF), beeldbewerking of de buffercapaciteit zijn allemaal verdubbeld. Dankzij deze buffer kun je tot 200 JPEG-bestanden of 124 12-bits RAW-beelden in één serieopname maken. De scherpstelpunten bieden nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp. De oogdetectie AF volgt de ogen van mensen en dieren. Hierdoor heb je de zekerheid dat je altijd goed scherp stelt op de ogen van je onderwerp, ongeacht of je een foto maakt of een video opneemt.

Multimedia krachtpatsers

De Z7 II & Z6 II bieden beide een ongelooflijk dynamisch bereik en detailweergave, zowel bij hoge als bij lage ISO-waarden. Toongradaties zijn uitzonderlijk vloeiend en huidtinten worden met een verbluffende nauwkeurigheid gereproduceerd. Dankzij de mogelijkheid om video op te nemen met een maximale resolutie van 4K/60p kun je dynamische scènes met betoverende details in beeld brengen. Bij de Z6 II is dit wel pas beschikbaar vanaf februari 2021 via een firmware update.

Twee kaartsleuven, back-up en een vloeiende werkflow

De  Z6 II en Z7 II beschikken over twee kaartsleuven waar je UHS-II SD-kaarten in de ene sleuf en ultrasnelle CFexpress-kaarten of XQD-kaarten in de andere sleuf kunt gebruiken. Je kunt de camera configureren naar eigen behoeften en gebruik de tweede kaart voor overloop, back-up om RAW-bestanden te scheiden van je JPEG-bestanden of foto's te scheiden van je video-bestanden.

Ergonomisch en gebruiksvriendelijk

Wanneer je de camera oppakt voel je meteen dat het een echte Nikon is. De diepe grip op de camera's uit de Z-serie geeft je een comfortabele, stevige greep. De knoppen zijn gebruiksvriendelijk geplaatst. Zo hoef je niet je handen te verplaatsen tijdens het fotograferen.

Alle knoppen en instelschijven, ISO-knop, knop voor belichtingscorrectie en AF-ON knop zijn comfortabel geplaatst. De menustructuur is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Een Nikon kenner weet meteen de weg.

FTZ-vattingadapter

De FTZ-vattingadapter zorgt voor compatibiliteit met alle bestaande F-MOUNT lenzen. Je kunt dus je bestaande lenzen blijven gebruiken zonder direct te hoeven investeren in nieuwe lenzen.

Specificaties

Hieronder zetten we alle specificaties van de Nikon Z6 II en de Z7 II naast elkaar.


 

Lens mount

Z-vatting

Z-vatting

Effectieve pixels

24,5 miljoen

45,7 miljoen

Type sensor

FX-formaat, CMOS

FX-formaat, CMOS

Sluitertijd

1/8000 tot 30 sec.

1/8000 tot 30 sec.

ISO-gevoeligheid

100 tot 51.200

64 tot 25.600

Continu opnamesnelheid

Maximaal 14 bps met AF en AE

Maximaal 10 bps met AF en AE

Type sluiter

Elektronisch gestuurde, verticaal aflopende, mechanische sluiter

Elektronisch gestuurde, verticaal aflopende, mechanische sluiter

Vibratiereductie (VR)

Beeldsensorverschuiving over 5 assen, lens-shift

Beeldsensorverschuiving over 5 assen, lens-shift

Scherpstelpunten

273

493

Ingebouwde flitser

Nee

Nee

Beeldkwaliteit

JPEG, RAW

JPEG, RAW

Audio-opnameapparaat

Ingebouwde stereomicrofoon of externe microfoon met dempingsoptie

Ingebouwde stereomicrofoon of externe microfoon met dempingsoptie

Stof en spat waterdicht

 

 

Full Frame

 

 

Kantelbaar scherm

 

 

Animal eye autofocus

 

 

Bluetooth

 

 

Wifi

 

 

Aantal geheugenkaart slot

2

2

 

Bestel de Nikon Z6 II

Pre order de Nikon Z7 IIBekijk het overzicht