Nature Talks en Kamera Express bundelen krachten

Samenwerking tilt natuurfotografie naar een hoger niveau

Op 9 en 10 november 2019 is het weer tijd voor het Nature Talks Photo Festival. Net als vorig jaar is Kamera Express trotse partner van dit festival. Het gehele weekend is zij aanwezig op de grote natuurfotografiebeurs waar u profiteert van allerlei speciale beursaanbiedingen. Kamera Express is blij met het partnership. “We zien een sterke toename van natuurfotografen in ons klantenbestand. Daarom willen we onze specialistische kennis graag inzetten voor de ontwikkeling van natuurfotografie. Nature Talks sluit goed aan bij onze visie en is daarom een waardevolle partner.”

Als u bij uw bestelling de kortingscode naturetalks2019 invult, krijgt u 10% korting op uw kaartje!

Over Nature Talks | Programma'sActiviteiten Photo FestivalStichting Nature Talks

Over Nature Talks

Nature Talks is een netwerkorganisatie die duizenden mensen via natuurfotografie dichter bij de natuur én elkaar brengt. Ze organiseren het jaarlijks terugkerende Nature Talks Photo Festival, een fotofestival dat volledig in het teken staat van natuurfotografie. Tijdens dit festival kunt u een weekend lang diverse inspirerende lezingen of masterclasses volgen en natuurlijk de natuurfotografiebeurs bezoeken. Naast dit festival organiseren ze ook het hele jaar door natuurfotografieworkshops en -reizen. Hierbij richten ze zich op iedereen die enthousiast is voor enige vorm van natuurfotografie, met macro- of juist telelenzen, dieren of vogels, insecten of de kosmos, jong en oud, amateur en professional.

Het doel van dit alles? Natuurfotografen inspireren, ondersteunen, enthousiasmeren en meenemen naar de mooiste natuurgebieden, dat alles onder begeleiding van een team van professionele natuurfotografen.

Nature Talks Photo Festival

Het Nature Talks Photo Festival duurt twee dagen. Je kunt er een hele dag of een heel weekend genieten van indrukwekkende natuurfotografie en natuurfilms. Er is een fotografie beursvloer van 2000m2 en een bijbehorende zaal waar productdemonstraties worden gegeven. In vier andere zalen worden lezingen, presentaties en masterclasses verzorgd door meer dan 45 nationale én internationale top natuurfotografen.

Wat te denken van een presentatie bijwonen van de wereldberoemde natuurfotograaf Sandesh Kadur, National Geographic fotograaf en filmer van onder andere Planet Earth II (India).

Of een lezing van een van de grootste natuur-luchtfotografen van dit moment,  Garth Lenz (Canada). Met zijn prachtige grafische luchtfoto’s toont hij het schrijnende contrast tussen het industriële en het natuurlijke landschap. Zijn werk werd gepubliceerd in enkele van de meest prestigieuze publicaties, en zijn TED talk is vertaald in 24 talen.
 

Naast deze grote namen uit het buitenland zijn er ook grootse Nederlandse natuurfotografen, zoals Bart Siebelink, Rob Blanken en Andrea Gulickx. Verder is er een vlinderzaal, waar De Vlinderstichting een veelzijdigheid aan lezingen verzorgt over allerlei soorten vlinders en libellen. Kortom, er is voor elk wat wils! Kies snel het meest passende ticket, stel je eigen programma samen en maak van Nature Talks uw eigen inspirerende natuurfestival. Als u bij uw bestelling de kortingscode naturetalks2019 invult, krijgt u 10% korting op uw kaartje!

Meer informatie over de verschillende programma's

 

Bovendien is het volledige tijdschema van Nature Talks bekend van het hoofd- en basisprogramma, de productdemo's en lezingen én de masterclasses. Het Nature Talks Photo Festival wordt gehouden in het congrescentrum De ReeHorst in Ede (500 meter van station Ede-Wageningen).

Bekijk hier het tijdschema


Een greep uit de activiteiten tijdens het Nature Talks Photo Festival

 • Meer dan 40 lezingen per dag door nationale en internationale natuurfotografen;
 • De filmzaal met diverse natuurfilms;
 • De Vlinderzaal met clinics, lezingen over vlinders en de mogelijkheid om vlinders op uw foto te determineren;
 • De DuikenInBeeldzaal met clinics en lezingen over duiken en onderwaterfotografie;
 • Stichting Deel de Natuur zaal met presentaties en lezingen;
 • De foto-expositie met de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year 2019;
 • 2000 m2 natuurfotografiebeurs: profiteer van beursaanbiedingen met tot wel 40% korting!;
 • De prijsuitreiking van de Nature Photographer of the Year 2019 prijzen (zaterdagmiddag 9 november);
 • De Marius van der Sandt stichting maakt de winnaars van de Marius vander Sandt 2019 bekend;
 • Fotopresentaties van verschillende natuurfotoclubs;
 • Productdemonstraties van diverse grote topmerken;
 • Hét fotografencafé voor een gezellige borrel;
 • Kinderen tot 15 jaar gratis entree: pak o.a. gezellig een natuurfilm in de bioscoop!;

Bestel hier uw tickets voor het Photo Festival

Stichting Nature Talks

Nature Talks vindt het belangrijk dat ze iets terugdoet voor de natuur. Een gedeelte van de opbrengsten komt dan ook ten goede aan Stichting Nature Talks. Zij werkt samen met allerlei natuurbeschermingsorganisaties in zowel Nederland als Vlaanderen, en ondersteunt lokale natuurbeschermingsprojecten zoals bijvoorbeeld de aanleg van vlinder-idylles. Iedereen kan hierbij meehelpen door donateur van de Stichting te worden. Als donateur krijg je dan ook nog eens leuke kortingen op festivals tickets, natuurfotoworkshops en -reizen van Nature Talks.