Favo Fotografen

Volg deze toffe fotografen voor meer inspiratie!

Heb je wel eens naar het werk van andere fotografen gekeken? Online, op websites, of offline, in het museum? Of in een magazine? Of op Instagram, bijvoorbeeld op het inspirerende kanaal van @kameraexpress?

Het is altijd leerzaam om het werk van anderen te zien. Je ziet hoe fotografen hun camera gebruiken, waar ze op inzoomen en wat voor onderwerpen zij centraal stellen. Scroll door deze pagina en je zult merken dat je vingers beginnen te jeuken om zelf een foto te maken.

We zetten onze favo fotograafen voor je op een rijtje. Welke fotograaf vind jij het leukst? 


@robertirwinphotography

Robert is de zoon van tv-persoonlijkheid Steve Irwin. Robert is het zelf inmiddels ook: hij is gastheer van Robert's Real Life Adventures, een programma dat zich afspeelt in de dierentuin waarvan zijn familie eigenaar is. Op zijn account vind je selfies met dieren, familiekiekjes maar ook posts van gave dierenfoto's van andere fotografen.  

@freekvonk

Freek Vonk is Nederlands bekendste bioloog en televisiepresentator. Het account van Freek is gevarieerd. Hij post zowel eigen werk als dat van andere fotografen. Soms staren de dieren die hij bewondert je aan, andere keren deelt hij een foto waar hij een krokodil vasthoudt. Of juist een enorm schattig plaatje van knuffelende stokstaartjes. 

@jolijngerrits_fotografie

Jolijn is nog maar 14 jaar oud en haar foto's zijn fantastisch! Ze won niet voor niets twee keer de National Geographic Junior-fotowedstrijd. Ze wisselt beelden van heel dichtbij af met beelden die ze verder weg neemt. Soms gebruikt ze een lensbal die ze voor haar lens houdt, waardoor alles er rond en anders uitziet. Ze maakt verrassende beelden. 

 

 

@edwin_giesbers

Edwin Giesbers is natuurfotograaf en Nikon-ambassadeur. Daarnaast is hij de schrijver van twee Natuurfotografie-boeken voor National Geographic. Hij komt overal en brengt diverse onderwerpen in beeld: van de Big Five in Tanzania, gekleurde kameleons, dansende lemuren in Madagaskar tot ijzige beelden van blauwe ijsbergen op Antartica.

Overzichtspagina