Verschillende soorten modelfotografie

Bij modelfotografie is er één constante: het model staat centraal. Verder is het genre zo divers als het leven zelf: zo hoeft u niet alleen te denken aan het werken met professionele modellen, maar kan bijvoorbeeld ook uw partner, baby of de hond dienen als model. Op deze pagina belichten wij een aantal soorten modelfotografie: bruids-, dieren-, fashion-, naakt-, baby- en newborn- en portretfotografie. In ieder thema vindt u interessante interviews met professionele fotografen, handige tips en inspirerende foto's.

Wilt u op een praktische en toegankelijke manier meer leren over dit onderwerp? Dan is onze Kamera Express Academy cursus iets voor u! In deze cursus leert u aan de hand van vele praktijkvoorbeelden meer over het werken met modellen. De gehele maand februari krijgt u bij iedere aankoop vanaf €50,- deze cursus helemaal gratis! Klik hier voor meer informatie.

 

modelfotografie trouwfotografie ashvin

 

Bruidsfotografie

Een bruidsfotograaf zorgt ervoor dat het bruidspaar zich hun trouwdag zo mooi mogelijk herinnert. Een bruidsfotograaf maakt eigenlijk een reportage van een trouwdag. Op deze pagina leest u meer over dit onderwerp en vindt u een interview met Ashvin Ghisyawan: professioneel (bruids)fotograaf en veelvoudig awardwinnaar! Hij geeft tips en vertelt met welke apparatuur hij het liefst werkt.

Lees hier meer!

modelfotografie huisdieren emiel meijer

 

Dierenfotografie

Dierenfotografie is de benaming voor het maken van al dan niet geposeerde dierenfoto's. Het is één van de meest populaire vormen van fotografie. Niet alleen huisdieren, maar álle dieren kunnen model staan. Het is daarom goed om te kijken naar welke specialismes er zijn binnen de dierenfotografie, zo zit er een groot verschil tussen een huiskat, vogel en een rennend paard. Lees hier het verhaal van fotograaf Emiel Meijer!

Lees hier meer!

modelfotografie fashionfotografie suzan alberts

 

Fashionfotografie

Bij fashionfotografie draait het om het vastleggen van een outfit. Niet alleen dat ene kledingstuk, maar de gehele styling en setting zijn erg belangrijk: je wilt immers een product zo mooi mogelijk zien te verkopen. Daarom wordt er bij fashionfotografie vaak met stylist, professioneel model en visagist gewerkt. Meer weten over fashionfotografie? Lees dan hier het interview met professioneel fashionfotograaf Suzan Alberts.

Lees hier meer!

modelfotografie naaktfotografie toonen en wientjens

 

Naaktfotografie

Naaktfotografie: een populair maar ook lastig onderwerp. De grens tussen esthetisch naakt en ordinair naakt is namelijk erg dun. Benieuwd naar waar u bij naaktfotografie allemaal op moet letten? Weten hoe u ervoor zorgt dat een model zich op zijn/haar gemak voelt? Lees dan vooral verder! We hebben een interessant interview met Toonen en Wientjens, onder meer bekend met hun werk voor Playboy.

Lees hier meer!

modelfotografie newbornfotografie lisette lubbers

 

Newbornfotografie

De komst van een baby'tje is het begin van een bijzondere periode die veel te snel voorbij gaat. Veel mensen kiezen daarom voor een newbornfotograaf om deze mooie herinneringen vast te leggen. Meer weten over newbornfotografie? Bijvoorbeeld over wat de beste periode is om te fotograferen? Lees dan hier het interview met Lisette Lubbers, professioneel bruids- en newbornfotograaf.

Lees hier meer!

modelfotografie portretfotografie william rutten

 

Portretfotografie

Portretfotografie: een breed genre dat zich bezighoudt met, jawel, portretten! Portretfotografie heeft het menselijk gezicht als onderwerp, maar de mogelijkheden zijn zeer divers. Belangrijk is dat u de geportretteerde er zo voordelig of zo echt mogelijk op zet. Voor dit onderwerp hebben wij BN'er en professioneel fotograaf William Rutten geïnterviewd. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Lees hier meer!

Terug naar de overzichtspagina