meet the pro

Meet the Pro

Heb jij altijd al eens jouw foto of video willen laten beoordelen door een professionele fotograaf of filmmaker? Of wil je ze gewoon het hemd van het lijf vragen? Dit is je kans!

In Meet the Pro gaan we, vanuit onze studio, tien weken lang in gesprek met de grootste fotografen en filmmakers van Nederland en Europa. Iedere week hebben we een nieuwe gast en stellen we hem of haar de vragen die jullie inzenden. Ook beoordelen de gastfotografen/filmmakers iedere week een aantal ingezonden foto’s of video’s vanuit de community.
Natuurlijk vragen we hen naar hun apparatuur en wat voor hen onmisbaar is in de cameratas, maar we zijn ook benieuwd naar die echte pro-tips.
Hieronder vind je de line-up voor dit eerste seizoen van Meet the Pro. Zoals je ziet mag je dit niet missen. Check onze Facebook pagina voor het insturen van jouw vragen en portfolio foto’s/video’s.

De uitzendingen komen vanaf 20 mei, iedere week, op woensdagavond om 20.00 online te staan op YouTube en Facebook. Op YouTube kun je daarnaast om klokslag 19.00 uur meekijken naar de première en live meepraten in de chat naast de video.


Ahmet Polat | William Rutten | Frits van Eldik | Michael Zomer | Bart Heemskerk | Joel Santos | Ashvin Ghisyawan | Clive Booth | Pim Ras | Lieve Blancquaert


Ahmet Polat

Ahmet Polat

Ahmet Polat is een Canon-fotograaf met een zeer brede interesse. Hij doet zowel aan studiofotografie als aan straatfotografie en journalistieke fotografie, voor opdrachtgevers als The New York Times en Vogue. Polat is docent Crossmedia Design op de ArtEZ. Polat vertrok aan het begin van deze eeuw uit Nederland, om vervolgens tien jaar in Istanbul te verblijven. In 2015 kwam hij terug en in datzelfde jaar werd hij Fotograaf des Vaderlands.

Ahmet's gear: Canon EOS R, Canon EOS 5D mark IV, Canon RF 35mm F/1.8Canon RF 50mm F/1.2 en Canon EF 85mm F/1.4.

Bekijk de aflevering met Ahmet Polat hier.

William Rutten

William Rutten

Het begint in 1982 met een concert van Doe Maar. Net twaalf vindt hij die avond zijn doel in het leven. Hij wil dan nog maar een ding; fotograferen en wel de grootsten der aarde. Om dat te bereiken haalt hij de raarste toeren uit. In de kwart eeuw die zijn carrière nu al bijna duurt, heeft hij zo’n beetje alle binnenlandse en buitenlandse sterren voor zijn camera gehad en nog steeds is hij van mening dat elke nieuwe foto beter is dan de vorige.

William's gear: Canon EOS 5D mark IVCanon EF 70-200mm F/2.8L IS III USMCanon EF 85mm F/1.2L USM II en Canon EF 24-70mm F/2.8L USM II.

Bekijk de aflevering met William Rutten hier.

Frits van Eldik

Frits van Eldik

Frits van Eldik groeide op als zoon van een garagehouder die fotografie als hobby had. Meer met de paplepel ingieten dan dit kan niet. Zoals alle fotografen van zijn generatie zette hij zijn eerste stappen in de fotografie met analoge apparatuur. Hij fotografeerde rally’s en races op Zandvoort en ging vervolgens voor een fotopersbureau werken. De laatste jaren legt hij zich ook toe op andere competities, zoals endurance races en de Moto GP.

Frits' gear: Canon EOS 1DX mark IIICanon EOS RCanon EF 400mm F/2.8L IS III USMCanon EF 70-200mm F/2.8L IS III USMCanon Extender EF 2x IIICanon Extender EF 1.4x IIICanon EF 16-35mm F/2.8L III USMCanon EF 50mm F/1.8 STMCanon EF 85mm F/1.4 IS USMCanon EF 11-24mm F/4.0L USMCanon EF-RF Mount Adapter voor EOS RCanon RF 35mm F/1.8 IS Macro

Bekijk de aflevering met Frits van Eldik hier.

Michael Zomer

Michael Zomer

"Al op zeer jonge leeftijd was ik gefascineerd door extreme sporten, avonturen en het onbekende. Deze elementen hebben geleid tot mijn ambitie, filmmaken met de motivatie om de beste te zijn in mijn vakgebied. Deze ambitie is uitgegroeid tot krachtige videocontent voor nationale en internationale klanten, zoals Red Bull, Nike, KLM, Volvo Ocean Race en Discovery Channel."

Michael's gear: Canon EOS C200 mark IICanon EF 16-35mm F/2.8L III USMCanon EF 24-70mm F/2.8L USM IICanon EF 70-200mm F/2.8L IS III USM

Bekijk de aflevering met Michael Zomer hier.

Bart Heemskerk

Bart Heemskerk

Bart Heemskerk is fulltime concertfotograaf. Hij bezoekt vele festivals, zoals Pinkpop, Lowlands, Mysteryland, Paaspop, Eurosonic Noorderslag & Concert at Sea. Barts spectaculaire live beelden knallen van het scherm en worden opgepikt in de muziekwereld. Niet voor niets heeft hij inmiddels al 10 keer op de cover van de Oor gestaan met zijn foto’s.

Bart's gear: Canon EOS 1DX mark IICanon EF 70-200mm F/2.8L IS III USMCanon EF 24-70mm F/2.8L USM IICanon EF 16-35mm F/2.8L III USMCanon EF 11-24mm F/4.0L USMCanon EF 8-15mm F/4.0 L USMCanon EF 24mm F/1.4 L USM II

Bekijk de aflevering met Bart Heemskerk hier.

Joel Santos

Joel Santos

Joel Santos werd geboren in Lissabon, Portugal. Hij besloot tijdens zijn studie de natuur in te gaan met zijn camera. Hoe meer hij fotografeerde, hoe leuker hij het begon te vinden. Het hoogtepunt uit zijn carrière is niet de awards die hij heeft gewonnen, de boeken die hij heeft gepubliceerd of de publicaties in magazines of op TV. Nee, het zijn de ontmoetingen met bijzondere mensen en het voorrecht om hun verhalen vast te leggen.

Joel's gear: Canon EOS RCanon RF 28-70mm F/2L USMCanon RF 15-35mm F/2.8 L IS USMCanon RF 70-200mm F/2.8 L IS USM

Bekijk de aflevering met Joel Santos hier.

Ashvin Ghisyawan

Ashvin Ghisyawan

Ashvin Ghisyawan is geboren in hartje Utrecht en hij houdt van fotografie en voornamelijk de pure momenten. Of het nou bruiloften zijn of dieren, hij vindt alles fascinerend. Hij fotografeert al vanaf zijn 20e en in 2007 heeft hij als bruidsfotograaf zijn eerste bruiloft gefotografeerd. Inmiddels heeft hij meer dan 450 bruiloften op zijn naam staan. Elk huwelijk is een uitdaging en hij fotografeert elke opdracht met hart en ziel.

Ashvin's gear: Canon EOS 5D mark IVCanon EF 50mm F/1.4 USMCanon EF 35mm F/1.4 L II USMCanon EF 100mm F/2.8 USM macroCanon EF 16-35mm F/2.8L III USMCanon EF 85mm F/1.4L iS USM

Bekijk de aflevering met Ashvin Ghisyawan hier.

Clive Booth

Clive Booth

Na 20 jaar als grafisch ontwerper besloot Clive zijn levensdroom waar te maken en fotograaf en filmmaker te worden. Ondertussen is er een grote vraag naar zijn sfeervolle mode-, beauty- en portretfotografie. Clive Booth is niet alleen een gevierd fotograaf en filmmaker, maar hij is ook nog steeds een grafisch ontwerper. "Ik zie mezelf graag als een ontwerper met een camera."

Clive's gear: Canon EOS RCanon RF 50mm F/1.2Canon Powershot G5X Mark II

Bekijk de aflevering met Clive Booth hier.

Pim Ras

Pim Ras

Als jongetje van 8 jaar was Pim Ras al gefascineerd door sportfotografen als hij aan de hand van zijn vader naar het Feyenoordstadion liep. Het waren niet de spelers, maar de grote telelenzen die zijn aandacht hadden. Na een kortstondige studie aan de School voor Fotografie belandde hij via een schoolgenoot bij Inter Football, de eerste stap in zij carrière. Voor het Algemeen Dagblad heeft hij vele internationale toernooien mogen fotograferen, waaronder 10 Europese- en WereldKampioensschappen voetbal en 9 Olympische Spelen.

Pim's gear: Canon EOS 1DX, Canon EOS 1DX mark IICanon EOS 1DX mark IIICanon EF 400mm F/2.8L IS III USMCanon EF 16-35mm F/2.8L III USMCanon EF 70-200mm F/2.8L IS III USMCanon EF 24-70mm F/2.8L USM II

Bekijk de aflevering met Pim Ras hier.

Lieve Blancquaert

Lieve Blancquaert

Lieve is een Belgische documentairefotografe die haar reputatie te danken heeft aan haar gevoelige en engagerende aanpak van moeilijke onderwerpen. Met elk jaar heeft Lieve haar documentaire stijl aangescherpt en ze is nooit bang geweest om moeilijke onderwerpen aan te pakken. Haar portfolio omvat werk over aids in Afrika, vrouwen die zonder mannen leven na de genocide in Rwanda, borstkanker en moedersterfte in de Democratische Republiek Congo.

Lieve's gear: Canon EOS RCanon EOS 5D mark IVCanon RF 35mm F/1.8 IS MacroCanon EF 85mm F/1.2L USM II

Bekijk de aflevering met Lieve Blancquaert hier.