Manual focus lens

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met de manual focus lens kunt u volledig handmatig scherpstellen en zo alle controle houden over het uiteindelijke resultaat van de beeldopname.

 

Manual focus lens

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met de manual focus lens kunt u volledig handmatig scherpstellen en zo alle controle houden over het uiteindelijke resultaat van de beeldopname.

   

  Wat is een manual focus lens?

  Een manual focus lens is een objectief waarmee u volledig handmatig scherp kunt stellen, zonder tussenkomst van een automatisch systeem. Voordat de autofocus modus optie zijn intrede deedt konden camera’s alleen maar via een handmatige bediening van de juiste focus en instellingen worden voorzien. Tegenwoordig kan er via een schakelaar op de camera worden overgeschakeld naar de handmatige functie, aangegeven met MF. Met de focusring kunt u vervolgens scherp gaan stellen.

  Precisie tot in detail

  Doordat de gebruiker van een manual focus lens de volledige controle heeft over het beeld dat vastgelegd gaat worden kan deze precies worden afgesteld op de omgeving, lichtinval en de afstand tot het te fotograferen object. Dit alles is bepalend voor de scherpte waarmee u het beeld vastlegt. Het is een nauwkeurig werkje maar kan van grote waarde zijn als de automatische scherpstelling op het verkeerde deel van een onderwerp scherpstelt en hierdoor niet het gewenste resultaat geeft. Met de huidige spiegelreflex- en systeemcamera’s is het niet altijd even eenvoudig om handmatig de juiste scherpstelling te krijgen. Als het eenmaal lukt dan geeft het naast veel voldoening u ook meer kennis over de werking van het toestel en hoe u het meeste uit uw foto kunt halen.

  Van macrofotografie tot nachtfotografie

  Bij macrofotografie is het om de beperkte scherptediepte verhouding essentieel dat er nauwkeurig kan worden scherpgesteld. Aangezien het te projecteren object dichtbij de fotograaf staat is het moeilijk om de randen van het focuspunt volledig scherp te krijgen met de autofocus functie. Met de handmatige bediening van de focusring leert u niet alleen een object exact van de achtergrond te onderscheiden maar ook hoe autofocus werkt en waarom deze beperkingen kent. Voor het fotograferen met beperkt licht, zoals tijdens de nachtelijke uren, heeft de autofocus vaak moeite om het juiste scherpstelpunt te detecteren. In samenwerking met de live view modus op uw camera en een passend statief kunt u handmatig onderwerpen uit deze nachtelijke opnames scherper in beeld brengen.

  Vast brandpunt of zoomobjectief

  Manual focus lenzen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, hoofdzakelijk omdat handmatig scherpstellen in ieder situatie naast een leerproces ook voor kwaliteitsverbetering van uw foto’s kan zorgen. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de situatie, maar zowel de groothoek als telelenzen bieden deze mogelijkheid. Daarnaast zijn er zowel objectieven met een vast brandpunt als met een zoomfunctie beschikbaar. In het eerste geval is het met manual focus belangrijk dat u precies op de juiste afstand van het onderwerp staat, in het tweede geval dient u zelf met de zoom de afstand te bepalen waarop u handmatig gaat scherpstellen.