Speciaal voor jullie, MagMod reviews van professionals!

Speciaal voor deze MagMod merkenpagina hebben wij een aantal professionele fotografen gevraagd om verschillende MagMod producten uit te proberen en hun bevindingen met ons én jullie te delen. Zo kunt u hier lezen hoe het MagMod systeem in de praktijk werkt en hoe dit wordt ervaren door de professionals. Leuk om te lezen en bovendien waardevol voor als u zelf ook van plan bent om met dit revolutionaire systeem aan de slag te gaan. Bekijk hieronder de reviews van Saskia Zeller (trouw- en portretfotograaf en veelvoudig Weddison Award winnaar) en Marlies Dekker (trouwfotograaf en meervoudig Weddison Award winnaar). 

 

 

Lees hier over Saskia Zeller haar ervaringen met het MagMod systeem!

Onlangs werd ik benaderd door Kamera Express om de MagMod te testen. Super leuk, want deze stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. Ik heb nogal een lange wensenlijst en deze stond redelijk bovenaan. September en oktober waren behoorlijk drukke maanden (Crazy druk!), dus een uitgesproken moment om MagMod in verschillende situaties te gaan proberen. September stond in het teken van bruiloften en fotografie van chefkoks in hun restaurants voor een kookboek. Beide situaties waar je qua licht behoorlijk overgelaten bent aan toeval en onbekende situaties.

Ik heb het hele pakket van MagMod (de Sphere, Grid, Snoot en Gels) mogen testen. Als eerste ben ik aan de slag gegaan met de MagGrid en de MagSphere. Eenmaal binnengekregen valt me op dat er veel verzorging aan verpakking en uiterlijk is besteed. Geen prul dus! 

 

Meet my new best friend: de MagMod MagGrid!
Eén van de mooiste momenten van een bruiloft fotograferen vind ik het vastleggen van de transformatie naar bruid. Het is bijna altijd een verrassing waar ik kom. De ene keer is het een oud zolderkamertje waar de bruid vroeger sliep en de andere keer is het een kasteelkamer met alles erop en eraan. Dus licht is meestal wel een ding. Heel fijn als je de tools hebt om sfeer te maken met je licht. Ik fotografeer al langer met OCF, maar loop altijd wel tegen het probleem aan dat het bij bruidsfotografie te direct is, te hard. Het is net te veel om het sfeervol te maken, ook al zet je het volume laag. En toen kwam MagMod op mijn pad! MagMod laat mij het licht dat ik wil gebruiken heel precies richten en doseren. De bruid mag van mij in het middelpunt staan en ik kan door de MagGrid heel gericht uitlichten wat ik wil belichten. Door te doseren met lichtintensiteit, de MagGrid te gebruiken, en als het nodig is nog een grid erop te doen, heb ik heel veel controle over mijn licht. Ik heb in het verleden wel eens iets gekocht om op mijn flitser te doen, maar dat was dan met klittenband, één of ander minischerm dat ik als weerkaatsing op mijn flits kon zetten. Het zal denk ik nog wel ergens in een hoek in de kast liggen, maar ik geloof dat ik dit nooit heb gebruikt omdat ik met het proberen al de kriebels van dat ding kreeg. Dit zou nooit goed komen in een hectische situatie als bij een bruiloft. Gelukkig is dat bij MagMod anders geregeld. Dit systeem werkt met een magneet (super super sterk) en je klikt alles op en af in een oogwenk. Klein detail: zet je flitser met MagMod niet te dicht bij ijzeren plantenpotjes, want die gaan er ook gewoon aan hangen. Dat fotografeert niet heel handig weet ik inmiddels. 

Pluspunten:

  • Super eenvoudig in gebruik!

  • Geleverd met handige zakjes om in mee te nemen.

  • Je licht is heel goed te doseren waardoor je zelf veel meer controle hebt over wat je maakt.

Klein verbeterpuntje:

  • De zakjes die meegeleverd worden zouden van mij in elk een andere kleur mogen, elke tool eigen kleur. Dat is makkelijker dan alle zakjes door zoeken.

 

 

A thin line of love and hate: de MagMod MagSphere
Eigenlijk fotografeer ik niet met een flitser boven op mijn camera, ik vind het er te onnatuurlijk uit zien. Maar ja, soms is het gewoon niet anders want tijdens een diner of avondfeest tussen de dansende mensen is OCF niet perse het mooist, makkelijkst of de beste optie. En richtend naar het plafond is vaak niet zo fraai omdat er bijvoorbeeld paarse plafonds zijn waardoor iedereen door de paarse zweem toch een beetje ziek lijkt.

Met de MagSphere heb ik een alternatief dat wel voor mooi belichte foto’s zorgt. Doordat het een vrij grote bol is, is de lichtverspreiding mooi en zachter. Ik heb eerder van die kapjes gebruikt, plastic vierkant, die je op je reportage flitser zet, maar deze MagSphere maakt het een stuk zachter door zijn bolvorm en ruimte voor het licht om in de bol te verspreiden. Zeker tijdens het dansen op de dansvloer is de MagSphere een mooie aanvulling. Er is echter ook een klein minputje met de MagSphere: Voordat het diner begint, maar mensen wel aan tafel zitten maak ik graag wat portretten van mensen. Tijdens onbewaakte momenten leg ik de gesprekken en emotie tussen mensen vast en hiervoor gebruik ik het liefst mijn 70-200mm. Ik draag mijn camera’s aan een Holdfast Gear (ik heb een groot deel van de dag twee camera’s aan mij hangen) en dan is een Canon 5D mark III met een Canon EX 580-II, een 70-200mm lens en een MagSphere ruim 3KG. Na 10 minuten intensief in mijn hand houden en fotograferen begint mijn arm dan toch wel heel zwaar te voelen. Dit gewicht vind ik persoonlijk een echt een minpunt. Dus enerzijds hou ik ervan omdat het veruit de beste oplossing is die voorhanden is momenteel, anderzijds vind ik de MagSphere best zwaar en echt kracht kosten om lange tijd vast te houden. Maar zoals gezegd is er geen ander systeem wat zo praktisch is als de MagMod set en ben ik zeker heel blij met deze aanvulling. Met name omdat de MagSphere sfeervol flitslicht kan toevoegen in plaats van harde, directe flitslichten.

Pluspunten:

  • Het magnetische systeem werkt heel fijn.

  • Mooie lichtverspreiding dankzij de bolvorm. 

Verbeterpunten:

  • Het gewicht zou voor mij wat minder mogen.

 

Mijn volgende blog gaat over de MagMod MagSnoot en de MagGels. Ik ben heel erg benieuwd wat dit weer voor leuke fotografie gaat opleveren!

Saskia Zeller,
Saskia Zeller Photography 

 

Lees hier over Marlies Dekker haar ervaringen met de MagMod Basic kit!

 

Mijn MagMod
Hoe leuk! Ik werd door Kamera Express onlangs gevraagd of ik als bruidsfotograaf wat producten wilde testen van het merk MagMod. Een zeer handig, magnetisch systeem voor op je reportageflitser. Met zo’n 45 bruiloften per jaar is er altijd wel een leuke gelegenheid om dit te kunnen testen, dus ja! Graag! De post komt mijn pakketje de volgende dag keurig brengen en het is een feest de geleverde doos uit te pakken. Elk onderdeel zit in een luxe en stevig boxje. Er is bij MagMod veel aandacht besteed aan de verpakking, het ziet er fancy uit. Met de complete inhoud van het toegestuurde MagMod pretpakket in mijn koffer ga ik dan ook enthousiast op pad met het eerst volgende bruidspaar. “Let’s test!”

In mijn pakket zitten verpakt: een MagGrip, een MagSphere (een omnibounce voor een zachter licht), een MagSnoot (om heel gericht je licht gebundeld te plaatsen) en een Maggrid (een handig grid waar je vervolgens ook nog eens diverse kleurfilters voor kunt plaatsen van stevig kunststof). Ook is er een filterhouder meegeleverd met een aantal kleurtonen die je er als laag tussen kunt klikken. Ideaal!

De MagGrip, een handig elastisch rubber, breng ik heel eenvoudig aan om de kop van de flitser. Het is even rekken en strekken maar al snel sluit de MagGrip naadloos aan om de kop van mijn flitser. In deze MagGrip zit, heel handig, een magneet verwerkt waardoor je daarna eenvoudig de diverse hulpstukken op je flitser kunt plaatsen. Het is heel simpel “click and go”.

Het eerste bruidspaar!
Mijn eerste bruidspaar wil graag een fotoshoot in hartje Rotterdam in Diergaarde Blijdorp. Omdat het regent duiken we het Oceanium in waar het super druk is met bezoekers vanwege het natte weer. Veel tijd heb ik dus niet om het bruidspaar te fotograferen zonder toeschouwers. Ik besluit een Maggrid met een oranje kleurfilter op het bruidspaar te richten om de blauwe kleurzweem van het enorme aquarium enigszins te compenseren en om wat warmte toe te voegen en achter het paar zet ik op de grond een MagSphere om de reflectie in de glazen wand nog wat te versterken. Dan hebben we exact 30 seconden de tijd om dé foto te maken omdat mijn assistent de bezoekers heel even weet tegen te houden. BAM! Dank je wel MagMod voor dit fraaie resultaat (en natuurlijk mijn assistent voor het even tegen houden van alle bezoekers!)

 

 

De MagGrid gebruik ik vervolgens ook nog om het bruidspaar uit te lichten op de bowlingbaan, wat ook een mooi plaatje oplevert! De MagSpere blijft die dag ook niet in de tas. Ik gebruik hem in de loop van de dag meerdere malen op de binnenlocatie om heerlijk te bouncen tegen het witte plafond van het restaurant, maar ook in de avond buiten om het bruidspaar tegen de ondergaande zon te fotograferen en zachtjes in te flitsen. Een prachtig zacht licht is het resultaat.

De tweede keer testen op, yes, nog een bruidspaar!
Ook de volgende dag, bij het volgende bruidspaar, komen de MagMod accessoires uit de koffer. In het stadhuis van Rotterdam test ik in 10 seconden de MagSnoot (omdat we eigenlijk niet de trap op mogen, maar de ramen zo prachtig zijn dat we het niet kunnen laten), die je heel handig kunt in- of uitvouwen om meer of minder “snoot-effect” te creëren. Het is click and klaar en de snoot zit op de reportageflitser.

In de avond bij de speeches van familieleden tijdens het eten komt de MagSphere ook weer uit de tas. Het is wederom “click and go” om het bruidspaar goed uit te lichten.

Conclusie
Al met al ben ik ontzettend enthousiast over het ontvangen MagMod systeem. Het werkt super snel en er zijn voldoende accessoires die je kunt inzetten om je bruidsparen goed uit te lichten. De MagBeam zat helaas niet in het pakket maar zou ik nog heel graag eens willen testen voor bijzondere effecten op locatie. De kwaliteit van MagMod is stevig en de kleine accessoires passen gemakkelijk ergens in mijn koffer.

Of je nu gericht licht wenst of wat verspreid zacht licht, on of off-camera… het MagMod systeem is je beste vriend voor alle mogelijke situaties op locatie.
Dank voor het testen! Ik ben fan!

Marlies Dekker,
Marlies Dekker Fotografie