macrofotografie tips - macro micro

Wereld van macrofotografie

De natuur is veruit het bekendste en meest voorkomende onderwerp in de macrofotografie. Maar de wereld van macrofotografie bestaat uit veel meer! Daarom treden we in dit deel van het Maandthema Macrofotografie dieper in deze wereld.

We belichten de onbekende en overtreffende trap van macrofotografie: Microfotografie. Ook bespreken we de nieuwste rage op Instagram: het fotograferen van miniaturen. Verder staan we stil bij het nabewerken, want u wilt natuurlijk dat uw macrofoto's indruk maken.

We hebben tevens aan uw budget en resultaten gedacht. Daarom belichten we in het onderwerp 'macro on a budget' een paar goedkope en slimme trucjes om macrofotografie voor iedereen toegankelijk te maken. In het onderwerp 'objectieven' belichten we verschillende soorten macrolenzen die prachtige foto's maken.

 

macrofoto

Macro on a budget

Macrofotografie kan een absoluut verbluffende manier zijn om de wereld te bekijken zoals je hem nog nooit hebt gezien. Hoge prijzen voor apparatuur vormen vaak een drempel op dit specifieke gebied, waardoor iedereen zonder een groot lensbudget wegvalt. In dit artikel bespreken we hoe we deze kosten kunnen omzeilen met een paar goedkope en slimme trucjes, waardoor macrofotografie voor iedereen toegankelijk wordt.


Lees hier meer!

microfoto

Macrofotografie of tóch microfotografie?

Microfotografie is de overtreffende trap van macrofotografie. Dit relatief onbekende onderdeel van de macrofotografie legt ongekende details vast. Uw foto’s krijgen een bijna buitenaards aanzien. Het is daarom zeker de moeite waard! Waar kiest u de volgende keer voor? Macrofotografie? Of tóch de uitzonderlijke microfotografie?
Lees hier meer!

nabewerken

Nabewerking bij macrofotografie

Nabewerking is haast niet meer weg te denken uit de fotografie. Dat geldt ook voor de macrofotografie, waar een goede nabewerking een groot verschil maakt. Door middel van het nabewerken van uw macrofoto's maakt u uw foto's nog persoonlijker. Bovendien worden uw foto's nog indrukwekkender. Snapseed is een eenvoudige app die u kunt gebruiken voor het nabewerken van uw foto's.Lees hier meer!

macrolenzen en macro-objectieven

Objectieven

Macrolenzen… Kleurrijke diertjes worden hiermee gedetailleerd in beeld gebracht. De macrolenzen maken een zeer precieze scherpstelling mogelijk door de stabilisatoren in de lenzen zelf. Naast het vastleggen van dieren zijn macrolenzen ook uitermate geschikt om bloemen, documenten en tekeningen in alle scherpte te kunnen fotograferen. Ondanks dat de doelen met een macrolens vaak dicht bij elkaar liggen, zijn er macrolenzen in verschillende soorten en maten.


Lees hier meer!

macrolenzen en macro-objectieven

Macrofotografie met minifiguren

Macrofotografie maakt groot wat klein is. Dat geldt voor bloemen en insecten, maar bijvoorbeeld ook voor minifiguren. Leen wat Lego-Harry Potterfiguren van uw kind. Of doe een graai in de doos waar uw oude Playmobil in ligt te verstoffen. Wellicht heeft u nog minifiguren van een oude treinbaan liggen. Met die minifiguren en uw camera kunt u meer dan u denkt.


Lees hier meer!