Macro on a Budget

Macrofotografie is en blijft populair bij fotografen van alle niveaus. Wij denken hierbij natuurlijk aan het fotograferen van insecten, bloemen, productdetails en de opwinding van het ontdekken van de verborgen werelden in alledaagse objecten. Wilt u beginnen met macrofotografie, maar laat uw portemonnee het niet toe om een macro-objectief aan te schaffen? Hieronder hebben wij een viertal tips hoe u “on a budget” kunt beginnen met macrofotografie.

Vier tips voor Macro on a Budget

Tussenringen / Extension Tubes

Een macro tussenring is een alternatief voor de macrolens en verkleint de afstand tot een onderwerp, om zo dieren en planten op ware grootte te fotograferen of te filmen. Deze tussenring is een holle ring die tussen de body van de camera en het objectief geplaatst wordt. Op deze manier wordt de vergrotingsfactor van het objectief verder vergroot en de scherpstelafstand verkleind. Hiermee kunnen objecten dichterbij worden gehaald tot zelfs boven de ware grootte op beeld. De tussenringen bevatten contactpunten om te communiceren met uw camera, waardoor het wijzigen van het diafragma en scherpstellen nog gewoon mogelijk is. 

 Bekijk onze Macro Tussenringen

Voorzetlens

Een voorzetlens bestaat uit een lens waarmee de brandpuntsafstand tot een object vergroot of verkleind kan worden. Deze lens wordt via de schroefdraad aan de voorkant van een objectief bevestigd. Naast de optie om een los macro-objectief te kopen kunt u dus ook gebruik maken van een voorzetlens. Voorzetlenzen kunnen worden gecombineerd om het effect van de opname te vergroten. Hierbij loopt u wel het risico dat er vignettering optreedt. Hierbij neemt de helderheid in de hoeken van de opname sterk af. Let er dus altijd op dat de voorzetlenzen goed met elkaar samenwerken en dat er in combinatie niet te veel kwaliteitsverlies optreedt.

 Bekijk onze Voorzetlenzen

Voorzetlenzen smartphone

Met een macro smartphonelens kunt u mooie macrofoto’s maken met uw smartphone. U kunt heel dichtbij het onderwerp komen zonder scherpte te verliezen. Waar uw smartphone tot een bepaalde afstand niet meer kan scherpstellen, komt u met een Macro smartphonelens nog dichter bij het onderwerp. De smartphonelenzen werken met een clipje waardoor het niet uitmaakt wat voor smartphone u heeft. 

 Bekijk onze Smartphone Voorzetlenzen

Reverse Ring

Een reverse ring is ontworpen om een objectief omgekeerd op een camerabody te plaatsen. Deze reverse ring is een ideale en goedkope oplossing voor het maken van goede macrofoto's. De reverse ring is aan de ene zijde voorzien van een schroefdraad die in het filterschroefdraad van het objectief past. Aan de andere zijde is de reverse ring voorzien van een bajonetaansluiting die op de body van uw camera past.

 Bekijk onze Reverse Adapters

Terug naar de overzichtspagina