Kamera Express Inspireert!

Iedere maand staat Kamera Express in het teken van een inspirerend thema in de foto- of videografie. Op deze themapagina's is allerlei handige en leuke informatie te vinden waarmee we je op weg helpen bij het fotograferen van diverse onderwerpen. Hieronder een overzicht van alle Kamera Express maandthema's tot nu toe. 

Analoog | DierenDrones | EventsFeestLandschapLenteMacroModellenNabewerkingOnderwaterPortretReizenSmartphoneSport- en actieStraat- en architectuurStudioVideoVloggenWinterZomer


Vloggen

In dit maandthema bespreken we alles rondom het onderwerp 'Vloggen'. Zowel beginners als pro's kunnen hier tips, tricks en musthaves vinden. Er worden diverse vloggers uitgelicht, geïnterviewd en geven je diverse tips. Waar wacht je nog op? Bekijk het hier!


Bekijk de themapagina

Analoog

Bij deze vorm van fotografie werk je met een analoge camera die een lichtgevoelige film bevat. Dit Maandthema bevat interviews, met Sacha de Boer en Jawad Maakor, tips en informatie over analoge camera's, rolletjes, polaroids en ontwikkelen.Bekijk de themapagina

Dierenfotografie

Er zijn dieren in alle soorten en maten, wat vraagt om verschillende technieken om ze vast te leggen. Op deze pagina vind je daarom handige tips om de mooiste dierenfoto's te maken. Ook hebben we een overzicht met fotogenieke locaties toegevoegd, evenals musthaves.

Bekijk de themapagina

Studio

Met studiofotografie kun je alle kanten op. Kamera Express neemt je mee de studio in en heeft allerlei handige informatie voor je verzameld. Denk aan een studio keuzehulp, een ABC met de belangrijkste studiotermen, musthaves en praktische tips voor als je aan de slag gaat in de studio.

Bekijk de themapagina

Onderwater

Het Maandthema van augustus staat in het teken van Onderwater. Bekijk hier praktische tips, onderwatermusthaves, interessante tips en een keuzehulp. In de interviews vertellen prijswinnende onderwaterfotografen over hun ervaringen en ambities.

Bekijk de themapagina

Drones

Het Maandthema van juli staat in het teken van Drones. Een vorm van foto- en videografie waarin je de wereld bekijkt vanuit een heel ander perspectief. Bekijk hier een thema met tips van professionals, toffe musthaves, de mooiste locaties, interviews én een toffe foto- en videowedstrijd.


Bekijk de themapagina

Reisfotografie

Het Maandthema van juni staat in het teken van Reisfotografie. Een vorm van fotografie waar veel mensen mee in aanraking komen. Dankzij een foto kun je je mooiste reismomenten herbeleven. Lees hier tips, bekijk de fotowedstrijd en lees over gear en musthaves.


Bekijk de themapagina

Eventfotografie

Het Maandthema van mei staat in het teken van Eventfotografie. Wij zoomen daarbij in op eventfotografie bij festivals en concerten. Bij deze vorm van evenementenfotografie draait alles om de beleving. Lees hoe eventfotografen te werk gaan en krijg leuke tips and tricks.


Bekijk de themapagina

Sport- en actiefotografie

Geen genre in de fotografie dat zo afhangt van het beslissende moment als sport- en actiefotografie. We spreken met fotografen die vertellen hoe ze te werk gaan. Natuurlijk ontbreken kooptips en inspirerende locaties niet. Ook gaan we op pad met de nieuwste Olympus.


Bekijk de themapagina

Macrofotografie 

Welkom in de wereld van de macrofotografie, waar het allerkleinste meer dan levensgroot wordt. Met inspirerende interviews, tips voor nabewerking en een koopadvies voor mensen met een minder diepe beurs die graag met macrofotografie aan de slag willen.

Bekijk de themapagina

Modelfotografie 

Iedereen die wel eens een foto van een ander gemaakt heeft, is eigenlijk een modelfotograaf. Deze maand neemt Kamera Express je mee in de veelzijdige en interessante wereld van de modelfotografie, met tips, interviews met modelfotografen, bijzondere locaties en veel inspiratie.

Bekijk de themapagina

Smartphones en Fotografie 

Van een 1MP extraatje op je mobieltje is de 12-megapixel camera op je smartphone tegenwoordig heel belangrijk. Deze maand vertellen we je alles over fotograferen met een smartphone, maar ook wanneer je beter een camera kunt pakken.


Bekijk de themapagina

Feest

December, de feestelijkste maand bij Kamera Express! De laatste maand van het jaar is er een waarin we wat vaker binnen zitten met familie en vrienden. We willen je inspireren om voor én tijdens de feestdagen creatief aan de slag te gaan met foto én video. En doe mee aan de wedstrijd!

Bekijk de themapagina

Nabewerking 

De mogelijkheden om een foto na te bewerken zijn eindeloos. Deze maand laat Kamera Express je zien welke programma's er op dit gebied zijn en wat de belangrijkste functies zijn. Ook spreken we met fotografen over hun eigen stijl van nabewerken. Natuurlijk ontbreken de aanbiedingen niet.

Bekijk de themapagina

Herfst 

De herfst is officieel begonnen. Een seizoen waarin de natuur haar volledige kleurenspectrum laat zien. Er is tijdens de herfst dus voldoende om te fotograferen. Een perfect seizoen om eropuit te gaan met je camera. Daarom hebben we allerlei handige informatie als tips en musthaves gebundeld.

Bekijk de themapagina

Landschap 

Wil je aan de slag met landschapsfotografie? Neem dan eens een kijkje op deze themapagina met handige tips, locaties en musthaves. Ook worden er verschillende technieken uitgelegd en is er te zien welke apparatuur professionele fotografen meenemen als ze op pad gaan.

Bekijk de themapagina

Straat en architectuur 

Wil je aan de slag met straat- en architectuurfotografie? Neem dan eens een kijkje op deze themapagina met handige tips en musthaves. Op zoek naar een mooie plaats om te fotograferen? Bekijk dan de pagina met fotogenieke locaties in NL en BE.Bekijk de themapagina

Zomer 

Tijdens de zomer is er voldoende te fotograferen. Op de zomerpagina hebben we daarom allerlei handige informatie en tips voor je verzameld. Denk aan fotograferen van de zonsondergang of tijdens je vakantie. Ook kun je op de pagina terecht voor activiteiten, musthaves en aanbiedingen.

Bekijk de themapagina

Video 

Met een DSLR, systeem- of compactcamera kun je veel meer dan alleen fotograferen. Ook het maken van video’s wordt steeds vaker gedaan met een van deze camera’s. Wil je meer uit je foto- of videocamera halen? Bekijk dan de actiepagina met tips, musthaves en reviews.


Bekijk de themapagina

Lente 

Denk aan typische lentebloemen als narcissen, sneeuwklokjes en bloesem, maar ook pasgeboren dieren en de eerste zonnige dagen. Een perfect seizoen om eropuit te gaan met je camera. Op deze pagina hebben we daarom allerlei handige tips en inspirerende informatie voor je verzameld. 

Bekijk de themapagina

Winter 

Tijdens de winter is er voldoende te fotograferen. Op de winterpagina hebben we daarom allerlei handige informatie en tips voor je verzameld. Denk aan fotograferen in de sneeuw en tijdens de wintersport, maar ook locaties en tips over hoe je je apparatuur beschermt tegen de kou. 

Bekijk de themapagina

Portret

Het is misschien wel een van de mooiste vormen van fotografie: portretfotografie. Samen met je model breng je een foto tot leven. Je laat het model op zijn mooist zien, of misschien juist wel op zijn slechts. Bij een geslaagd portret spat de ziel van je model van de foto af, waardoor je er naar blijft kijken.

Bekijk de themapagina