locaties herfst fotografie

De mooiste locaties voor lentefotografie

Wil je mooie lentefoto’s maken? Wij vertellen je graag de mooiste locaties voor lentefotografie.

Het is weer lente! Het zonnetje schijnt vaker, bloemen komen in bloei én de schattigste dieren worden geboren. Wil jij op pad om mooie lentefoto’s te schieten, maar weet je niet zo goed waar? Wij helpen je op weg! Wij hebben tien fotogenieke natuurgebieden voor je geselecteerd, waarvan zeven in België, één in Nederland, één in Duitsland en één in Luxemburg, waar je in de lente prachtige plaatjes kunt schieten.

Hallerbos

Het Hallerbos is één van de bekendste plekken om te fotograferen in de lente. Elk voorjaar zorgen duizenden wilde hyacinten voor een fantastisch kleurenspektakel voor je lens. Dit prachtige paarse tapijt van bloemen is een aanrader om te fotograferen. Je kunt kiezen voor een landschapsfoto om het paarse tapijt te laten zien, maar de bloemen lenen zich ook voor macrofotografie.

Le Tombeau du Géant

Le Tombeau du Géant, in het Nederlands ‘Het graf van de reus’, is een gebied in de Belgische Ardennen. Vanuit het dorp Botassart, vlakbij Bouillion, kijk je uit op één van de mooiste natuurgebieden van de Ardennen. Als je goed kijkt, lijkt de rivier de Semois namelijk een gigantische grafkist te omsluiten; het graf van een reus die hier verslagen zou zijn. Een aanrader om vast te leggen! Naast het ‘graf’ vind je in deze omgeving ook een tuin van wilde bloemen en een woudmuseum.

De Hoge Venen

De Hoge Venen is het oudste natuurgebied van Wallonië én de bekendste. Wij snappen wel waarom. In het natuurgebied vind je in de lente voor ieder wat wils: weiden en valleien vol narcissen, vlinders in alle kleuren en prachtige groene landschappen. Daarnaast kun je in de Hoge Venen typische veenplanten, zoals veenpluis en eenarig wollegras, fotograferen.

Het Zwin

Natuurgebied Het Zwin is een aanrader voor fotografen die graag vogels vastleggen. In de lente kun je in dit gebied onder meer ooievaars, torenvalken en aalscholvers vinden. Daarnaast vind je in dit natuurgebied voornamelijk zoutverdragende planten. Het Zwin is namelijk een schorrengebied en wordt regelmatig overspoeld met zeewater. De planten die er groeien, zoals lamsoor, gerande schijnspurrie en zeeaster, moeten hier tegenkunnen en kom je niet snel ergens anders tegen. Een aanrader om dus eens vast te leggen!

Raspaillebos

Het Raspaillebos is een jarenoud natuurgebied in de Belgische Ardennen. Tijdens de tweede wereldoorlog is dit gebied zo goed als kaalgekapt, maar het wist te herstellen en je vindt er nu voor iedere fotograaf iets. Zo komt het bos in de lente tot bloei en wordt de grond een grote lappendeken van blauwe, witte en gele bloemen. Daarnaast vind je in het bos veel beekjes, maar ook een uitzichtpunt waarvandaan je over de boomtoppen heen kunt fotograferen.

Park van Laken

Het Park van Laken is een landschapspark in Brussel. Je vindt er kronkelende paadjes, grasvelden en veel verschillende planten. Wanneer de zon schijnt, kun je een prachtig schaduwspel fotograferen onder de bomen. Deze schaduwen geven de kronkelige paden een mysterieus gevoel. Daarnaast vind je in dit park twintig verschillende magnoliabomen, maar ook een tulpenboom en eeuwenoude ginkgo’s. Gaaf voor macrofotografie!

Twee Ourthes

Het natuurpark van de Twee Ourthe is een groot park in de Ardennen aan de grens met Luxemburg. De Oostelijke en Westelijke Ourthes zijn twee rivieren waaromheen je prachtige natuur vindt. Van dichte bossen en heide tot veengebieden en open vlaktes: je kunt in dit natuurpark van alles fotograferen. Ook voor vogelspotters is dit gebied een aanrader: de rode wouw vliegt rond in dit gebied.

Bollenstreek (Nederland)

In de lente in Nederland komen de bloembollen in bloei! Het is daarom een aanrader om op een mooie lentedag eens naar de bollenstreek aan de Nederlandse kust te rijden. De schitterende bloemenvelden staan van april tot halverwege mei vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en nog veel meer. De velden zijn gegarandeerd een kleurrijk spektakel voor je lens.

De Bastei (Duitsland)

De Bastei is een fotogenieke rotsformatie in het zuidoosten van Duitsland. Tussen de rotsen van 305 meter hoog is een prachtige brug gebouwd. De zogeheten Bastei brug leidt naar een uitzichtpunt. In de lente, wanneer de bomen frisgroen zijn, kun je prachtige foto’s maken van de brug zelf, maar ook vanaf het uitzichtpunt. We kunnen het aanraden om eens vroeg naar de brug te gaan. Het is dan rustiger en je kunt ver boven het landschap uitkijken en de hoge stenen omringt door mist geven iets mysterieus aan je foto.

Natuurpark Mëllerdall (Luxemburg)

Het landschap van het Luxemburgse natuurpark Mëllerdall biedt voor iedere fotograaf wat wils. Van torenhoge rotsen en snelstromende rivieren tot sprookjesachtige kastelen en indrukwekkende watervallen. In het natuurpark vind je de hoogste waterval van Luxemburg: de Schiessentümpel waterval. Boven deze waterval ligt een kenmerkende brug. De combinatie van stromend water, groene natuur en een verweerde brug is fantastisch om vast te leggen!