Lensbaby

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Een lensbaby is een geweldige uitdaging als je op zoek bent naar meer creativiteit. Met de objectieven en accessoires geef je jouw foto’s en video’s een extra dimensie. Meer over

 

Lensbaby

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Een lensbaby is een geweldige uitdaging als je op zoek bent naar meer creativiteit. Met de objectieven en accessoires geef je jouw foto’s en video’s een extra dimensie. Meer over

   

  Alles over Lensbaby

  Lensbaby staat voor oneindige creativiteit. Het biedt een geweldige uitdaging als je uitzonderlijke beelden wilt vastleggen. Beelden waar mensen over zullen spreken.

  Wat is een lensbaby?

  Lensbaby is eigenlijk een merk dat creatieve effect lenzen, optieken en accessoires aanbiedt. Deze zijn onderling te combineren dankzij het ‘Optic Swab System’. Een van de kenmerkende eigenschappen van dit systeem is het bewust verleggen van de scherptediepte. Je beelden krijgen hierdoor dromerige effecten en boterzachte bokeh.

  Ontstaan van Lensbaby

  Professioneel fotograaf Craig Strong was even helemaal klaar met alle gewone objectieven. Vooral met de grote scherpte en scherptediepte waar ze mee werken. Hij wilde beelden maken die met gewone objectieven niet mogelijk waren. Dus begon hij met experimenteren.

  Craig plaatste een oude Speed Graphic objectief op een korte stofzuigerslang. Dit gaf het effect waar hij naar zocht. Een nieuwe manier van kijken. Iets wat hij graag wilde delen met andere fotograferen. Daarom richtte hij in 2004 Lensbaby op.

  Optic Swab System

  Het werk eigenlijk vrij simpel. Je combineert een lens met een optiek en verlegt daarmee het scherptegebied (sweet spot) van je compositie. Doordat het allemaal losse onderdelen zijn, kun je ze makkelijk wisselen. Zo wijzig je eenvoudig het creatieve effect en de brandpuntsafstand.

  Verleggen van het scherptegebied

  In tegenstelling tot een gewone lens is het scherptegebied van een lensbaby klein en gebogen/cirkelvormig. Dit noemt men ook wel de sweet spot. Alles erom heen is omgeven door onscherpte, ofwel bokeh. De grootte van de sweet spot of de breedte van de onscherpte wordt bepaald door het diafragma. Met een groot diafragma is het effect het sterkst. Je hebt een kleinere sweet spot en minder scherptediepte. Bij een kleiner diafragma lijkt het effect meer op dat van een gewoon objectief. De sweet spot is groter waardoor je meer scherptediepte hebt.

  Inspiratie en tips

  Op zoek naar nog meer tips en inspiratie over fotograferen met een Lensbaby? Bekijk deze pagina’s een keer: