Doe mee met de Nikon fotowedstrijd landschap

In samenwerking met Nikon organiseert Kamera Express deze maand een fotowedstrijd met het thema landschap. Dit betekent dat we op zoek zijn naar uw mooiste landschapsfoto's. Dit mogen natuurlijke, maar ook stedelijke landschappen zijn. Voor deze wedstrijd zijn wij op pad gegaan met Nikon fotograaf Sjoerd van der Wal. In een inspirerende video laat hij u zien hoe hij te werk gaat en laat hij bovendien de prijs van de fotowedstrijd, het Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX objectief zien. 

Doe mee!


Maak kans op een Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX objectief

Bij deelname aan deze fotowedstrijd maakt u kans op een Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX objectief t.w.v. €819,-. Dit groothoekobjectief is uitermate geschikt voor het vastleggen van uitgestrekte landschappen. Dankzij het lichtsterke diafragma van f/1.8 valt er veel licht in dit objectief. Dit zorgt voor een zacht, vloeiend bokeh-effect. Met dit objectief maakt u bovendien zeer heldere opnamen bij weinig licht. De autofocus is vloeiend, snel en stil dankzij de Silent Wave Motor van Nikon. Bovendien heeft u bijna geen last van vertekening en ook aberratie wordt tot het minimum beperkt. 

Bekijk het Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX objectief


Over Sjoerd

Sjoerd van der Wal is een allround fotograaf met een voorliefde voor landschaps- en natuurfotografie. Zoals bij zovelen is de fotografie bij hem begonnen als hobby, maar inmiddels werkt hij nu bijna acht jaar als zelfstandig fotograaf voor verschillende opdrachtgevers. Dit zijn meestal bedrijven en instanties die op zoek zijn naar foto's van hun producten of voor decoratie van kantoren. Daarnaast levert hij foto's aan bij het internationale gemeenschap Getty Images en is zijn werk ook als print voor aan de muur verkrijgbaar bij Werk aan de Muur.

Een groot deel van zijn werk bestaat uit stockfotografie en (auto)sport. Daarbij gaat het vaak om veel foto's maken in een kort tijdsbestek. Landschapsfotografie staat daar lijnrecht tegenover. De rust van het zoeken naar het juiste beeld, waarbij landschap en licht samenvallen spreekt Sjoerd erg aan, juist omdat het zo anders is dan zijn andere werk. Sjoerd zoekt graag de meer onbekende plekken op, bij voorkeur tijdens zonsopkomst en zonsondergang. "Dan is het licht zachter en de lucht vaak kleurrijker." Sjoerd gebruikt graag groothoeklenzen in combinatie met verschillende voorzetfilters om de wijsheid van een landschap te vangen in beeld.

"Hoewel ik graag op reis ga voor mijn landschapsfotografie (met name het noorderlicht!) fotografeer ik ook graag in mijn eigen regio rond de IJsseldelta, in Flevoland of op de Veluwe. Een van mijn favoriete plekken is het gebied rond de Leuvenumse Beek, een zeer afwisselende omgeving met een meanderende beek, dicht begroeide bossen en open zandvlaktes. Eigenlijk valt er hier in ieder jaargetijde wel wat te fotograferen: goudgele beuken in de herfst, fris groen in het voorjaar, bloeiende heide in de zomer of indrukwekkende sneeuwvlaktes in de winter."

Inspratie: bekijk de foto's van Sjoerd


Bekijk de video


Doe mee!

Let op: dit betreft een fotowedstrijd met een juryprijs. Er kan niet gestemd worden. U kunt uw foto’s inzenden t/m zondag 30 september. De winnaar wordt in de eerste week van oktober bekend gemaakt via Facebook.

 

 

Terug naar de overzichtspagina