LaCie droneheroes

LaCie Droneheroes

Lees de handige tips voor reisfotografie

Het Nederlandse bedrijf DroneHeroes startte als een Instagram community voor het delen van foto's die worden gemaakt door drones. Na een investering in een aantal drones begon DroneHeroes professionele opdrachten te accepteren. Binnen een korte, intensieve periode van amper drie jaar wist het bedrijf reeds een internationale reputatie op te bouwen. Dit is te danken aan de kwaliteit en veelzijdigheid van het werk dat geleverd wordt. Op dit moment maakt DroneHeroes foto's en video's voor klanten als hotelketens en vakantieparken. De Aziatische markt bedienen zij vanuit hun kantoor in Thailand. 

Ronny Brouwers DroneHeroes

Wie is Ronny Brouwers?

Ronny Brouwers is eigenaar en creative director van DroneHeroes. Zijn missie is om mensen te inspireren om hun droom achterna te gaan. Ronny deed dit zelf in 2016, toen hij de keuze maakte om zijn vaste baan op te zeggen en een nieuwe uitdaging aan te gaan: professioneel aan de slag met foto en video. 

"Passion is the energy source that keeps the light on" - Ronny Brouwers

Deze gepassioneerde specialist in dronefotografie sprak met ons vanuit Thailand, waar het bedrijf een tweede kantoor heeft geopend. In dit artikel legt hij uit hoe DroneHeroes er steeds weer in slaagt om de best mogelijke foto's te produceren. Wil je meer van Ronny zien? Volg hem dan via @ronnybrouwers en @droneheroes op Instagram. 


Reisfotografie tips

DroneHeroes weet beter dan wie dan ook hoe de best mogelijke resultaten worden bereikt, ongeacht de omstandigheden waarin wordt gewerkt. Daarom volgen hieronder een aantal handige tips die je zullen helpen om onvergetelijke foto's te maken!

Dronefotografie

Tip 1: controleer essentiële punten

Een goede camera maakt nog geen goede fotograaf, maar je hebt wel het juiste materiaal nodig voor de job. Het is cruciaal om op elk moment over de juiste en tevens goed functionerende apparatuur te beschikken. Daarom raden wij aan een checklist maken met al het benodigde materiaal. Niets is erger dan aankomen bij die fantastische rotspunt en vaststellen dat één van de propellers van jouw drone ontbreekt. Daar gaat die unieke opname!

De bescherming van jouw apparatuur is al even belangrijk. Onderschat de kracht van de natuurelementen niet. Meer specifiek kunnen het strand en de zee een verwoestende impact hebben op gevoelige apparatuur. Zorg er daarom voor dat jouw dure telelens niet beschadigt door een ambitieuze zandkorrel. Als je in een ruwe omgeving moet werken, dien je er te allen tijde voor te zorgen dat jouw camera’s en lenzen individueel beveiligd zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Neem daarom liever te veel dan te weinig voorzorgsmaatregelen.

Fotograferen met een drone

Tip 2: filters zijn belangrijk

Filters zijn uiterst belangrijk. We hebben het hier niet over Instagram-filters, maar over neutrale densiteit (ND) en polarisators. Als fotograaf kun je gemakkelijk de sluitertijd, het diafragma en de ISO-waarden aanpassen aan jouw behoeften, maar elke aanpassing heeft neveneffecten. Wanneer je een waterval fotografeert op een heldere dag, kun je beter kiezen voor een korte sluitertijd en een kleine lensopening om een optimaal belichtingseffect te creëren. Maar dat zal het water erg scherp maken: elke waterdruppel wordt zichtbaar.

Een langere sluitertijd maakt dat het water er veel zachter uitziet, maar zou kunnen leiden tot een overbelichte foto. Met een ND-filter kun je creatiever te werk gaan. Dit type filter garandeert dat de lens minder licht registreert zonder dat de omringende kleuren worden aangetast. Op die manier kun je instellingen als sluitertijd en diafragma selecteren en krijg je de gewenste sfeer en de scherptediepte in jouw foto  – zonder dat je last hebt van een overdreven heldere omgeving.

Back-uppen drone beelden LaCie

Tip 3: Maak back-ups van uw back-ups

Let erop dat jouw werk niet voor niets is geweest en werk een ijzersterke back-upstrategie uit. Het back-upproces begint meteen na het nemen van de foto’s, terwijl je nog op locatie bent. Op locatie maken wij altijd gebruik van LaCie Ruggeds. Dit zijn schijven die bestand zijn tegen zelfs de zwaarste omstandigheden. We hebben altijd een 5TB Rugged-schijf en een LaCie Rugged SSD van 1TB bij. Zo kunnen we onze belangrijke foto’s op minstens twee plekken bewaren.

Externe schijven geven extra gemoedsrust. Ze omvatten de unieke LaCie Data Rescue Service naast de nieuwe DJI Copilot. Zelfs als jouw schijf uitvalt, moet je weten dat de specialisten van LaCie nog altijd al jouw foto’s kunnen herstellen. Bovendien fungeert de DJI Copilot als een powerbank. Je hebt dus geen laptop nodig op de set om jouw foto’s te selecteren: de app kan je daarbij helpen.

Zodra we terug in de studio zijn, gaat het back-upproces door. We kopiëren alle foto’s naar onze LaCie 6big, die in totaal 48TB aan harde schijven bevat. Ze zijn geconfigureerd in RAID 5 en voorkomen verlies van gegevens als één van de schijven het zou laten afweten. Vervolgens bewerken we de foto’s uit de 6big met behulp van de bliksemsnelle Thunderbolt 3-verbinding. Al onze bronbeelden bewaren we op de schijf, zelfs als een project helemaal is afgerond. Je weet maar nooit wanneer zo’n archieffoto van pas kan komen.

Bij wijze van extra veiligheidsmaatregel slaan we de bronfoto’s ook op op aparte LaCie Rugged-schijven van 5TB. Deze worden nooit verwijderd en dienen dus als ultieme back-up. Tot slot maken we gebruik van een NAS in ons kantoor in Nederland voor de back-up van onze projectbestanden.

Geselecteerd door DroneHeroes

Drie onmisbare back-up producten voor de creatieve professional 

LaCie Rugged USB-C harde schijf

LaCie Rugged USB-C

De val-, water- en stootbestendige LaCie Rugged USB-C is de meest betrouwbare methode binnen de sector voor het vastleggen en transporteren van data op het terrein.

Bekijk hier!

LaCie Co-Pilot externe harde schijf

LaCie Co-Pilot

De LaCie DJI Co-Pilot is een externe harde schijf met een opslag van 2TB. Deze harde schijf is speciaal ontwikkeld voor DJI drones, zodat u bestanden kunt overzetten naar deze schijf.

Bekijk hier!

LaCie 6big harde schijf

LaCie 6big

De LaCie 6big is perfect om veeleisende workflows te verwerken. Met de LaCie 6big is het geen probleem de tsunami aan gegevens van hi-res-camera's te verwerken.

Bekijk hier!

Terug naar de overzichtspagina van LaCie