LaCie d2 Family

De D2 family is het visitekaartje van LaCie. De D2-behuizingen zijn behuizingen van één schijf, in tegenstelling tot meerdere schijven van de Big family, met hoge snelheden en capaciteit. De eerste behuizing van deze serie kwam uit in 1997, genaamd Speed 2 met snelheden tot 20 MB/s. Voor die tijd was dat razendsnel. In de loop der jaren zijn de aansluitingen veranderd. FireWire, USB, Thunderbolt, alles is zo veranderd om de best mogelijke prestaties te leveren.De behuizingen zijn zo ontworpen dat ze zoveel mogelijk warmte afvoeren. Daarmee wordt de levensduur van de harde schijf verhoogd. De D2 staat bekend om betrouwbaarheid, hoge snelheden en capaciteit. Iest waar het hart van de creatieve professional sneller van gaat kloppen.

Thunderbolt, de aansluiting, is ontwikkeld door Intel en Apple als opvolger van Firewire. Het voordeel van Thunderbolt is de hogere bandbreedte, de snellere doorvoersnelheid en de mogelijkheid om door te lussen.Daarnaast is het mogelijk om naast data ook beeld over te dragen. Zo kun je op een computer met Thunderbolt meerdere Thunderbolt-apparaten aansluiten op een kabel. (Denk aan een computer met 3 harde schijven en een beeldscherm, aangesloten op één kabel op uw computer) Thunderbolt 1 kwam uit in 2011 met een doorvoersnelheid van 10Gbit en een mini-displaypoort-aansluiting. In 2013 kwam Thunderbolt 2 uit met een doorvoersnelheid van 20Gbit en meer bandbreedte. Verder is het identiek aan Thunderbolt 1.

In 2016 kwam Thunderbolt 3 uit en hier zijn wel grote verschillen te zien. Het heeft een doorvoersnelheid van 40Gbit en naast beeld en data kan het ook stroom leveren. Het voordeel daarvan is dat als je een laptop hebt met Thunderbolt 3 dat een harde schijf met Thunderbolt 3 de laptop op kan laden en data over kan brengen. Dat zorgt voor nog minder kabels op uw bureau. Thunderbolt 3 heeft wel een andere aansluiting. Het heeft dezelfde vorm als USB-C en is ook omkeerbaar. Alle LaCie-schijven hebben sowieso USB en zorgt ervoor dat de schijf hoe dan ook werkt.

LaCie d2 Thunderbolt 3

De d2 Thunderbolt 3 is een perfecte schijf als aanvulling op laptops. Naast de hoge capaciteit kan de schijf met Thunderbolt 3 ook de laptop voeden met stroom. Dit is mogelijk met slechts 1 kabel. Thunderbolt 3 is een krachtige poort die men ook door kan lussen. Elke d2 Thunderbolt 3 schijf heeft een USB-C 3.1-poort en twee Thunderbolt 3-poorten. Dit is niet alleen bedoeld voor de hoge snelheid en stroom maar ook voor het doorlussen. Zo is het mogelijk om op één Thunderbolt 3-poort van uw computer 6 apparaten met Thunderbolt aan te sluiten met slechts één kabel naar uw computer. Thunderbolt 3 is de snelste poort die momenteel beschikbaar is en intern zit er een krachtige en snelle Seagate harde schijf. Het is daarom ook mogelijk om 64Gb aan foto’s binnen 5 minuten over te zetten.

d2 Professional

De d2 Professional is net als de d2 Thunderbolt 3-schijf. De kleur, matzwart, verschilt en de Enterprise-klasse-schijf van Seagate. Deze is verkrijgbaar in 4TB, 6TB en 10TB. 

d2 Quadra USB 3.0

De d2 Quadra is de voorganger van de huidige d2 Thunderbolt-3 schijf. Deze heeft naast USB 3.0 nog FireWire en/of eSATA. Deze is verkrijgbaar in de capaciteit van 4TB.  

Terug naar de overzichtspagina van LaCie